Buckfastin jalostukseen periaatteet

Link: http://perso.fundp.ac.be/~jvandyck/homage/artcl/EO99princBAen.html

Teksti, kuvat ja kuvitukset
Erik Österlund,
Ruotsi

Tämä teksti on kirjoitettu pohjana luento järjestetään Apimondia 1999 Vancouverissa.

Koska hänen varhaiset kokemukset, Benediktiinimunkki munkki Veli Adam tuli katsomaan eri rotujen mehiläisten samalla tavalla kuin me yleensä tarkastella paikallisesti kantoja yksi ja sama rotu. Tällä tarkoitan mahdollisuutta käyttää niitä samalla jalostukseen ohjelma. Jokainen rasitusta ja kisa oli katseli kuin mahdollista geneettinen resurssi.

Se tarkoittaa, että periaatteessa ei ole mitään salaperäistä kanssa Buckfastin tai sen jalostukseen periaatteita. Se on kuin mikä tahansa mehiläinen, tai voi olla kuten mikä tahansa muu mehiläinen. Mutta voit vapaasti ottaa isompi lähde materiaalia, kun jalostukseen mehiläinen.

Avainsana Buckfastin kasvatus on drone ohjaus. Useimmiten voit valita vain äiti siirtomaa uusi queens ja anna niiden mate satunnaisesti. Tai voit koota paras siirtomaita samassa mehiläispesä, jossa voit tehdä oman pariutumisen alueella virgin queens. Se ei ole huono periaate kaikilla yleensä. Mutta tehdä nopeammin, sinulla on enemmän valvontaa, millaisia drones sinun kuningattaret parittelevat.

Sallikaa minun tässä sanoa, että jos et pyritään nopeasti edistystä, mutta vain haluavat säilyttää tai tehdä hitaasti, joten astutus mehiläispesä kanssa parhaita siirtomaita riippumatta niiden geneettinen suhde on hyvä tapa, mukaan oma mielipide. Mutta kun rajat eri kantoja, jotka ovat varsin erilaisia geneettisesti, saat seuraavan seuraavat sukupolvet saavat varsin suurta vaihtelua, joten sinun täytyy kaventaa geneettistä järkyttää lennokki puolella edistyä kanssa kohtuullinen nopeus.

Veli Adam perustettu erityinen kiima-kanava eristetty alue Dartmoor tätä tarkoitusta varten, autio alue, jossa vähän kasvillisuutta, vähän mehiläisiä ja kova ilmasto. Hän käytti myös instrumentaali keinosiemennys jossain määrin. Mutta astutus-autoasema Dartmoor on aina ollut kulmakivi hänen jalostukseen.
Lähtökohtana drones hänen pariutumisen asema oli aina yksi siirtomaa. Koska perintö drone voit tarjontaa, ei ole vain yksi, mutta hyvin monet, astutus-asemien kanssa sama surina perintö, joka on johdettu saman yksittäisen yhdyskunnan, on mahdollista.

Jos löydät haluamasi siirtomaa, ei vain yksi, toivottavasti, mutta useita niistä, ja myös joidenkin eri alkuperää välttämiseksi tulevaisuudessa lähellä sisäsiitosta, voit tietenkin kasvattaa neitsyt kuningattaria. Voit soittaa tämä siirtokunta ‘Äiti siirtomaa’. Mutta sinun täytyy drones niille neitsyitä. Ja toinen siirtokunta löydät, voi itse asiassa sopisi hyvin täydentämään ensimmäinen siirtokunta, antaa puutteellinen laatu tai vahvistaa toinen, tai molemmat.

Miten voit yhdistää nämä kaksi siirtomaita? Jos otat drones toinen siirtokunta, jota kutsumme ‘Isä siirtokunta’, et saa koko perinnön siirtomaa. Et vain saada perintö kuningatar, kuten drones siirtomaa vain saada niiden geenit häntä. Tavalla, joka ei ole huono, koska kuningatar on tärkein yksittäinen siirtomaa ja vaikutteita siirtomaa paljon läpi hänen feromonit, ehkä jopa enemmän sitten me yleensä ovat tietoisia. Mutta 50% geneettinen perintö työntekijät, tulevat siemennesteen kuningatar, lennokit hän kerran oli astutettu, voi olla erittäin tärkeää liian, suorituskyky ‘Isä siirtomaa’.

Työntekijät antavat täyden perinnön ‘Isä siirtomaa’. Mutta he eivät voi paritella meidän neitsyitä ‘Äiti siirtomaa’. Mutta neitsyet kasvatettu ‘Isä siirtomaa’ siskot ovat työntekijöiden ja myös antaa osan koko perintö ‘Isä siirtomaa’. Kun nämä neitsyet ovat pariutuneet, meidän tarkoitus tässä ei ole niin tärkeää, mitä, ja jossa omia siirtomaa, he antavat drones. Ja nämä drones antaa perintö vain heidän äitinsä ja siten osa koko perinnön haluttu ‘Isä siirtomaa’.

‘Isä siirtomaa’ sitten antaa heidän perintönsä kautta drones sen tytär queens. Ja sinulla voi olla monia tytär queens, joten voit todella tarjontaa tarpeeksi drones, vaikka vain yksi siirtomaa on “Isä”. Tietenkin voit, ja pitäisi, jos mahdollista, myös tehdä valinta keskuudessa tytär queens, vaikka tärkein valinta oli tehty, kun valitset ‘Isä siirtomaa’.

Todellisuudessa et voi päättää etukäteen, ehdottomasti siirtomaa, joka on ” Isä ” tietyn vuoden eteenpäin. Mutta sinulla voi olla useita ne, jotka otat tytärtä, jonka tarkoituksena on valita yksi sisar ryhmä astutus-asemalta. Suorituskyky ja talvehtiminen kyky sisar ryhmä voi antaa viimeisen valinnan peruste. Ja tämä on todella miten Veli Adam työskenteli.
Tätä menetelmää käytetään, kun tavoitteena on kehittää kanta, ja kehittää sitä melko nopeasti, ja tehdä siitä vakaamman. Kun on saavutettu sellainen taso, että et halua, mitä sinulla on, saatat päätyä alaspäin polku, jos et mene kauan tällä menetelmällä. Voit päätyä liian lähellä sisäsiitosta, vaikka sukutaulu älä paljasta sitä. Mutta jos olet jatkuvasti kokeilla uusia kantoja ja rotuja ja lopulta sisällyttää tulos teidän tärkein kanta, et ehkä päätyä sinne, jos et varo ja välttää lähin sisäsiitos kun valitset ‘Isä siirtomaa’ oman ‘Äiti’ siirtomaita. Se on tapa Veljensä Adam. Hän oli aina utelias uusia rotuja ja kantoja, ja niiden lopullinen mahdollisuutta edistää kehitystä ja kehittämistä Buckfastin mehiläinen.

Jos työskentelemme Buckfastin mehiläinen, koska se on, meidän menetelmää voidaan tarkastella paikallisia toimii Buckfastin mehiläinen, koska eri lähteistä tryout. Ja saada jalostukseen materiaalia toisiaan nyt ja sitten tryout tarkoitus ja mahdollinen yhtiöittäminen oman paikallisen erilaisia Buckfastin mehiläinen.

Kun me lopeta uutta kisaa Buckfastin tyyppi jalostukseen, se on jopa vielä tärkeämpää kuin ennen, jotta välttää läheistä sisäsiitosta. Läheinen sukusiitos on meidän suurin vihollinen tuhoaa sen, mitä olemme saavuttaneet. Kanssa sisäsiitos menetät paljon geneettistä lajikkeita, ja edistystä tulee vähemmän mahdollista, ja vähemmän todennäköistä. Mutta harvinaisissa tapauksissa, erityisesti silloin, kun sinulla on ristissä kaksi hyvin eri kannat tai heimot, se voi olla väline, joka auttaa sinua saamaan paremmin ennustettavissa tuloksia seuraavat sukupolvet.

Se on tärkeää, vaikka kaikki tämä theorizing, muistaa, että se ei ole teorioita, jotka antaa sinulle hyvän mehiläisiä. Sinun täytyy itse tehdä työ, tehdä karsintoihin ja katsella mehiläiset. Katsella mehiläiset huolellisesti. Ehkä ne kertovat sinulle, että olet oikealla asialla. Ehkä ne kertovat sinulle, että olet työskennellyt sen jälkeen, kun oikea teorioita. Ehkä he antaa sinulle hyvä siirtomaita ja et ymmärrä, miksi nämä outoa pesäkkeet ovat, että hyvä. Olla riittävän nöyrä myöntämään, että se on mahdollisuus, että et tiedä kaikkea ja hoitaa tällaisia pesäkkeitä teidän jalostukseen. Toimii mukaan teidän teorioita, mutta tehdä myös joitakin valintoja ja kokeiluversioita, joita niin kutsutaan intuitio. Ja anna mehiläiset kertoa sen jälkeen, mitä olet saanut. Veli Adam aina neuvoi: Anna mehiläiset kertoa.

Ja kun valitset Äiti ja Isä siirtomaita, älä vain katsoa yhden pesäkkeitä. Katso sisko ryhmää ryhmänä, miten he tekevät verrattuna muihin sisko ryhmiä. Mutta ilman kykyä erottaa eroja siirtomaita sinulla on vähän apua jalostukseen järjestelmään. Se on erittäin tärkeää, että voit nähdä eroja suorituskykyä ja käyttäytymistä. Ja pystyä ottamaan huomioon eroja, jotka voivat vaikuttaa tulokseen, koska vahvuus siirtomaita queens käyttöön, kun ne otetaan käyttöön, jos pesäkkeet ovat erilaisia nokkosihottuma, jos he ovat onnistuneet eri tavalla, jos ne on sijoitettu eri mehiläistarhojen eri nektaria virtaa ja siitepölyn saatavuus.

Pitää katsella positiivinen “ääripäätä” niistä siirtomaita. Kun yhdistää eri kantoja, jossain vaiheessa niistä sukupolvien, et voi saada suurta vaihtelua, jotka koskevat tiettyjä ominaisuuksia. Tietenkin voit siirtää kuningatar siirtomaiden kanssa, harmi, että tällainen vaihtelu. Mutta jos niin outoa siirtokuntaa näy, että on hyvä ja ehkä harvinaista laatua hyvin merkittävällä tavalla, sinun täytyy käyttää, että siirtomaa, ainakin vähän, et jalostukseen, vaikka se jossain määrin voi olla vähemmän toivottavaa laatua. Huolehtia positiivista ääripäätä.

Veli Adam sanoi, että tarvitset vähintään 100 pesäkkeitä voi olla varma, että voi edistyä sinun jalostukseen pyrkimyksiä kehittää mehiläinen. Hän myös sanoi, että sinun täytyy katsoa pesäkkeet ja saada tietää, mehiläiset itse, jos olet yksi, jotka tekevät valinnan kasvattajat.

Veli Adam ei koskaan epäröi jakaa hänen havaintoja ja hänen mehiläinen muiden mehiläishoitajien, joka halusi kokeilla niitä ja käyttää niitä. Hän aina vastasi kysymyksiin, mutta useimmiten oli selvittää kysymyksiä itsellesi ja pyydä heitä saada tietoa, lisäksi lukeminen hänen kirjoja.

Tänään Buckfastin bee Buckfastin Abbey sisältää perintö pääasiassa A. m. ligurica (ligustica) (Pohjois-italia), A. m. mellifera (englanti), A. m. mellifera (ranska), A. m. anatolica (turkki) ja A. m. cecropia (kreikka). Se Buckfastin mehiläinen tänään voi sisältää myös perintö A. m. sahariensis ja A. m. monticola.

Veli Adam teki monia matkoja, erityisesti Välimeren alueella, löytää eri rotujen ja kantojen kokeilla. Yksi hänen viimeinen matkaa oli Tansaniassa Afrikassa löytää black mountain mehiläinen Itä-Afrikassa. Ja yksi hänen viimeinen tilinpäätös oli, että Afrikkalainen mantereella on geneettinen kassaan.

Kun kuulet Afrikassa, ensimmäinen asia, saatat ajatella, jotka koskevat mehiläisten on ns. tappajamehiläiset Amerikassa, joka periaatteessa, koska sen pohja on useita siirtomaita A. m. scutellata etelä-Afrikassa. Sitten voi ajatella erittäin swarmy mehiläiset erittäin vahva puolustava käyttäytyminen. Ja tämä Scutellata mehiläinen on yleinen etelä-ja itä-alanko osissa Afrikkaa. Sinun ei pitäisi unohtaa, että tämä mehiläinen on erittäin tärkeä taloudellinen pohja mehiläishoitajien Etelä-Afrikassa ja että saapumisen jälkeen Etelä-Amerikkaan hunajan tuotanto on kasvanut merkittävästi.

What could be surprising is that there are other bees the other extreme relatively close to Scutellata in Africa. Above the mountain rain forest on mountain slopes in East Africa you have bee relatively very low swarming tendency. In fact, when combined with the Buckfast bee, you get a very low buzz of the bees, that are given ample space for egg laying, food storage and the bees themselves, they do not need any regular swarm control. They can even get together with the old queen, until the settlements only to die with him without even trying to move him. But it goes too far regarding the low swarming tendency. That bee is A. m. monticola. Some of the mountains it is black, remember they are more brownish red in color. But they are usually bigger in size than Scutellata and much easier to deal with. They have less hair and often black hair, especially the chest. Who knows what other interesting bees can be found on this huge continent.

When the report opposed Scutellata, that the varroa mite in South America and reports of the expedition Brother Adam in East Africa I began to get the idea that African races may have something in common that makes them more tolerant to the varroa mite. Later I figured out that it is the first place the tolerance of secondary infections after a mite, possibly the first place a viral infection of APV and DWV, and viruses to promote other types of infections, such as nosema. Now lately I’ve also realized, at least one of the features they have in common compared to European stocks today, i.e. the whole. It is important to?

When an opportunity opened in the form of an expedition to Kenya, I jumped on the train and we were four that went there in March 1989. Michael van der Zee from Holland, Erik Björklund, Dr. Bert Thrybom and I’m from Sweden. Many Buckfast groups in Sweden and other places have supported this journey.

An opened log hive on 3500 meters on Mt Elgon

Tulimme takaisin Ruotsiin kappaletta kammat munia ja spermaa pienissä putkissa. Queens oli kasvatettu, ja siementää. Siemenneste oli käytetty jonkin glukoosi oli lisätty, antaa siemennesteen energian liikkua. Enemmän queens jalostettiin tuloksena queens ja ensimmäinen ylittää tehnyt.

Alussa siirtomaita pidettiin geneettinen eristäminen ympäristöstä, kuningatar excluders pohjassa levyt ja vastaavat, kunnes enemmän kokemuksia mehiläiset olivat turvattu. Hyvin pian oli selvää, että tämä mehiläinen ei ole uhka, mutta mahdollinen resurssi.

Testit tehtiin varroa-saastuneella alueilla selvittää mahdollisen varroa suvaitsevaisuutta. Pitoisuudet olivat tehty kasvuvauhti punkki yhden kauden aikana ja määrä punkit verrattuna ohjaus siirtomaita. Ensimmäiset tulokset olivat positiivisia, mutta ei sensaatiomainen. Määrä punkit oli hieman pienempi ja kehityksen aikaa hautoa oli ja on hieman lyhyempi.

Joidenkin vuosien jälkeen huomioni oli kehotettu toissijaisia infektioita ja tajusin, että pahin vihollinen ei punkki itse, mutta nämä toissijaisia tartuntoja. Ei siirtomaa kuoli, monet punkit, mutta koska muita satunnaisia kehitystä erilaisia sairauksia. Useimmiten ns siivetön mehiläiset olivat raportoineet. Ja olen nähnyt, ei ole muuta selitystä nämä epämuodostunut siivet sitten Epämuodostunut Siipi Virus (DWV).

Kysymys nousi mieleeni, että en ollut koskaan nähnyt kirjoitettuna mihinkään. Mikä on normaali määrä varroa-punkit suvaitsevainen siirtomaa? Kaikki näytti olevan keskittynyt kasvu punkki ja määrä punkit siirtomaa, mutta ei kukaan antanut useita punkit, joka oli tavoite ei ole tavoittaa. Tajusin, että keskittymä todennäköisesti tulisi tehdä toissijaisia infektioita sijaan määrä punkit, vaikka molemmat alueet ovat erittäin kiinnostavia.

Kuin mehiläinen olen kasvattanut tämän Monticola-Buckfastin ristit ovat erilaiset paljon geneettisesti päässä Buckfastin rasitusta minusta tuntuu, että minun täytyy soittaa uusi yhdistelmä jotain muuta sitten Buckfastin, joten kutsun sitä Elgon. Mutta se on kasvatettu siinä hengessä, Veli Adam ja periaatteiden mukaan Buckfastin jalostukseen.

Tänään yksi menestyksekkäimmistä Elgon kasvattaja on Poul Erik Karlsen Bornholmin saarella Itämerellä, joka kuuluu Tanskan Skandinaviassa. 1999 kausi oli viides monet hänen siirtomaita ilman minkäänlaista hoitoa vastaan punkki. Loput hänen siirtomaita se oli hänen kolmas kausi. Ja ne ovat kukoistava ja antaa hänelle hyvän sadon. Hänen ympärillään ovat olleet ja ovat edelleen pienessä mittakaavassa, muiden mehiläishoitajien kanssa suuria ongelmia. Hän menetti monia siirtomaita vain saapumisen jälkeen punkki saarelle. Ja niin tekivät muut, ja vielä tehdä. Tänään ei ole enempää sitten 4-500 siirtomaita saarella, jonka Poul Erik on noin 200. Ennen punkki saapunut siellä oli 2500. On hänen mehiläisten varroa-suvaitsevainen? No, Poul Erik ei välitä siitä, mitä ne ovat nimeltään. Hän on onnellinen, kun ei tarvitse hoitaa mitään ja on kukoistava mehiläiset, jotka antavat hyvän sadon.

On kuitenkin mielenkiintoinen kokemus Bornholm kertoa, että täytyy antaa meille jotain ajatella enemmän ja tutkimaan. Tehdä kemiallinen käsittely lisäävät alttiutta tulehduksille, kuten viruksilta? On olemassa raportteja, jotka osoittavat tämän. Ja jos se on niin, meillä ei ole suurta käyttöä suvaitsevainen mehiläiset jos emme käytä kemiallisia hoitoja, ja meillä on suuria vaikeuksia löytää sellainen mehiläiset jos tällaisia hoitoja käytetään. Tehdä kaikki eräänlainen kemiallinen käsittely on samanlaista huono vaikutus tässä suhteessa? Luultavasti ei ja toivottavasti ei.

Elokuussa 1998 Poul Erik Karlsen Bornholmin käsitelty 90 hänen siirtomaiden kanssa muurahaishappo selvittää taso määrä punkit hänen siirtomaita, koska hän ei ollut käsitelty lainkaan useita vuosia sitten. 60 näistä kuoli punatautiin aikana myöhään talvella. Toinen 25 nämä eivät kehittyä kunnolla keväällä ja toissijaisten tulehdusten ja punkit otti nämä pesäkkeet, niin hän tappoi heidät. Jos Poul Erik oli ollut uusi astutettu queens saatavilla oman kanta, että hän olisi ollut vain siirtyi queens vahvin heistä yrittää palauttaa ne. Hän oli lopulta kolme jäljellä, joista mehiläiset siirtyi queens kaksi heistä. Hän on tietenkin kasvatetaan näistä kolme pesäkettä.

Hänen 110 hoitamaton pesäkkeitä, joista monet menivät heidän viides vuosi ilman hoitoa, yksi kuoli hiiriä. Hän käytti näitä siirtomaita tehdä jakaa ja rakentaa hänen mehiläispesien määrä uudelleen. On oikea johtopäätös, että kemiallisia hoitoja vähentää toleranssi toissijaisia tartuntoja?

Myös alustava tutkimus Israelissa ovat antaneet mielenkiintoisia tuloksia, jotka koskevat mahdollisuutta Elgon mehiläisten on virus ja varroa-suvaitsevainen. Lisää kokeita on tulossa. Myös enemmän testejä tehdään Ruotsissa ja muissa paikoissa.

Kokemukset mahdollisuuksista Elgon mehiläisten sietää toissijaisten tulehdusten ja varroa-punkki on ollut enemmän eriytetty. Se on selvää, että koska itselläni ei ole punkki minun mehiläispesät, saatan valita väärin kasvattaja koskevat virus ja varroa suvaitsevaisuutta. Olen riippuvainen mehiläishoitajat, jotka ovat punkki, että he tekevät testejä, jotka edistävät minun jalostukseen, koska en voi saada paloja kammat munia valitut pesäkkeet siirteen. Varoitan siis, että ihmiset ajattelevat, että jos onnistut saamaan queens alkaen Erik Österlund saat varroa-suvaitsevainen mehiläisiä. Arvelisin, että jos saat queens alkaen Poul Erik Karlsen Bornholmin sinulla on suurempi mahdollisuus saada tällainen mehiläisiä.

Haluan myös sanoa, että se näyttää, jos nämä mehiläiset ovat suvaitsevaisia, että tämä suvaitsevaisuus on kytketty iso juttu, kuningatar ja hänen feromonit. Näyttää siltä, että nämä feromonit voi olla merkittävä vaikutus harmoniaa ja kuinka hyvin siirtomaa kuin koko toiminnot, sekä hygieeninen käyttäytymistä vastaan tartunnan jälkikasvua ja sen immuunijärjestelmää.

Erik Österlund
1999

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *