Historioitsija Liverpool Astronomical Society

Link: https://www.liverpool.ac.uk/~ggastro/history.2.html

Pastori T. E. Espin Vuonna 1880 Rev. T. E. Espin Wallasey Pappila, Birkenhead, kirjoitti “englanti Mekaanikko” viittaa muodostumista amatööri yhteiskunta, jonka tarkoituksena on järjestää ja koordinoida havaintoja. Seuraavana vuonna 1881, Liverpool Astronomical Society perustettiin. Kirjeenvaihdossa “Observatorio” vuonna 1883, sitten Sihteeri, Herra W. H. Davies, kuvataan, miten yhteiskunta sai alkunsa lähellä tähtitieteellinen luento, ( Royal Astronomical Society), kun
“…. se ehdotti kolme tai neljä yleisölle, että tutkimus tiede olisi helpottanut, jos harrastajille olisi tavata todettu väliajoin ja verrata tuloksia heidän havaintoja…”.
On odottamattomien vaikeus oli, että kaikki osallistuvat jäsenet omistivat kaukoputket. Ratkaisu oli hankkia pieni varasto 2 tuuman esine lasit ja joitakin pituudet messinki letku, jonka kanssa tehdä kaukoputket. Pian pieni yhteiskunta kymmenen jäsentä johtanut, joka on varustettu keino tehdä havaintoja. Vuoden ensimmäinen istunto, kiitos osaltaan paperit RAS ja muita aktiivisia amatöörejä, jäsenmäärä oli kasvanut seitsemäntoista vaikka alkuperäinen kiinnostus tehdä havaintoja oli vähentynyt jonkin verran ja vain puolet jäsenet olivat aktiivisia.Kuitenkin loppuun mennessä toisen Istunnon jäsenyys oli kasvanut seitsemänkymmentä ja vuoteen 1882, oli lisääntynyt edelleen, ja Yhteiskunta oli taloudellisesti itsenäinen tukeminen.

Oikea: Herra W. H. Davies

Paljolti ponnistelujen Herra Davies,LAS laajeni nopeasti. Se tuli maailmankuulu Oksat Isle of Man ja niin kauas kuin Pernambuco, (nyt Recife), Brasilia ja Australia.Se Pernambuco seurakunta perustettiin vuonna 1886 alle Secretaryship Herra G. W. Nicholls, kun joukko paikallisia jäsenet pääsivät viisikymmentä-yksi.

Alusta alkaen suosittu kuukausittain Lehdessä oli julkaistu ja houkutteli suuren määrän johtava amatööri astronomit Yhteiskunnalle. Lisäksi T. E. Espin,jonka kirjoja “Elementary Star Atlas”ja “Luettelo Red Stars” oli laajalti luettu, muut jäsenet olivat:-

  • Pastori T. W. Webb,kirjoittaja “Taivaankappaleita yhteisiä kaukoputket”.
  • Herra Arthur Mee, päätoimittaja kuuluisa “Lasten Encyclopedia”.
  • J. Ellard Gore, kirjoittanut monia tähtitieteen kirjoja ja kääntäjä M Camille Flammarion on “Suosittu Tähtitieteen”.
  • T. G. Elger,jonka kirja ja kuun kartta oli tunnettu.

Muita tunnettuja jäseniä olivat Tohtori Isaac Roberts; James Gill; Kapteeni William Jalo; Hra W. F. Denning ja Sir Howard Grubb. Liitännäisjäseniä mukana Sir Robert Pallo, Royal Tähtitieteilijä, Irlanti; G. Calver, kaukoputki maker; Goivanni Schaparelli, joka ensimmäisenä kuvaili “kanavat” Mars; Amerikkalainen tähtitieteilijä, Arvoisa Asaph Hall, löytäjä kaksi Marsin kuut, Deimos ja Phobos; Professori C Piazzi Smyth; Miss Agnes Clerke, kirjoittaja “History of Astronomy aikana Yhdeksännentoista Vuosisadan”, ja Otto Struve johtaja Pulkowa Observatorio. R. S. Newall, Gateshead, joka omistaa yksi suurimmista refracting kaukoputket, Englannissa, 25″ Cooke, jossa hän esitti, University of Cambridge. Helmikuussa 1887, jopa Hänen Keisarillisen Majesteettinsa, Dom Pedro II Keisari Brasilia, liittyi society.
Tähtitieteen luokissa johdolla J. Gill,saivat alkunsa vuonna 1884, Liverpool, Douglas ja muiden alojen. Kelpoisuustodistuksia olivat palkinnon. Tarkkailemalla Kohdat, johdolla vaaleilla valittu johtaja,oli myös muodostunut. He myös Kaksinkertainen Tähti, Muuttuva Tähti ja Tähden Väri Kohdat; aurinkokunnan oli palvellaan Auringon,Kuun, Jupiterin, Saturnuksen Meteoriitti ja Komeetta-etsien Kohdat. Elokuussa 1887 aurinko kohta, johdolla Neiti Elizabeth Brown, järjesti matkan nähdä total eclipse of the Sun päässä Kinescham, Venäjä.

Tähtitieteen luokissa johdolla J. Gill,saivat alkunsa vuonna 1884, Liverpool, Douglas ja muiden alojen. Kelpoisuustodistuksia olivat palkinnon. Tarkkailemalla Kohdat, johdolla vaaleilla valittu johtaja,oli myös muodostunut. He myös Kaksinkertainen Tähti, Muuttuva Tähti ja Tähden Väri Kohdat; aurinkokunnan oli palvellaan Auringon,Kuun, Jupiterin, Saturnuksen Meteoriitti ja Komeetta-etsien Kohdat. Elokuussa 1887 aurinko kohta, johdolla Neiti Elizabeth Brown, järjesti matkan nähdä total eclipse of the Sun päässä Kinescham, Venäjä.

LEFT: Mr T.G.Elger

The Annual General Meeting of 1886-1887 was held at the Headquarters of the Royal Astronomical Society at Burlington House, Piccadilly,London. This was at the suggestion of the President , T.G.Elger,in view of the national character which the Liverpool Astronomical Society had assumed. At the meeting it was reported that the LAS had 440 members and there was the suggestion that ordinary meetings be held in different towns and cities throughout the country. By 1889 hundreds of copies of the journal were being sent to members all over the world and “The Observatory” advertised that it published reports not only by the Royal Astronomical Society but also by the Liverpool Astronomical Society. The Society grew from strength to strength. Unfortunately,not all was as well as appeared. The society was in both public and professional eye and it is evident that certain criticisms were being levied at it. One particular comment, by Isaac Roberts, resulted in a letter from W.H.Davies to the “Observatory” in June 1886, attempting to put the record straight. This addressed various criticisms including shirking of the workload by the originally active members once the initial novelty had worn off; overspending to the extent of eight pounds during the 1884-85 session (due to the provision of an extra 160 bound volumes of the Journal); comments regarding the change to the usual date of the annual meeting; and that assistance with the running of the society should be delegated to local volunteering members in Liverpool rather than to members outside the area or paid helpers. (Roberts felt that the LAS should be more of a local society rather the international organisation that it has become.)

The situation came to a head in 1889. The Society’s finances were in serious trouble. Large sums of money were owed to the printer. The treasurer resigned and the situation was made worse by the death of the President and the Secretary falling ill. While these matters were being addressed in Liverpool, Mr E.W.Maunder of the Royal Greenwich Observatory, urged by Miss Brown,began pressing for the founding of a national astronomical society to be based in London. In October, 1890,the British Astronomical Association was formed with the observing sections and section leaders transferred from the paralysed Liverpool society. With the aid of a substantial sum of donated money and members joining from the original astronomical society, the BAA flourished whilst the LAS shrank to become a local society based in Liverpool and the surrounding area.

OIKEA: W. E. Plummer.
Seuraavina vuosina, Liverpool jäsenet selvitetty veloista. Vuonna 1894, Herra W. E. Plummer,Johtaja Liverpool Observatory at Bidston Hill, tuli Presidentti ja piti office, kunnes 1919: tämä vielä seisoo pisin yhtäjaksoinen toimikausi yhdistyksen historia. Aikana 1890-luvulla, Liverpool Astronomical Society hiljaa jatkui paikallisena yhteiskunnassa sen alueelliset jäsenet, joista useat oli tärkeä rooli hallinnon Manchester-pohjainen luoteis Haara BAA perustettiin vuonna 1892 ja jonka alueella tarkoituksellisesti pois, kunnes lokakuussa 1894.

VASEMMALLA: T. G. Rylands
5-tuumainen Cooke refractor ja 2-tuumainen kaukoputki kauttakulku, lahjoitti yhdistykselle vuonna 1889 Thomas Glazebrook Rylands ja Highfields, Thelwall, Cheshire, auttoi yhteiskunta säilyttää itsenäisyytensä. Välineet tarjottiin edellyttäen, että Liverpoolin kaupunginvaltuusto antaisi sivuston observatorio, josta LAS pitäisi käyttää kolme yötä joka viikko. Yhteiskunta on sitoutunut antamaan varoja hankkeen ja tarjous oli laittaa käsiin Puistot,Puutarhat ja Parannuksia Komitea. Alkuperäinen sovellus rakentaa observatorio St. James Mount,nyt käytössä Liverpool Cathedral,oli kääntyi alas. Mutta sivuston observatorio oli saatu yli Meripeninkulman College,jossa LAS kokouksia oli myöhemmin todennut,vieressä Kaupungin Museo. Opiskelijat Meripeninkulman College otettiin Yhteiskunnan Junior jäseniä vuositilaus kaksi shillinkiä.

OIKEA: Comet Morehouse 1908C Ottanut F. W. Longbottom 12 lokakuu 1908.
Vuonna 1914 sihteeri H. H. Vedet oli kirjoittanut arvokas kirjasen “Celestial Valokuvaus ja lisääntymiselle hänen valokuva Komeetta Morehouse 1908 ilmestyi myöhemmin LAS Lehdessä. Tähän aikaan Yhteiskunta oli virallisesti kutsuttu antamaan näyttely Ranskalais – Brittiläinen Näyttely ja sen jälkeen keskustelun kanssa Sir Norman Lockyer erilaisia historiallisia kaukoputket ja valokuvia lähetettiin niin, että luultavasti joitakin hänen ja Tohtori Isaac Roberts tulostaa menisi.
Elokuussa 1905,toinen auringonpimennys retkikunta, Espanjassa, tehtiin useita jäseniä. Aikana 1907-1908 istunnossa, Puhemies antoi julkisen luento tulevan 1910 ilmestys Halleyn Komeetta. LAS keskeyttänyt toimintansa, ja sen kokoukset seurantaryhmä,sodan vuonna 1914. Mutta säännöllisiä kokouksia ei alkaa jälleen syksyllä 1922. Kuitenkin observatorio oli käyttämättä, kunnes 1950-luvulla.

VASEMMALTA: A. C. Sanderson
Todellakin vuonna 1950 Arvoisa Alan Sanderson oli vieraillut kunnan observatorio Edinburghissa. Tämä oli vaikuttunut häntä ja että hän tapasi Johtaja,Matthew,joka kertoi hänelle, että Liverpool Yhteiskunta oli vielä olemassa. Sanderson oli hyvin kiinnostunut ja hän päätti liittyä, kun palaa Liverpool. Kuitenkin se kesti useita kuukausia kestäneen tutkimuksen, ennen kuin hän oli löytänyt Hon. Rahastonhoitaja ja Sihteeri, joka asui Newcastle-Upon – Tyne. Sihteeri päätti kutsua koolle kotona LAS Puhemies, Arvoisa William Geddes, perjantai, 9. Toukokuuta 1952. Se oli päättänyt jatkaa toimintaa, mutta koska kukaan ei ota vastuuta Yhteiskunnalle,Herra Sanderson suostui tulemaan Hon. Sihteeri.

OIKEA: The Royal Institution, Colquitt Street, Liverpool.
Yhteiskunta oli ollut alamaissa monta vuotta, ja jäsenet pitkäaikainen olivat melko iäkkäitä. Tavoitteena uudelleenkäynnistyksen kuukausittain kokouksia , ja auttaa Herra Pippuri,joka kirjoitti Daily Post,Herra Sanderson tunnetuksi yhteiskunnan paikallisissa sanomalehdissä ja järjestää luentoja ja kokouksia at the Royal Institution,Liverpool. Kiitos hänen toimiaan jäsenyys tasaisesti nousi lähes sata. Seuraavassa on otettu hänen tilinsä tapahtumista.

OIKEA: Liverpool Evening News – 1952
Sanderson asettaa noin talteen omaisuutta yhteiskunnan,tiedot, jotka hän poimittu joitakin Lehtiä vielä järjestetään Kaupungin Kirjasto. LAS Library ei löytynyt, pahvilaatikoihin ja nippuja, kellarissa paikallinen kirjakauppa. Hänen omien sanojensa “….kauppa on muuttunut käsissä ja olen saanut paljon apua Clive Wilson, Wilson on Kirjakaupat,jotka auliisti jäljitti ja luovutti ne kirjat, jotka oli jo lähetetty heidän muita kauppoja…” Onneksi Herra Wilson tiesi, että kirjat eivät ole osa heidän varastossa ja että ne todella kuului Liverpoolin Yhteiskunnassa.

VASEMMALLA:Cooke 5 tuuman Kaukoputki William Brown Street Observatorio.
Kaukoputket olivat jääneet käyttämättä, koska Ensimmäisen maailmansodan ja oli hylättyjä tilassa. Esine lasi 5-tuumainen kaukoputki on poistettu toisen maailmansodan aikana, kun Amerikkalaiset joukot oli majoitettu rakennuksessa. Kaukoputki oli peitetty paksu käärinliina pölyä. Putki oli auki,rackwork ja focuser syödään pois pöly, ja finder,….poissa. Sidereal kello oli tyhjä luuranko,ei missään tapauksessa,ei toimii ja kuvernööri takavarikoitu. Kupu oli irti sen juoksijat mutta muuten ilmestyi ääni, samoin kuin tukeva sarake kaukoputken asennus.
Sanderson on ensimmäiset ajatukset olivat korvaamaan Cooke refractor kanssa 8,5 tuumainen heijastin, että hän oli tehnyt itse, ja hän kirjoitti opetusviraston Liverpool Oyj pyytää lupaa, jotta Yhteiskunta voi jatkaa tapaamisia observatoriossa. Hän nopeasti sai vastauksen, jonka mukaan college kärsi tilan puute ja se, että se ei ollut mahdollista, sillä Yhteiskunta jatkaa sen pre-1914 etuoikeus tavata siellä.
Lannistumatta,hän kirjoitti Sir Alfred Shennan,johtaja Neuvoston,kertoa hänelle, että yhteiskunta oli pitkä ja kunniakas historia,että se oli kukoistava jälleen kerran,mutta että se ei ollut observatorio. Siellä oli kaksi observatoriot Merseyside,ei toiminnassa,yksi Bidston omistettu vuorovesi tutkimus,muut teknillisessä Yliopistossa, jossa Liverpool Astronomical Society on kaukoputki oli majoitettu mutta johon lupaa käyttää rakennus oli evätty. Paluupostissa hän sai rohkaiseva vastaus Arvoisa Magnay,Johtaja Koulutus; Tohtori Bradbury,Kaupungin-Arkkitehti ja Herra Bulter, Rehtori Technical College,oli järjestetty.

VASEMMALLA: Raymond R. Butler
Ensimmäinen tapaaminen oli Herra Magnay; Sanderson on mukana LAS Puhemies, Arvoisa Geddes. Se oli selitti heille, että kaukoputki oli luovutettu Oyj, jonka Edunvalvoja nimitetty Yhteiskunnassa. Tässä,Herra Geddes,joka oli asianajaja ja oikeustieteen opettaja Yliopistossa,huomautti, että tämä toiminta oli ollut “ultra vires”, kuten he olivat saaneet toimeksiannon tällaista toimintaa kokouksessa, johon yhteiskunnan jäsenet. Se oli myös huomautti, että kaukoputki oli lahja sekä Kaupungin ja LAS jolloin Herra Magnay sopineet, että pääsy kaukoputki ja seurantakeskuksen olisi sallittua. Herra Butler, Rehtori College,lopulta sovittiin, että seurantakeskus voisi käyttää keskiviikko-iltaisin.
Nyt tuli tehtävän palauttaminen. Herra Anderson, avulla Herra Bayley,levered kupu takaisin päälle sen radan. Kaukoputki oli ottanut yritys metalli työntekijöiden Duke Street ja halkeama korjattiin kaksi kiloa.Edelleen korjaukset tehtiin putkeen at Nuclear Physics Laboratory. Teräs mato-asema oli osittain ruostunut pois ja korvattiin apua ystävä, Herra Sanderson, joka työskenteli englannin-Sähkö Oy. Oppisopimuskoulutuksessa tehdään korvaava, sillä niiden testikappaleen,ei maksa yhteiskunnalle, koska he tekivät muut sekalaiset osat kaukoputken ja asennus. Ajo kello oli otettu kotiin Herra Bellis, joka palauttaa tämän ja monia muita messinki osat. Kaksi muuta jäsentä,Herrat Keane ja Siglow, opiskelijat Nuclear Physics Lab, puhdistettu ja palautettu napa-akseli. He myös maalattu suuri laatikko, jossa kauttakulku väline, osa alkuperäinen lahja Thomas Glaserbrook Rylands. Pahasti vaurioitunut mikrometrin okulaari, kuten myös löytynyt.
Vaikka tämä työ on parhaillaan käynnissä,Herra Smith (joka oli Herra Butler on avustaja College) todettiin 5-tuumainen kaukoputki kohde lasi puinen tapauksessa Fysiikan Laitoksella. Se oli hyvässä kunnossa lukuun ottamatta syöpynyt folio välilevyt välillä lasi-elementtejä. Kuulemisen jälkeen Liverpool opetusviranomaiset viikoittain kokouksia alkoi observatorion joka keskiviikko ilta. Nämä olivat lisäksi kuukausittain kokouksia ensimmäinen järjestettiin at the Royal Institution, Liverpool,ja sitten, kuten nyt,Kaupungin Museo, koska se oli sitten tiedetään, missä yhteiskunta on kirjasto ja liu ‘ uta kokoelma on sijoitettu.
Vuonna 1953,Anderson sai pyöreä Royal Astronomical Society, jossa todetaan, että ne on tarkoitus luovuttaa 15-tuumainen kaukoputki ja twin photovisual kaukoputki,joka oli kuulunut myöhään Tohtori Wilfred Hall of Newcastle upon Tyne,yhdessä perintö viisisataa kiloa kohti sen ylläpito. Vaikka hakemus oli tehty iso kaukoputki,se meni Preston seuraavat kirjeet tukea Yliopistojen Manchester ja Liverpool. (Se oli huomattava, joitakin katkeruutta,että Preston oli jo 8,5-tuumainen kaukoputki niiden observatorio.)
Vuonna 1955, Arvoisa máire Geoghegan otti Kuraattori Observatorio ja oli virassaan vuoteen 1963. Hän oli innokas tähtitieteellisiä valokuvaus ja paljon valokuvia Kuun koristanut seinät observatorio. Aikana 1950-luvulla yhteiskunta ylläpitää tasaista jäsenyys noin sata. 1960-luvun alussa,siellä oli yritys, jonka Hallituksen Tarkastaja,ottamaan observatorion puolesta technical College. Tämä oli vastustanut,auttoivat ja edistivät Professori Nuori,kuvernööri college ja yksi ensimmäisistä liittyä yhteiskuntaan sen jälkeen, kun ylösnousemus.
Huhtikuussa 1967,tulen lattian alla observatorio aiheutti pieniä vaurioita tilat. Herra Anderson, mukana Herra Bayley,todettiin, että seurantakeskus oli murtauduttu. Esine lasi oli likainen ja okulaarin puuttuu. Kuten observatorio oli määrä sulkea Kesäksi,se katsottiin järkeväksi poistaa muita arvoesineitä. Olosuhteet olivat palautettu normaali alkamista seuraavan istunnon.

VASEMMALLA: LAS näytön aikana 1971 Liverpool Näytä. © P. Leighton.
Aikana 60-luvun lopulla ja 70-luvun alussa, se oli havaittavissa, että oli lisätä jäsenyyden, kun siellä oli Apollo kuu-shot. Valitettavasti,monet näistä uusia jäseniä lähti yhteiskunnassa, kun Apollo-lennot päättyivät vuonna 1972. Kuitenkin,Apollo-lennot olivat hyvä lähde julkisuutta yhteiskunnassa. Esimerkiksi,saapuminen Apollo 10 Komento-Moduuli Liverpool näytä vuonna 1971 johtanut monia uusia jäseniä,joista jotkut ovat edelleen aktiivisesti mukana yhteiskunnassa.

60-ja 70-viikoittaiset kokoukset observatorion edelleen hyvin osallistui. täällä jäsenet voivat keskustella oman tarkkailemalla hankkeita ja etuja. Eri tarkkailemalla ryhmät muodostettiin ja säännöllinen meteor kellot pidettiin alle tumma taivas Pohjois-Walesissa. Vuosittain tarkkailemalla viikon Isle of Man oli erittäin suosittu ja useita jäseniä matkusti Pohjois-ja itä-Afrikassa, Kreikassa ja Amerikassa tarkkailla auringonpimennys.

OIKEA (Pieni Kuva): LAS jäsenet nähnyt aikana Zanzibar Eclipse vuonna 1976

Kuten Liverpool Astronomical Society lähestyi sen satavuotisjuhlaa, vuonna 1981, sen toimintaa jatkoi kasvuaan ja syöttää uusia kenttiä. Perustetaan tietotekniikan osa oli valtavasti hyötyä tuettaessa muita osia yhteiskunnassa. Suora hyöty on tuotannon Almanac, “Tähtitieteelliset Tapahtumat Liverpool-Alue”. Tämä on tullut tieteellinen sekä kaupallinen menestys. Säännöllisesti useita paikallisia yhteiskuntia kokouksissa tuonut kävijöitä muualta luoteis-alueella ja yhteisissä kokouksissa kanssa Junior Astronomical Society, (Nyt Society for Popular Astronomy), olivat myös hyvin osallistujia. Muistoksi Satavuotisjuhlaa,Liverpool Astronomical Society oli isäntänä maakunnan Kokouksessa British Astronomical Association. Tällä iloinen hetki,Yhteiskunta oli suuresti kunnioitettu, kun Herra Pilkington tuli sen Suojelijaksi.

OIKEALLE: Jäsenet liittyä Patrick Moore juomia aikana Syyskuu 1990 BAA Liverpool Kokouksessa.

 

Koska yhteiskunta muutti sen toisen vuosisadan se oli edelleen kehittää. Lahjoituksen sekä 12 – tuuman peilikaukoputki,jonka Jäsen Reg Platt,johti ajatukseen uusi observatorio kaukana kaupungin valot päällä lähellä Cronton East Liverpool.Rahat otettiin esiin, mutta tapahtumia ohitti tämän hankkeen viime lahjoituksen 16-tuumainen heijastin Herra A. Robertson Isle of Man. Tämä mahdollisti vielä enemmän kunnianhimoisia suunnitelmia noudattaen näkymiä uusi observatoriossa Pex Hill Visitor Centre, joka nyt taloa suuremman kaukoputken ja mahtuu kokoushuone ja pieni pimeä huone.

VASEMMALLA: Ensimmäisenä YAD. Maaliskuuta 1988. © F. S. Hughes.
Liverpool A. S. on nyt rekisteröity yleishyödyllinen educational trust ja ottaa sen vastuut vakavasti. Säännöllisesti yhteisiä kokouksia, jossa muut tähtitieteelliset yhteiskuntien alueella,joka johtaa muodostumista vuonna 1993, luoteis-Ryhmän Tähtitieteellisiä Yhteiskunnissa (NWGAS). Nuori tähtitieteilijät ovat kannusti by kokouksia on suunniteltu erityisesti heidän etujaan. Ensimmäinen Nuori Tähtitieteilijät Päivä vuonna 1988 näki 120 lasta läsnä ja osallistua eri toimintoihin.

OIKEA: Croxteth Park Tähti Puolue
Tuolloin Halleyn Komeetta, 1985-86, tarkkailemalla viikonloppuisin auki yleisölle klo Croxteth Hall & Park, ja myös käyttää kaukoputket,dia-esityksiä ja luentoja,olivat suuri vetovoima. Nämä ovat miten järjestetään vuosittain ja siihen osallistui yli tuhat ihmistä, koska hyvä sää.
On observational puolella,jäsenet ovat edelleen kehittää uusia tekniikoita tuottaa tarkempia tuloksia, mikä johtuu yhä useammat julkaistu tieteellisiä raportteja ja papereita. Useita vuosia jatkuva sarja auringonpimennykset ovat ottaneet jäsenet-Kazakstan, USA, Pohjois-Afrikka,Indonesia,Suomi, Meksiko, Etelä-Tyynenmeren ja enemmän viime aikoina, Chile ja Intia.

VASEMMALLA: BAA 100 Syntymäpäivä Illallinen Syyskuu 1990.
Vuonna 1990 Yhteiskunnan tyytyväinen BAA Liverpool uudelleen, kun se juhli omaa satavuotista. Hyvin täynnä ohjelmaa oli järjestetty, mukaan lukien vastaanotto -, näyttely -, Maakunta-Kokous BAA, julkinen luento ja muodollinen illallinen Liverpoolin Yliopisto. Lisäksi sitten Presidentti BAA myöhään Jäsen Colin Ronan,muita arvohenkilöitä läsnä mukana Sir Francis Graham Smith,13 Tähtitieteilijä Royal, Herra Pormestari Liverpool, Rouva Dorothy Gavin, ja Tohtori Patrick Moore, tunnettu kirjailija ja radiotoimittaja.

VASEMMALTA: William Lassell 1799 – 1880. © Liverpool Astronomical Society.
Yhteiskunta on nyt kehittäminen on tähtitieteellisiä havaintoja ja tutkimusta ja noin nykyaikaiset elektroniset teknologia,tietokoneohjatut kaukoputket, CCD-kamerat,ja oli ensimmäinen amatööri tähtitieteellisiä yhteiskuntien saada World Wide Web Internet-kotisivun kanssa apua Liverpoolin Yliopisto. Tähtitieteen Historia ei ole unohdettu Yhteiskunnan lisäämällä sen neuvoja ja jäsenyys Royal Vakuutus Lassell Teleskooppi Hanke. Pitkän aikavälin hanke rakentaa kopio William Lassell on 24 tuuman kaukoputki. Kaukoputki, että Liverpool tähtitieteilijä ja brewer, käytetään lokakuussa 1846, löysi Neptunuksen suurimman kuun Tritonin,vain 17 päivää sen jälkeen, kun planeetta itse.

OIKEA: CCD-kuva Saturnuksen. © R. Johnson
Koko sen pitkän historian, sääntö Liverpool Astronomical Society on ollut ja tulee jatkossakin olemaan,providence apua ja tukea niitä ihmisiä, joilla pienet kaukoputket ja opas kaikille, joilla on yhteinen kiinnostus suuri tieteen tähtitiede.

Tämä historia oli alun perin kirjoittanut edesmennyt presidentti Alan Sanderson ja päivitetään, jonka Jäsen nyt Tohtori Eric Jones tammikuussa 1991 ja Jäsen K. J. Kilburn Manchester Astronomical Society,lokakuussa 1993. Se on hiljattain päivitetty G. Gilligan Toukokuuta 1996.
Kuvat © Tow Law Historia Society, Royal Astronomical Society, Liverpool Astronomical Society, Liverpool Paikallista Historiaa Kirjasto, Rob Johnson.

VIITTEET

“Englanti Mekaanikko” Suosittu Aikakauslehti amatööri insinöörit ja tutkijat. Artikkeleita 1889-1891.
“Observatorio” n: O 77, heinäkuu 1883, pp268-269
Raportin British Association for Edistäessään Tiede – 1883.
“Observatorio” n: O 116, marraskuuta 1886, pp371
“Observatorio” O 111, kesäkuu 1886, pp226-227
Kilburn K. J. – “Manchester Astronomical Society: A History”. (1992).
“Liverpool Review” – 26 elokuu 1893
Sanderson A. C. “Historian Liverpool Astronomical Society” – Vuonna Kirja Tähtitieteen 1965.
Sanderson A. C. “History of Liverpool Astronomical Society on Observatorio”, 31. tammikuuta 1968.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *