MUISTIINPANOJA CHRISTOPHER ALEXANDER

Link: http://zeta.math.utsa.edu/~yxk833/Chris.text.html

Alkaen Nikos A. Salingaros

PHOTO

 1. ELÄMÄKERTA
 2. JULKAISUT
 3. RAKENNUKSET
 4. VAIKUTUS COMPUTER SCIENCE
 5. VAIKUTUS TIETOJEN RAKENTEET JA ORGANISAATIOT
 6. VAIKUTUS ITÄMAINEN MATTO TUTKIMUKSET
 7. FILOSOFINEN MAKSUT
 8. LUONNETTA, JOTTA
 9. CHRISTOPHER ALEXANDER ON AJATUKSIA OFFICE HUONEKALUT JA SISUSTUS

[olen yrittänyt tähän koota yhteenveto Christopher Alexander on laaja-alainen maksut, hyödyntäen mitä on jo lähetetty Web. In-teksti linkit ovat yleensä ulkoisia sivuja, joita muut tekijät, joka voi olla katseli toista käsittelyä. Lisää sivuja, lueteltu lopussa, tutkia joitakin aiheita yksityiskohtaisemmin.]

 ELÄMÄKERTA

Christopher Alexander syntyi Wienissä, Itävallassa, ja nosti Oxford ja Chichester, England. Hän valmistui Cambridgen Yliopistosta, jossa hän opiskeli Matematiikkaa ja Arkkitehtuuria. Sitten hän sai Ph. D. Arkkitehtuuri Harvardin Yliopistossa. Hänen Ph. D. Thesis, myöhemmin julkaistu kirja Muistiinpanoja Synteesin Muodossa, hän sai ensimmäisen kultamitalin Tutkimus American Institute of Architects. Vuodesta 1963 lähtien hän on ollut Arkkitehtuurin Professori University of California at Berkeley, ja Johtaja Center for Environmental Structure. Vuonna 1980, Professori Alexander valittiin jäsen, ruotsin Kuninkaallisen Akatemian, ja vuonna 1996 hänet valittiin fellow, American Academy of Arts and Sciences. Christopher Alexander on Edunvalvoja Walesin Prinssin Institute of Architecture. Hän on nyt eläkkeellä ja perustuu Arundel, Sussex, UK.

JULKAISUT

Tohtori Alexander on kirjoittanut lukuisia kirjoja ja papereita. Hän on aloittanut uuden lähestymistavan arkkitehtoninen ajattelu, jossa samat lait määrittelee rakenteen kaupunki; rakennus; tai yhden hengen huone. Hän on viettänyt suurimman osan elämästään etsii näitä lakeja. Hänen lähestymistapa ratkaista tämä yleinen ongelma, hyödyntää tieteellistä päättelyä, ja täysin vastustaa muita epätieteellisiä lähestymistapoja perustuu muoti, ideologia, tai mielivaltainen henkilökohtaiset mieltymykset. Tämä on niin erilainen tapa arkkitehtuuri on opetettu toisen maailmansodan jälkeen, että se aiheuttaa ristiriitoja perustettu arkkitehtoninen kouluissa.

Alexander tarjoaa lopullisia ratkaisuja ongelmiin, kaupunkien arkkitehtuuri ja muotoilu. Se on suuri sääli, että näitä ei hyväksytty, kun ensimmäinen julkaistiin. Onneksi, pieni määrä hänen ajatuksiaan on sisällytetty “Uuden Urbanismin”. Kuitenkin, tämä hyvin tuore liike ei suinkaan edustaa tukku-sovellus hänen tuloksia. Alexander on todella hajamielinen prosessi, jossa orgaaniset ja epäorgaaniset muodot kehittyvät — joka on sama prosessi, joka säätelee kasvua kaupungin. Nämä tulokset ovat perusteella, miten asian järjestää itse johdonmukaisesti, ja ovat vastakohta modernin suunnittelun lähestymistapa, jossa ristikot, alueet, tiet ja rakennukset, jotka perustuvat joitakin ennakkokäsityksiä suunnittelu paperille, asetetaan ihmisen toimintaa. Nämä tulokset ovat selitti vihdoin neljän volyymi Luonne, Jotta voidaan [ks Aleksanterin Luonto Järjestys verkkosivu].

Kattava kirjallisuusluettelo jopa 1982 on mainittu elämäkerta Stephen Grabow: Christopher Alexander: The Search for a New Paradigm in Arkkitehtuuri, Oriel Paina, Stocksfield, Englannissa, 1983. Jotkut Alexander: n tärkeimmät julkaisut ovat:

 1. Christopher Alexander, Muistiinpanoja Synteesin Muodossa (Cambridge, Massachusetts: Harvard University Press, 1964).
 2. Christopher Alexander, kaupunki ei ole puu, Architectural Forum 122 huhtikuu (1965): Nro 1, sivut 58-61 ja Nro 2, sivut 58-62. Uusintapainos: Suunnittelun Jälkeen Modernismi, Edited by John Thackara, Thames ja Hudson, London, 1988;: Ihmisen Identiteetti kaupunkiympäristössä, Toimittanut G. Bell ja J. Tyrwhitt, Pingviini, 1992.
 3. C. Alexander, S. Ishikawa, M. Silverstein, M. Jacobson, I. Fiksdahl-Kuningas ja S. Enkeli, Kuvio Kieli (New York: Oxford University Press, 1977). [Tarkistaa Nikos Salingaros; Tarkistaa Stewart Brand].
 4. C. Alexander, H. Neis, A. Anninou ja I. Kuningas, A New Theory of Urban Design (New York: Oxford University Press, 1987).
 5. Christopher Alexander, Luonne, Jotta voidaan [Alexander Luonto Järjestys verkkosivu].

Alexander on oma verkkosivu. Asuvat Lähiöissä on luettelo ladattavissa paperit ja esseitä, jotka löytyvät missään muualla. Näitä ovat esseitä, haastatteluja, luentoja, ja arvosteluja.

Kuvio Kieli oli alun perin odotettu, jotta jokainen kansalainen voi suunnitella ja rakentaa oman kodin. Kun tämä kunnianhimoinen tavoite ei täysin toteutunut, se ei johda vapautumiseen tyhjä arkkitehtoninen dogmi. Armed tämän kirjan, asiakas voi kehittyä ja ilmaista omia toiveita rakennuksen. Arkkitehti ei ole enää ehdoton ja ainoa lähde ideoita ja ratkaisuja. Laajemmassa mittakaavassa, virheitä kaupunkisuunnittelu ja suunnittelua voidaan havaita ja korjata. Uskon, että tämä merkittävä muutos valtaa, jonka avulla tavalliset ihmiset voivat ymmärtää niiden ympäristö-usein paremmin kuin ammattilaiset-on vastuussa ankara tukahduttaminen tämä monumentaalinen työ tietyt lyhytnäköistä jäsenet arkkitehtuurin ammattiin.

Yleistä keskustelua Kuvio Kielillä, katso “Rakenne Kuvio Kieliä“, jonka Nikos Salingaros. Toinen tuore paperi on “Lingua Franca Suunnittelu: Pyhiä Paikkoja ja Kuvio Kieliä“, Tom Erickson.

Maku Alexander kirjoituksia voi saada alkaen hänen esityksensä otsikkona – Kotimaan Arkkitehtuuri 1994 OVET 2 Konferenssi Amsterdamissa. Project for Public Spaces on mukava katsaus hänen työstään. Luettelo kuvioita otteita Kuvio Kieli on lähetetty TÄÄLLÄ. Kuvio Kieli on nyt saatavilla on-line jäsenmaksun Alexander yritys patternlanguage.com. Muistiinpanoja arvostelu puheesta Jim Coplien Luonne, Jotta voidaan, kommentit Brad Appleton, on erittäin suositeltavaa.

RAKENNUKSET

Merkillistä, vaikka Alexander on tunnustettu yhdeksi tärkeimmistä arkkitehtejä kahdennenkymmenennen vuosisadan, ja on rakennettu monia hankkeita useissa maissa, hänen rakennukset eivät ole hyvin dokumentoitu. (Katso web-sivun saksan voimassa University Weimar jotkut grafiikka). Alexander: n verkkosivuilla patternlanguage.com lupaa lopulta laittaa nopeasti kattava joukko kuvia.

On näyttely hänen suuria hankkeita, katso Katarxis 3, joka sisältää ensimmäistä kertaa julkaiseminen monet hänen viimeisin työ. Alexander on neljä-tilavuus Luonto Order on runsaasti kuvitettu omaa työtä, rakennuksia ja maalauksia.

30 minuutin elokuva työtä Christopher Alexander oli tehnyt riippumaton elokuvantekijä ja korostaa Aleksanterin lähestymistapa rakennuksen, jonka otsikko on Paikat Sielulle: Arkkitehtuuri Christopher Alexander. Yksi voi vuokrata tai ostaa tämän videon. Lukijat voivat myös löytää joitakin valokuvia hänen vanhempi rakennukset seuraavat työt:

 1. Christopher Alexander, Linz-Kahvila (New York: Oxford University Press, 1981)
 2. Christopher Alexander, “Luonnoksia Uusi Arkkitehtuuri”, Denys Lasdun, Ed., Arkkitehtuuri Ikä Skeptisyys (New York: Oxford University Press, 1984) s. 8-27.
 3. Christopher Alexander, “Taistelu: historia Ratkaiseva Yhteenotto Maailman-Järjestelmän ja Maailman-Järjestelmä B”, Japani Arkkitehti 8508 (1985) Nro 8, sivut 15-35.
 4. Thomas Fisher ja Pilar Viladas, “Harmonia ja Kokonaisuus”, Progressiivinen Arkkitehtuuri 6:86 kesä (1986), s. 92-103.
 5. Christopher Alexander, Thomas Fisher ja Ziva Freiman, “Todellisen Merkityksen Arkkitehtuuri”, Progressiivinen Arkkitehtuuri 7.91. heinäkuuta (1991), s. 100-112.
 6. Ingrid Fiksdahl-Kuningas, “Christopher Alexander ja Nykyaikainen Arkkitehtuuri”, a+u Arkkitehtuuri ja Urbanismi: Erityinen Kysymys, elokuu (1993)
 7. Kenneth Baker ja Mark Gregston, “Uusi Amerikkalainen Käsityöläiskatu Talo”, Amerikkalainen Kotikäyttöä & Puutarhanhoito -, huhti – /Toukokuussa 1996, sivut 43-47.
 8. Alan Toimivaltaa, “West Dean: Radikaali Rakennus Maaseudun Varjolla”, Näkökulmia Arkkitehtuurin Nro 24 elo – /syyskuussa (1996), sivut 44-47.

Alexander on kehitetty käytännön menetelmä rakentamisen, jossa yhdistyvät vastuu arkkitehti ja urakoitsija. Vaikka tämä eroaa huomattavasti nykyisestä käytännöstä, se ei hänen arvio, jotta koko lomake kehittyä tavalla, joka ei ole mahdollista nykyisen järjestelmän puitteissa. Näytteen sopimuksia, ja kuvaus siitä, miten tämä menetelmä toimii todellinen hanke, katso The Mary Rose-Museo, C. Alexander, G. Musta, ja M. Tsutsui (New York: Oxford University Press, 1996).

Alexander on ajatuksia sisustus, ja erityisesti office-ympäristön ja huonekalut ovat keskustelleet erillinen verkkosivu.

 VAIKUTUS tietojenkäsittelytieteen

Christopher Alexander on ehkä ottaa suurempi vaikutus tietojenkäsittelytiede kuin arkkitehtuuri. Alexanderin Pattern Language on sovellettu olio-Ohjelmointi, ja on inspiroiva innovatiivisia tekniikoita, jotka ylittävät sen. Teoreettisia rakenteita, jotka hän määritteli ovat nyt tunnustettu yleistä kehystä, joka yhdistää esineitä ohjelmia yhdessä co-operative ja juokseva tavalla. Jo usean vuoden ajan, aihe Kuvio Kieliä on perustettu vuonna ohjelmisto, ja on nopeasti kasvava kirjallisuus. Siellä on vuosittainen konferenssi, nimeltään Kuvio Kielellä Ohjelmointi (PLoP). Christopher Alexander on kutsuttu antamaan keynote osoite on: 1996 olio-Ohjelmointi Konferenssi OOPSLA. (KUVA). Arvion tästä puhua useita osallistujia oli, että “tämä merkitsee uuden aikakauden alkua computer science” – katso mielenkiintoinen essee Linda Rising.

Kuviot Etusivu on hyödyllinen varasto tietoa soveltaminen Kuvio Kieliä Computer Science. Täältä löytyy kattava kirjallisuusluettelo aiheesta, joka on jatkuvasti päivitetään. Toinen kooste lähettäjä Manfred Schneider ja Georg Odenthal sisältää päivitetyn luettelon linkkejä Object-Oriented Patterns. Kolme kirjaa, jotka koskevat Alexander on ideoita ohjelmointi ovat:

 1. James Coplien ja Douglas Schmidt (Toimittajat), Kuvio Kielillä Ohjelman Suunnittelu (Reading, Massachusetts: Addison-Wesley, 1995).
 2. Erich Gamma, Richard Helm, Ralph Johnson ja John Vlissides, suunnittelumallit (Reading, Massachusetts: Addison-Wesley, 1995).
 3. Richard Gabriel, Malleja Ohjelmisto (New York: Oxford University Press, 1996). Kanssa esipuhe Christopher Alexander.

Me myös linkkejä ensimmäinen web-sivustoja, jotka esitetään enemmän tietoa vaikutuksista Christopher Alexander on ideoita siitä, computer science, nyt on monia muita.

 • Brad Appleton antaa pitkä essee kehitys ja määritelmä Kuvio Kieliä.
 • Doug Lea tarjoaa yksityiskohtaisen katsauksen Kuvio Kieli lähestymistapa olio-ohjelmointi. Hän on myös lähetetty kenraali kuviot keskustelu ohjelmoijan näkökulmasta.
 • Yk: n sommario de los Patrones fi Español, por. Pablo Figueroa.

Paperi, jonka Nikos Salingaros Rakenne Kuvio Kieliä on enemmän arkkitehtoninen. Toinen tuore paperi on. Lingua Franca Suunnittelu: Pyhiä Paikkoja ja Kuvio Kieliä, Tom Erickson.

Yksi henkilöistä vaikutusvaltainen “Kuvioita Liike”, James Coplien, on lähetetty Historia Kuvioita, ja soveltaa malleja ihmisten organisaatiot (ks. seuraava kohta). Etsi syvä geometriset rakenteet ohjelmisto, joka korreloi “kauneus” ja “järjestys” Alexander on Luonne, Jotta voidaan, on dokumentoitu sarjassa artikkelit julkaisi C++ Mietintö.

Kuvio kieliä varten on kehitetty monia erilaisia erityisiä tieteenaloja, jotka liittyvät tietotekniikan, kuten yksittäisiä sovelluksia ja atk-käyttöliittymien avulla. Tom Erickson on kerätty linkkejä Kuvio Kielten Vuorovaikutuksen Suunnittelu. Näitä ovat käyttäjä-käyttöliittymä kuvio kielillä. Kuvio kieli kehittämä Jan Tidwell on erityisen kattava, ja käsitellään ongelmia, joita suunnittelussa monimutkaisia tai interaktiivinen esine. Vaikka, kuten kaikki linkit tässä osiossa, tämä on kirjoittanut tietokone tiedemies, se itse asiassa vastauksia kysymyksiin yleisen suunnittelun ensimmäisen kerran esille vuonna 1960 (ihmiset, kuten B. Archer, C. Jones, H. Rittel, H. Simon), jotka katsottiin olevan liian monimutkainen ratkaista.

 VAIKUTUS TIEDOT, RAKENTEET JA ORGANISAATIOT

Jotkut tietokone tutkijat ovat ottaneet Alexander ideoita kuin niiden alkuperäisen sovelluksen sisäisen organisaation atk-ohjelmat, ohjelmiston kehittäminen itse prosessi. Alexander tulokset ovat täysin yleisiä, ja myös soveltaa sisäisen rakenteen järjestöt ja yritykset. Tämä on hyvin jännittävää kehitystä liiketoiminnan. Tällainen innovatiivinen (ja täysin loogista) soveltaminen Alexander tulokset pistettä uusi lähestymistapa organisaatioissa, kaupan ja hallinnon aloilla. On Alexandrine analyysi ja soveltaminen organisaation malleja voisi uudelleensuunnittelu yritykset. Tätä työtä voi seurata useita web-sivustoja:

James Coplien on Generatiivinen Kehitys-Prosessi Kuvio Kieli tarjoaa suunnitelma suunnittelu ohjelmisto-organisaatiot (Luku 13 Kuvio Kielillä Ohjelman Suunnittelu, Edited by J. O. Coplien ja D. C. Schmidt, Addison-Wesley, Reading, Massachusetts, 1995). Coplien edelleen kirjoittaa erittäin mielenkiintoisia artikkeleita yksityiskohtaisesti soveltaminen kuvioita ohjelmisto, ja niiden laajentaminen muiden kenttien ulkopuolella. Monet niistä kuvioita, alun perin peräisin ohjelmisto järjestöt, itse asiassa mittakaavassa jopa suurempi, enemmän yleisiä organisaatioissa. M G Taylor Corporation on selvittää, miten malleja voi auttaa järjestämään uudelleen yrityksiä. Ne tarjoavat kaupallisesti yleinen kuvio kielen tehokas järjestöt (valitettavasti tiedot ovat patentoituja).

Mikä ei ole yleisesti tiedossa on, miten joitakin kaikkein jännittävä uusi kehitys organisaation ajatuksia tänään-kuten paras-myy “quantum hallinta”, systeemiajattelu, ja “self-organizing corporation” — ovat jo implisiittisesti mukana Alexander työtä. Lisäksi ne ovat kehittyneet kauas niiden alkuperäisestä hakemuksesta. Vaikka ei ole kirjoitettu liiketoiminnan sovelluksia mielessä, Kuvio Kieli ja Luonne, Jotta voidaan voi hyvinkin tulla tärkeää luettavaa johtajille uudella vuosituhannella.

VAIKUTUS ORIENTAL MATTO OPINNOT

Säännöt laskemisesta asiaa yhdessä muodostavat rakennuksen ovat yleismaailmallisia ja koskevat kaikkia ihmisen tekemät esineet. Erityisesti ne koskevat kaksi-ulotteinen malleja, kuten maalauksia ja tekstiili kuvioita. Yksinkertaistaminen on vain kaksi ulottuvuutta ja yhdestä materiaalista (solmua villa) tekee matot mielenkiintoinen sääntöjen soveltamista varten järjestäytynyttä monimutkaisuutta. Alexander luodaan yhteys arkkitehtoninen suunnittelu ja Itämaisia Mattoja hänen kiehtova kirja: Aavistaa 21st Century Art: Väri ja Geometria Hyvin Varhaisessa turkin Matot (New York: Oxford University Press, 1993). Lähtökohtana on, että hän on saanut käsityksen arkkitehtonisen suunnittelun hyvin varhaisessa matot (15-luvulla ja aiemmin).

Alexander on matto kirja on välitöntä kiinnostusta arkkitehtien, jopa ne, jotka eivät ole erityisen kiinnostuneita itämaisia mattoja. Syynä on, että ensimmäinen osa on yhteenveto tuloksista, jotka muodostavat ydin Luonne, Jotta voidaan, jonka julkaisu on viivästynyt. Täällä, “Viisitoista Perustavanlaatuinen Ominaisuudet” ja “Field of Keskukset” ovat kuvattu (jos vain hyvin lyhyesti). Matot esimerkkeinä ihmisen luomuksia, jotka ovat jossain määrin “elämä” käsitellään seuraavat artikkelit:

 1. Christopher Alexander, “Uusi näkökulma”, HALI: Kansainvälisen Lehden Antiikki Matto ja Tekstiili-Taide 56 (1991): sivut 115-125.
 2. Nikos A. Salingaros, “Puolustus Alexander“, HALI: Kansainvälisen Lehden Antiikki Matto ja Tekstiili-Taide 78 (1994): sivut 67-69.
 3. Nikos A. Salingaros, “Elämän Matto: Sovellus Alexander Säännöt“, kirjassa esiteltiin 8. Kansainvälisen Konferenssin Itämaisia Mattoja. Itämainen Matto ja Tekstiili Tutkimuksissa V, 1999.

Tämä työ on tuottavan huomattavan määrän ristiriitoja itämainen matto yhteisön. Jotkut ihmiset ovat huolissaan siitä, että matemaattinen teoria voi mitata aste “elämä” matto. Mutta se on juuri sitä, mitä tapahtuu, ja tulokset sopivat merkittävässä määrin meidän syvin intuitioita. Myös hyvin käyttää sanaa “elämä” on väärin-se edustaa suunnittelun vaiheet, jotka otetaan saavuttaa johdonmukainen suunnittelu. Samoja ohjeita noudatetaan aina orgaanisia muotoja kehittää. Elämä on ihmisen tekemä esine on saavutettu noudattamalla samoja sääntöjä (vaikka huomattavasti enemmän monimutkainen asetus), että luonto seuraa luoda biologisen elämän. Suunta on sama, ja että on kauneus teoreettinen tulos.

Christopher Alexander on koota kokoelma hyvin varhaisessa turkin matot, joita hän pitää suuressa määrin elämän. Kaikki matot ovat kuvattu hänen kirja, joka toimii luettelon kokoelma, ja jotkut heistä näyttävät artikkelissaan. Hänen matto kokoelma oli esillä de Young Memorial Museum San Francisco aikana 6. Kansainvälinen Konferenssi Itämaisia Mattoja, 1990. Monet henkilöt, jotka osallistuivat tämän ssa kuvaili sitä hyvin liikuttava kokemus. Jopa ne, Itämainen Matto yhteisön, jotka ovat eri mieltä Alexander on analyyttinen lähestymistapa matto malleja kehua häntä siitä, että ensimmäisten joukossa nähdä satunnaisia voimaa Seljuk ja muut hyvin varhaisessa matot, ja rohkeudesta kerätä niitä.

FILOSOFINEN MAKSUT

Alexander on arkkitehtoninen kirjoituksia samalla kehittää filosofiaa luonnon ja elämän. Hän ehdottaa syvällisempi yhteys luonnon ja ihmisen mieli kuin mitä tällä hetkellä saa joko tiede-tai arkkitehtuuri. Alexander näkee maailmankaikkeuden kokonaisuutena, joka käsittää tunteet sekä eloton asia. Tämä vahvasti Taolainen näkökulma oli ensimmäinen kehitetty kirjassaan Ajaton Tapa Rakentaa (New York: Oxford University Press, 1979). Joitakin lukijoita, tämä on kirja, arkkitehtuuri kirjoitettu filosofinen tyyli; monet muut, se on kirja siitä, filosofian arkkitehtuurin esimerkkejä. Suuri joukko ihmisiä on omaksunut filosofian Ajaton Tapa Rakentaa, löytää se universaaleja totuuksia siitä, miten ihminen on vuorovaikutuksessa maailman kanssa.

Sekä Ajaton ja Kuvio Kieli, on osa tekstiä, jossa kieli itsessään olettaa erikoisen epätarkka, runollinen laatu. Se on juuri niitä tapauksia, kun Alexander matemaatikko näyttää olevan hylkää hänen tavanomainen tarkkuus, että Alexander filosofi kommunikoi täysin erilainen ja enemmän pohjimmiltaan emotionaalinen taso. Epäsovinnainen syntaksi hän työllistää on vain keino välittää syvempi filosofinen merkitys. (Se auttaa lukea niitä kohtia ääneen). Jotkut ihmiset helposti löytää hengellistä sisältöä teoksissaan. Sellaisia ihmisiä, jotka saattavat olla muuten välinpitämätön joko arkkitehtuurin tai computer science, Alexander on voittanut syvä ja kestävä osalta.

Monet kuvioita Kuvio Kieli ohjaavilla pistettä Alexander filosofia. On painotetaan koko potentiaalia yksittäisten; miten tärkeää henkinen yhteys rakennetun maailman; tarvitaan yhteistyötä ihmisten keskuudessa; voimaantumista yksilöiden tai pienten ryhmien ihmistä muokkaamaan ympäristöään. Kaikki tämä on tarkemmin Luonne, Jotta voidaan, ja sillä on kauaskantoisia sosiaalisia ja poliittisia vaikutuksia, jotka voivat olla hälyttävä jossain ja inspiroiva muille.

Alexander väittää, että hänen filosofiansa on erottamaton hänen arkkitehtuurin teoriat. Tämä kohta huolestuttaa arkkitehdit tottunut tekemään asioita tietyllä tavalla, koska se ei potentiaalisia asiakkaita, jotka ajattelevat konservatiivisesti. Jotkut Alexander vankkumattoman kannattajat väittävät, että, jotta voidaan helpottaa niiden hyväksymistä, hänen arkkitehtoninen menetelmä pitäisi olla irrotettu mukana filosofiaa. Sen jälkeen, kun kaikki, epätäydellisessä maailmassa, jokainen arkkitehtoninen projekti on sarja kompromisseja. Alexander varoittaa pinnallinen sovellus hänen menetelmä, joka kaipaa olennaista. Hän on korostanut toistuvasti kirjoituksissaan, että saavuttaa johdonmukaisuus rakennettu muotoja ja ihmiset on liitettävä muutoksia meidän perus outlook.

Neljäs tilavuus Luonne, Jotta lähestymistapoja uskonnollisia kysymyksiä tieteellisestä, pikemminkin kuin mystinen suuntaan. Alexander löysi syvä siteitä luonne väliä, ihmisen käsitys maailmankaikkeuden, ja geometriat olemme rakentaa meidän rakennuksissa, kaupungeissa, ja esineitä. Koska tämä työ on yhä paremmin tiedossa, se saattaa hyvinkin mullistaa yhteiskuntamme, tarjoamalla keskeinen yhteys perinteiset uskomukset ja meidän uusin tieteellinen kehitys. Vain aika näyttää, mutta tämä näkökohta hänen työ voi ylittää hänen arkkitehtoninen maksuja.

LUONNE, JOTTA

Luonne, Jotta voidaan on ollut valmisteilla jo yli kolmekymmentä vuotta, ja kiteyttää kaiken, Christopher Alexander on teorioita. Sen aikana kirjallisesti, Luonne, Jotta voidaan laajeni sen nykyisessä muodossa neljä suuria määriä. Nähdäkseni tämä on yksi Vuosisadan tärkeimmistä asiakirjoista. Oma vaatimaton panos on ollut auttaa Professori Alexander muokata käsikirjoitus aikana viimeiset viisitoista vuotta ennen sen julkaisemista. Tässä monumentaalinen kirja, Alexander kehittää kattava teoria siitä, miten asia tulee yhdessä muodostaa yhtenäisiä rakenteita. Rinnalle, mutta ei ole kopiointia, viimeaikaiset tulokset monimutkaisuus teoria, hän väittää, että samat lait koskevat kaikkia rakenteita maailmankaikkeudessa; atomeista, kiteet, eläviä muotoja, galakseja. Ihmisillä ilmeisesti on sisäänrakennettu (vaikka alitajunta) ymmärrystä näistä laeista. Miehen luomuksia on mahdollisuus seuraavat samoja lakeja, tai rikkoo niitä. Ne, jotka seuraavat heitä johtaa meidän suurimpia saavutuksia, joko esineitä, kuten rakennuksia, tai kuten kaupungeissa.

Tämä kirja lupaa olla kiinnostunut tietokoneen ohjelmoijat, ja sanat jotkut harrastajat voisi määritellä “uuden paradigman ohjelmointi”. Tämä on merkittävää, koska kirja on kirjoitettu ensisijaisesti edun arkkitehdit (rakennusten, ei ohjelmistoa). On käynyt ilmi, kuitenkin, että saman järjestyksen periaatteita soveltaa tietokone-ohjelmia, kuten rakennuksia. Tämä yhteys oli tehty viime aikoina useita visionääri ohjelmoijat, ja jatketaan KUVIOITA liikkeen. Hyvä yhteenveto on kirja Richard Gabriel, Malleja Ohjelmisto (New York: Oxford University Press, 1996; kanssa esipuhe Christopher Alexander). On olemassa muistiinpanoja arvostelu puheesta Jim Coplien Luonne, Jotta voidaan, kommentit Brad Appleton, jotka ovat erittäin suositeltavaa. Jim Coplien on kirjoittaa useita artikkeleita, jossa hahmotellaan mahdollisia sovelluksia Luonne, Jotta voidaan – ohjelmisto.

Kauaskantoisia tuloksia kaupunkisuunnittelu annettiin joitakin vuosia sitten Alexander on kuuluisa artikkeli “Kaupunki ei Ole Puu” (ks. artikkeli Roger Evans Urban Design Neljännesvuosittain), ja Kuvio Kieli ja A New Theory of Urban Design. Hänen ratkaisut olivat otetun ja tarkastetaan kaupunkien sivustot että työ, joka on riittävä syy käyttää niitä kaupunki-sivustoja, jotka eivät. Hän menee paljon pidemmälle Luonne, Jotta voidaan, joka osoittaa, että säännöt kasvu lähiöissä ja kaupungeissa syntyvät perusluonteisia luonnonlakeja. Alexander löysi prosessi, joka säätelee kasvua onnistuneen kaupunki-joka on sama prosessi, jossa orgaaniset ja epäorgaaniset muodot kehittyvät. Yllättävän laki koskee prosessi, ei lomake tai suunnitelma. Koko tämä lähestymistapa saattaa tuntua tuntemattomia kaupunkisuunnittelijoita, jotka ajattelevat kannalta staattisia kuvia, vaikka biologit heti tunnista sitä. Nämä universaalit lait eivät koske ainoastaan “perinteisiä” kaupungit — niitä sovelletaan koko kaupungit, jokaisena aikakautena ja jokaisessa kulttuurissa, joka parantaa ihmisen toimintaa.

Ensimmäinen kaksi nidettä pitäisi olla arvostettu uuden lähestymistavan ymmärtäminen rakenne, sekä luonnon ja ihmisen. He span estetiikka, tieteen ja arkkitehtuurin, ja ne ovat merkityksellisiä tahansa monimutkainen prosessi. Volume 3 on välitöntä kiinnostusta arkkitehtien ja kaupunkisuunnittelijoiden, koska se sisältää suuren määrän esimerkkejä rakennuksen prosessi suurimmasta pienimpään mittakaavassa. Olen syvästi liikuttunut, kuitenkin, tilavuus 4 Luonnon Järjestys, joka on syvästi hengellistä työtä. Viimeiset neljä volyymit ylittää arkkitehtuuri, ja sukeltaa, mitä se on, joka yhdistää meidät maailmankaikkeuden. Se paljastaa, miten pinnallinen meidän luvulla on ollut käsitellä perustavanlaatuisia ominaisuuksia ja tarpeita ihmisillä. Tämä tilavuus lupaa on syvällinen vaikutus meidän yhteiskuntaa; jopa meidän sivilisaation. Tästä syystä, se saattaa lopulta olla kaikkein vallankumouksellinen osa koko työtä.

ARVOSTELUA LUONTEESTA, JOTTA

Luonne, Jotta tarjoaa kultainen lanka, joka yhdistää sisin keskus, keitä me olemme ihmisinä fyysinen ympäristö, joka meidän on mahdollista luoda. Se on intiimi matka, joka yhdistyy meidän sisäinen kokemus ulkoisesta maailmasta, jotta voitaisiin luoda kokonaisuus lukijalle. Se on kirjoitettu tuskallisen tarkka kieli, joka tulevaisuuden yhteiskunnassa on potentiaalia olla kirjallinen.
Peter Block, kirjailija ja Organisaation Konsultti, Connecticut.

pari vuotta sitten luin julkaisematon käsikirjoitus Luonnon Järjestyksen ja totesi sen olevan merkittävä. yksi tärkeimmistä kirjoja olen lukenut,.
Ken Foster, arkkitehti, Austin Texas.

Luonne, Jotta ei ole vain summa summarum mitä Oxford University Press on nimeltään “The World of Christopher Alexander”, mutta se on varmasti yksi kaikkein kunnianhimoisia kirjat koskaan julkaistu. Jos sen syvällinen argumentti-että järjestys sekä luonto-ja mitä me rakennamme on pohjimmiltaan sama-on lopulta ymmärtänyt ja hyväksynyt vakava lukijoita se voi osoittautua yksi kaikkein välillisistä toimii Oxford on julkaistu kaikki sen 500 vuotta.
William Giffin, special project editor Oxford University Press, entinen päätoimittaja, University of California Press.

Minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että tämä kirja on tunnustettu yhdeksi vuosisadan kaikkein tärkeitä asiakirjoja. Vaikka olen tosin puolueellinen, samaa mieltä ilmaistaan ne, joilla on ollut mahdollisuus lukea kopioita aiemmin luonnoksia.
Nikos Salingaros, Professori Matematiikan, San Antonio, Texas.

Alexander kirjat ovat jännittävin asia, jonka olen lukenut pitkään aikaan, ja uskon, että Alexander on tehnyt MERKITTÄVÄN panoksen moderni filosofia yleensä. … minun rajaton kiitos Alexander tätä suurta seminal työtä …
Christopher Skelly, Puheenjohtaja Insight Resource Inc., New Yorkiin.

LUONTO JOTTA
Christopher Alexander

Kirja One: Elämää

 • taidetta rakentaa ja luonne maailmankaikkeus,
 • jotta
 • elämää
 • Astetta elämää
 • Kokonaisuus ja teorian keskusten
 • Miten elämästä tulee kokonaisuus
 • Viisitoista perusominaisuuksia
 • viisitoista ominaisuuksia luonnossa
 • henkilökohtainen luonne, jotta
 • peilin itse
 • Yli Descartes: uusi muoto tieteellinen havainnointi
 • vaikutus elävä rakenne ihmisten elämää
 • herääminen tilaa
 • Matemaattinen näkökohtia kokonaisuus ja elävä rakenne

Kirja Kaksi: Luomassa Elämää

 • periaate kehittymässä kokonaisuus
 • Rakenne-säilyttäen muutoksia
 • Rakenne-säilyttäen muutoksia perinteisessä yhteiskunnassa
 • Rakenne-säilyttäen muutoksia nyky-yhteiskunnassa
 • Elävä prosessi moderni aikakausi: 20th century tapauksissa, joissa elävä prosessi ei tapahdu
 • Syntyy rakenne
 • keskeinen erottava prosessi
 • Askel-askeleelta sopeutumista
 • Jokainen askel on aina auttaa parantamaan koko
 • Aina tekee keskuksia
 • järjestys kehittymässä
 • Jokainen osa ainutlaatuinen
 • Mallit: yleiset säännöt tehdä keskukset
 • Syvä tunne
 • lisäämään virallista geometria
 • Lomake kieli ja tyyli
 • Yksinkertaisuus
 • Kannustaa vapaus
 • Massiivinen prosessi vaikeudet
 • leviämistä eläviä prosesseja koko yhteiskunnassa: making siirtymistä uuden paradigman
 • rooli arkkitehti kolmannella vuosituhannella
 • pieni esimerkki elävä prosessi

Kirja Kolme: Visio Elää Maailmassa

 • Eläviä prosesseja toistetaan kymmenen miljoonaa kertaa
 • Kuuluvien ja ei-kuuluvien
 • kuulumisemme maailmalle
 • rungoissa julkinen tila
 • Suuret julkiset rakennukset
 • positiivinen luonne tilaa ja tilavuus kolmessa ulottuvuudessa maalla
 • Myönteinen tilaa engineering rakenne ja geometria
 • merkki puutarhat
 • Ihmiset muodostavat kollektiivinen näkemys heidän naapurustossa
 • Jälleenrakentamiseen urbaani kaupunginosa
 • Korkea-tiheys asuminen
 • Tarpeen edelleen dynamiikkaa tahansa naapurustossa, joka tulee elämään
 • ainutlaatuisuus yksittäisten ihmisten maailmat
 • merkki huoneet
 • Rakenne-elementtejä, kuten eläviä keskuksia
 • Kaikki rakennuksen tekeminen
 • Jatkuva keksintö uusia materiaaleja ja tekniikoita
 • Tuotannon jättiläinen hankkeet
 • Ornamentti osana kehittymässä
 • Väri, joka etenee kokoonpano
 • morfologia elävä arkkitehtuuri
 • maailma on luotu ja muutetaan

Kirjan Neljä: Valovoimainen Maahan

 • Kohti uutta käsitystä luonne väliä
 • Meidän nykyinen kuva maailmankaikkeudesta
 • Vihjeitä taidehistorian
 • olemassa “minä”
 • kymmenen-tuhatta olentoja
 • käytännön väliä taonta elävä keskus
 • Kertaus argumentin
 • paahtava yksi
 • Väri ja sisäinen valo
 • tavoitteena kyyneleet
 • Joten kokonaisuus paranee valmistaja
 • Miellyttävä itsellesi
 • Jumalan kasvot
 • muokattu kuva maailmankaikkeuden
 • Empiirinen varmuutta ja kestävä epäilystäkään siitä,

ote Kirjan 4 Luonteesta, Jotta.

“Rakenne elämäni on kuvattu rakennukset-rakenne, joka on mielestäni tavoite-on syvästi ja erottamattomasti kytketty inhimillisen henkilön kanssa, ja sisin luonne ihmisen tunne. Tässä neljännessä äänenvoimakkuutta aion lähestyä tätä aihetta sisäinen tunne rakennuksessa, jossa on eräänlainen henkilökohtainen paksuus-lähde, tai maahan, jotain lähes piilevän-jossa huomaamme, että perimmäinen kysymyksiä arkkitehtuuri ja taide koskettavat joitakin yhteys mittaamaton syvyys, välillä tehty työ (rakennus -, maalaus -, koriste -, katu) ja sisempi “minä”, jonka jokainen meistä kokee.

Se, mitä kutsun “minä” on, että sisustus elementti taideteos, joka tekee yhden tuntuu liittyvän siihen. Se voi esiintyä lehtiä, tai kuva, talo, aalto, jopa hiekan, tai ornamentti. Se ei ole ego. Se ei ole minulle. Se ei ole yksittäisiä kaikki, joilla on tekemistä minun kanssani, tai et. Se on nöyrä, ja valtava: se yhteinen asia, jonka jokainen meistä on meissä. Se on henki, joka elävöittää jokainen elävä keskus.

Uskon, että perimmäinen vaivaa kaikki vakava taide, on tehdä asioita, jotka yhdistävät tämän kanssa olen henkilö. Tämä “minä” ei ole normaalisti saatavilla, on ruopattu, pakko valo, pakko päivänvaloon, jonka taideteos.

Minun hypoteesi on tämä. Että kaikki arvo riippuu rakenne, jossa kukin keskus, elämän jokainen keskus, lähestymistapoja, tämä yksinkertainen,unohtaa, muistaa, muistamattomia “I”, Että elävää työtä, jokainen elävä keskus todella on yhteys tähän “Minä”.

. . .

Uskon, että tämä on totta; ei vain mukava tapa puhua. Kuten yritin selittää, hiljaa kaikki sen loistoa, ja yrittää tehdä taiteilijan kokemus todellinen, toivon, että te, minun kanssani, on myös vilauksen muokattu kuva maailmankaikkeuden.

Sillä uskon, että se on luonteeltaan asia, joka on liottaa läpi I. ydin minun argumentti Kirja 4 on, että minä, minä soitan, minä, joka sijaitsee ytimessä meidän kokemus, on todellinen asia, olemassa kaikessa, niin kuin itseämme, ja että meidän täytyy ymmärtää sitä tällä tavalla, jotta järkeä elävä rakenne, rakennuksia, taidetta, ja mikä on paikkamme maailmassa.

Että hyvin vaikea henkinen polku on polku, joka sijaitsee ennen minua.

Yritän suostutella lukija, että tämä on kirjaimellisesti totta”.

— Christopher Alexander

Christopher Alexander on verkkosivun Luonteesta, Jotta

CHRISTOPHER ALEXANDER ON AJATUKSIA OFFICE HUONEKALUT JA SISUSTUS

— käsitellään tarkemmin erillisellä sivulla.

 

Christopher Alexander ylläpitää kolmea eri sivustot:
patternlanguage.com
Luonto Order
Asuvat Lähiöissä

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *