Nettovaikutus

Link: http://www.uvm.edu/~tstreete/Net_Effect/page2/page2.html

William Blaken

nettovaikutus näyttää klo internet, ei ole enne tulevasta, mutta
ilmaus kertaa. Tämä kirja ei ole tie eteenpäin, seuraava iso juttu, tai tulevaisuuden ideoita, luovuutta, tai taloutta. Sen sijaan se näyttää, miten kulttuuri on vaikuttanut rakentaminen internet-ja miten rakenne internet on ollut rooli kulttuurien sosiaalisen ja poliittisen ajattelun. Se väittää, että internet on todellinen ja kuvitellut, anarkistinen ominaisuudet eivät ole tuote-teknologia yksin, mutta historiallinen ja sosiologinen erityispiirteet, kuinka se syntyi ja oli omaksunut. Se löytää useita erilaisia kulttuurisia perinteitä työssä kehitystä internet – kaikkein ainutlaatuinen, romantiikka.

1960-luvulta alkaen yhä useammat insinöörit ja päättäjät alkoivat tulkitsemaan teko computing, ei laskettaessa tai ennustaminen, mutta muotona, ilmaisun -, etsintä -, tai taide, nähdä itsensä taiteilija, kapinallinen, tai molemmat, ja löytää yhteisöjä, joilla on samankaltaisia kokemuksia, jotka vahvistavat tätä näkemystä. Ihmisten täytyy ilmaista itseään, he sanoivat, ihmiset haluavat ja tarvitsevat, spontaanius, luovuus, ja lohikäärmeen surmaaminen sankaruutta. Suora, suunnittelematon vuorovaikutus tietokoneiden kanssa tarjotaan houkutteleva ja turvallisesti rajoitettu arvaamattomuus, joka täyttäisi nämä tavoitteet. Siksi tarvitsemme pieniä tietokoneita sen sijaan, keskusyksiköt, argumentti meni, miksi me tarvitsemme henkilökohtaisia tietokoneita sijaan oma sana prosessorit, miksi me tarvitsemme avoimen, end-to-end jaetaan verkostoituminen internetin sijaan omaa yritysten järjestelmät, miksi meidän pitäisi investoida 1990-luvun doc sanoi, miksi me tarvitsemme avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Nämä diskursiivinen tottumukset, kirja väittää, oli seurauksia: esimerkiksi 1990-luvun dotcom varastossa kupla on paljon velkaa sidos romanttinen kestoilmaisuja verkottunut tietotekniikka. nettovaikutus osoittaa, miten luominen teknologia on ammuttu läpi syvällisesti kulttuuristen voimien kanssa syvä paino muistaa menneisyyden, ja paineet jaettu intohimoja tehnyt artikuloitu.

Leave a Reply