Hiilen Kierto

Link: http://carboncycle.aos.wisc.edu/global-carbon-cycle/

Perusteet

Hiili siirretään välillä CO2 ja elävän tai kuolleen orgaanisen materiaalin hyvin perus fotosynteesi / hengitys reaktio (esitetty tässä yksinkertaistetussa muodossa).

CO2+H2O+energia <=> CH2O + O2

Kun tämä reaktio etenee oikealle, se on korjaus hiilen orgaanista ainesta kasvien fotosynteesin kautta; ja kun se etenee vasemmalle, se on hengityksen tai palamista, että orgaanista ainesta. Fossiiliset polttoaineet ovat jäänteitä kuollut orgaaninen aines, joka asui miljoonia vuosia sitten.

Globaalissa Hiilen kierrossa

Hiilen kiertokulku on monimutkainen järjestelmä biologisia, kemiallisia ja fysikaalisia prosesseja. Kaavamainen IPCC: n AR4 raportin on esitetty täällä. Kaavio osoittaa, että suuria varastoja hiiltä vapautuu hiiltä, GtC (1 GtC = 1 PgC: Petagram Hiili) ja suuret vuot vuonna GtC/yr. Numerot osoittaneet ovat parhaat arviot 1990-luvulla.

Hiilen Kierto

IPCC-AR4 (2007) Kuva 7.3. Globaalissa hiilen kierrossa jo 1990-luvulla, osoittaa tärkein vuotuinen vuot vuonna GtC yr -1 : pre-industrial “luonnollinen” vuot musta ja ‘ihmisen’ vuot punainen (muokattu Sarmiento ja Gruber, 2006, muutokset allas koot Sabine et al., 2004a). Net maanpäällisen tappio -39 GtC on päätellä kumulatiivinen fossiilisten polttoaineiden päästöt miinus ilmakehän lisätä miinus ocean varastointi. Menetys -140 GtC ‘kasvillisuus, maaperä ja detritus’ osasto edustaa kumulatiiviset päästöt maankäytön muutoksesta (Houghton, 2003), ja vaatii biosfäärin pesuallas 101 GtC (Sabine et al., koska vain vaihtelee -140 -80 GtC ja 61 141 GtC, vastaavasti; muita epävarmuustekijöitä, koska niiden Taulukko 1). Net ihmisen vaihtoa ilmakehän kanssa ovat Sarakkeessa 5 ‘AR4 Taulukossa 7.1. Brutto-vuot yleensä epävarmuustekijöitä enemmän kuin ±20%, mutta murto määrät on säilytetty, jotta saavutetaan yleinen tasapaino, jolloin myös arviot jakeet GtC yr-1 jokien liikenteen, sään, syvä meri hautaaminen, jne. ‘YMPÄRISTÖÄ’ on vuotuinen brutto (maanpäällinen) alkutuotanto. Ilmakehän hiilipitoisuus ja kaikki kumulatiiviset vuot vuodesta 1750 ovat vuodesta 1994 lopussa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *