Tilaa

Link: http://www.smallpieces.com/content/chapter2.html

Bill Cheswick – etusivu. [i] löydät hieman visuaalinen silmänkääntötemput, “McCollough Vaikutus.” Se ei ole aivan optinen harha, vaikka aluksi näyttää siltä, kuin se–tuijottaa joitakin värillisiä palkkeja ja sitten ‘katso” nimbus violetti ympäri pystysuoria mustia raitoja. Mutta, toisin kuin optinen harha, vaikutus kestää päivän, antaa sinulle hämmentävä tunne, että katsot baareja on jotenkin virittänyt aivoja. Jos haluat saada Laskun etusivu kokeilla tätä ulos, hän kertoo vain tyyppi “asialle” – osoite-ruutuun yläreunassa selaimen, ikään kuin se oli rakennettu hänen osoite, jotka on erityisesti koodattu se. Itse asiassa, hän luottaa siihen, että jotkut selaimet automaattisesti täyttää “www.” ennen “.com” jälkeen sanaakaan. Ches (kuten hän haluaa kutsua) ei ole todella yrittää huijata sinua; hän vain leikkii sauma, jossa tekniikka ja taikuus kohtaavat.

Tarvitset tätä järkeä pelata Internet security guru. Se on Ches rooli Bell Labs vuonna Murray Hill, New Jersey. Asettaa moderneja rakennuksia, asettaa takaisin kadulle näyttävät ulos mittakaavassa. Alla ovat labs, joka keksi transistori, laser, ja tiedot teoria itse. Tällä hetkellä ne ovat rekisteröitymättä “vain” kolme patenttia päivässä.

Jos tehtävä on ajatella hakkerit, sinun täytyy ymmärtää, että Net useilla tasoilla samanaikaisesti: sen laitteisto, protokollat, joita tietokoneet luoda viestintää, kieliä he puhuvat, ja sovelluksia he ajaa että yhteys sisäkorvan toiminnasta tietokone ja siten esittää haavoittuva vatsa. Tarvitset myös tunnetta leikkisyyttä, jonka avulla voit ennakoida teidän nemesis” koukero nero. Nämä ominaisuudet visio ovat tyypillisiä ihmisiä, jotka rakastavat kartat, karttoja näytä yleiskatsaus ja yksityiskohdat kaikki kerralla. Niin, se olisi ehkä ollut mikään yllätys, kun Ches rullaamattomia suurelle paperille painettu yli-koon tulostin, käyttöön se häiriötekijä meidän todellinen syy kokouksessa. Työmme kokous oli kääntynyt osaksi pelata.

Se kesti kaksi meistä pitää vierittää paperi auki.” Ches ihaillut hänen kättensä töitä. Se näytti erityisen kaoottinen joukko ilotulitus, starbursts sata värejä, päällekkäisiä ja sotkuinen. Tai ehkä se on kuin huone täynnä mutantti hämähäkki kasveja. Se on huomiota herättävä kuva, mutta välittää mitään tietoa minulle.

“Tämä”, sanoo Ches, “on kartta Internet.”

Se on, tarkemmin sanottuna, kartta laitteisto Net, reitittimet, jotka liikkuvat paketit pyydettyjä tietoja aina, kun käyttäjä napsauttaa hyperlinkkiä. Ches laittaa sen, se näyttää “peltitölkit ja string” Net. Hänen äänensä saa jopa enemmän animoituja kuin hän huomauttaa, sekainen alueilla, jotka edustavat sub-surface Internet-runkoverkon tarjoajien harvat käyttäjät ovat kuulleet.

Se on näkymä, joka vastaa mitään, että käyttäjät koskaan nähdä, kuten multi-layer kartta kaupunki. Ylin kerros näyttää kaupungin kadut ja rakennukset, nähtävyydet näytteli. Seuraava kerros näyttää metro järjestelmä, ehkä tyylitelty tavalla, jotta se olisi luettavissa. Seuraava kerros osoittaa, kaasu -, vesi -, viemäri-ja sähköputket, järjestää näyttää, miten ne yhdistää, ei se, miten ne liittyvät ylimmän tason kartta. Tämä pohja kerros vastaa Ches on kartta. Se on hyödyllinen niille, jotka voi tulkita sitä-värit näyttää klustereita IP-osoitteet ja näin ollen mahdollisia tukoksia. mutta tämä ei ole kartta tilaa yhtään enempää kuin on kartta sukupuu. Se on hyödyllinen ja mielenkiintoinen juuri siksi, että se osoittaa Net järjestämä klustereiden yhteydet-tilaa vapautti maantiede.

* * *

“Tämä kartta Web,” sanoo Tim Bray, toisella reunalla mantereella, joka on suunnattu tietokone näyttö, joka osoittaa, yllättäen, kartta Etelämantereen.

Tim on yksi internetin pioneereista. Vaikka alku Web Tim Berners-Lee on keksintö HTML-kieli Web-sivuja on eri historia kirjoitetaan samoin, yksi joka keskittyy kahden vuosikymmenen ajatellut liiketoiminnan aiheuttamia ongelmia asiakirjoja. Asiakirjat ovat uskomattoman syvä esineitä. Vain noin kaikki tietoa liiketoiminnasta tietämisen arvoista on ilmaistu niitä. Vielä, kun laittaa idean liiketoiminta-suunnitelma, muistio, lasku tai valkoinen paperi, ei ole helppo tapa löytää se, pura se ja käyttää uudelleen. Tim Bray oli yksi johtavista pyrkinyt ratkaisemaan näitä ongelmia, keskittyen tiedon löytäminen asiakirjoja. Kun Web-hit maailmaa, Tim pystyi ottamaan software hän d kirjallista ja käyttää sitä luoda yksi ensimmäisistä Web-haku sivustoja. Itse asiassa, jos olet tehnyt haun sisältö Yahoo takaisin alkuaikoina, et olivat käyttäen Tim työtä. Ottaen huomioon hänen pitkän kiinnostusta auttaa ihmisiä navigoida läpi massojen sivuja, se ei ole yllättävää, että hänen start-up on keskittynyt kartoitus webs-se on samoja ongelmia, vaikka tässä nimenomaisessa ratkaisu käyttää kuvia selata Web-sanat.

Tim ja minä olemme etsimässä suoraan alas, mikä alkoi sen elämän satelliitti kuva jäädytetty mantereella.” Me kirjoittaa, että etsimme sivustoja noin kasvissyöjä reseptejä “ja sivusto palauttaa listan aiheista, kuten Etusivu/Reseptit/Kasvissyöjä ja Etusivu/Reseptit/World_Cuisine/Eastern_Asian/Kiina/Kasvissyöjä, eli oksat laaja ääriviivat aiheita samanlainen kuin mitä näet at Yahoo. Tässä tapauksessa, ääriviivat saatavilla sivustot on rakennettu Open Directory Project, vapaaehtoinen ryhmä kymmeniä tuhansia ihmisiä, jotka viittaavat sivustoissa, jotka olisi otettava mukaan listalle. Päätämme käydä yksi aiheista, ja valita näkymän, joka on suhteellisen lähellä maanpintaa. ylempänä olet, sitä lähempänä olet alkuun ääriviivat ja yleisempi aihe on. Kartta Etelämantereen on asuttuja tarroja osoittaa, että luokka etsimme sekä naapurimaiden niistä. Klikkaa pudota alas tasolle, kunnes etsimme markkereita osoittaa Web-sivustot itse. Sivustot edustaa piireissä, jossa on kolme samankeskistä rengasta kuin bulls-eye tavoite. Paksuus musta ulompi rengas kertoo, kuinka monta linkkejä sivulla on, paksuus sininen rengas kertoo, kuinka paljon muilla sivuilla on linkkejä, ja paksuus sisemmän valkoinen ympyrä kertoo, kuinka monta sivua ovat päällä. Siten, nopea tarkistus kertoo paljon rikkautta ja suosio kunkin sivuston. Klikkaa yksi, jossa on paljon linkkejä ulos ja sisään, ja löytää itsemme Web-sivuston omistettu kasvissyöjä ruoanlaitto.

Juuri kun luulen, että olemme tehneet, Tim napsauttaa painiketta ruudulla, ja nyt emme leijuu yllä Etelämantereella, mutta on pudonnut maahan tasolla. Piireissä nähnyt ylhäältä nyt näyttää rakennukset, niiden ulkonäkö tarkoituksena on välittää tietoa sivuston. Käyttämällä hiirtä ja nuolinäppäimiä, emme voi liikkua kaduilla,” rakennusten kasvava suurempi kuin ne lähestymistapa. Tim painaa “Page Up” – näppäintä, ja nyt lennämme. Sen alla ovat klustereita sivustoja liittyvistä aiheista, pikku kyliä reseptejä ja kylää kasvissyöjä tietoja. Tim napsauttaa yksi ja sivuston se edustaa avaa erillisessä selainikkunassa. Tulemme takaisin, nopeus menneisyyden joidenkin Kiinalaisten reseptejä ja levätä pieni kaupunki kasvissyöjä lasagne reseptejä.

Kartta tai video peli? Onko sillä mitään väliä? Web -, tieto voi olla oma palkkansa.

* * *

Ches ja Timin kartta ovat maailman toisistaan.” Ches on on Internet, maailmanlaajuinen verkosto, jonka pre-päivämäärät ja mahdollistaa Web; Tim on on Web. Ches on laitteisto; Tim on on Web sivustoja, jotka viime kädessä ovat-ohjelmisto. Ches on klusterit perustuvat heidän fyysiset liitännät; Tim on klusterit perustuvat arvauksia siitä, samankaltaisuus aihe. Ches n tarkoituksena on osoittaa suhteita, auttaa ymmärrystämme; Timin tavoitteena on auttaa meitä navigoimaan. Ja nämä molemmat kartat ovat hyvin erilaisia karttoja maan. Ches ja Tim voisi muuttaa heidän piirtämistä algoritmeja ja niiden “maa-massat” olisi radikaalisti siirtää. Ja vaikka molemmat kartat ovat graafisia, Tim on eräänlainen Web-kartat ovat toisin kuin mitään karttoja maan päällä koskaan luotu, koska Egyptiläiset ensimmäinen kysyi, mitä maailma voi näyttää high-flying bird: klikkaamalla Tim on kartta todella vie sinut missä olet koskettanut. Että vain tapahtuu todellisessa maailmassa unia, joissa henget ja lyhdyt.

Vielä, todellinen mysteeri on tämä: Miksi ei se mitään järkeä luoda karttoja maailmaan, joka on niin syvästi ei-spatiaalinen? Miksi Web-palvelimen kautta tietokoneessa, joka osoittaa meille 2-D näyttö värillinen bits –tunnu niin päättäväisesti maankäytön, kun se ei ole avaruudellista ollenkaan?

* * *

Me kannamme mukanamme kaksi eri käsityksiä tilaa. Toisaalta, siellä on tilaa meidän kävellä, joka on täynnä konkreettisia asioita, kuten taloja, puita, ja polkupyöriä. Toisaalta, siellä on tilaa, että meillä toimenpide, matkamittarit, piha tikkuja ja maanmittauksen laitteiden hallitsijoita. Nämä kaksi paikkaa – eli tilaa ja mitata tilaa – ovat melko erillisiä. Eli tilaa on erilainen kaikkialla, minne katsomme. Lukuun ottamatta moonless yö tasainen, mielenkiinnoton autiomaassa, tai pimeyden a aistien booth, jokainen herääminen hetki joka päivä olemme ympäröi eriytetty tuntemuksia. Itse asiassa, se ei ole tarkka. Emme ole ympäröimänä tuntemuksia, mutta asioita-asioita, meidän maailma, jokainen kanssa jokin merkitys meille.” Meidän avaruus on täynnä mahdollisuuksia, esteitä ja vaaroja. mitä psykologi James Gibson kutsui affordanssit (esim. tuoli tarjoaa meille mahdollisuuden istuu) ja filosofi Martin Heidegger kutsui ready-to-hand. Tämä asui tilaa on vastakohta mitata tilaa, joka muodostuu yhtenäinen segmentit, kuten grid-kartalla.

Emme keksi mitata tilaa. Teimme niin, koska se on hyödyllistä. Meillä ihmisillä on ollut mittaamaan asioita pitkään; vain harkita antiikin alkuperää, termi “jalka.” Mutta kiitos 17th – Luvun ajattelijat, kuten Isaac Newton ja Rene Descartes, otimme mitata tilaa yksi askel pidemmälle ja alkoi visualisoida universaali, kolmiulotteinen gridwork, jonka kuluessa jokin asia voi olla juuri sijaitsee. Meillä on niin hajamielinen tämä grid, että me uskomme, että koko maailmankaikkeus sopii mukavasti sisällä. Ero tietäen, että voimme tarvittaessa mitata jotain ja uskoa, että tila koostuu yhtenäinen, mitatut etäisyydet on laaja. Mittaamme asioita, jotta ne sopivat, ja ovat siten kiinnittäen erityisesti huomiota asiat, olemme mittaamalla. Mutta verkkoon on muka aina siellä, riippumattomia asioita. Verkkoon, pidetään itsessään, kääntyy huomiomme pois juttuja meidän maailmassa. Kuitenkin, se on tullut hyvin määritelmä tila, mukaan meidän “default filosofia,” joukko uskomuksia meidän maailma, joka on niin syvä, että se tuntuu kuin järkeä.

Jos Web on tilaa, se on kykenemätön tukemaan gridwork. Ei voi olla päällekkäin yhtä kaukainen pistettä, koska Web on tilaa ilman, etäisyys, ainakaan tavanomaisessa merkityksessä. Kyllä, voit pelata Chas” kartta Net kunnes reititin harjoittelut vastaavat niiden sijoittaminen maan päällä, ja sitten voit päällekkäin ruudukon päälle, että. Mutta se olisi kartta, jossa Web-laitteisto on sijoitettu. Että voisi olla hyödyllistä – se voi muistuttaa sinua olla varovainen, kun kaivaa takapihalla, esimerkiksi – mutta se ei olisi kartta ja Web. Tämän saavuttamiseksi verkkoon, meillä on ollut vähentää Web joukko tietokoneita. Mutta se on juuri sitä, mitä on ollut mielenkiintoista. Web-tilaa koostuu sivuja ja sivustoja, jotka sijaitsevat suhteessa toisiinsa, mutta ei abstrakti paikkatietojen grid. Web on erikoinen tilaa.

Mikä tyyppi? Kokeillaan ajatus kokeilu. Kuvittele, että olet englantilainen professori, joka tutki Moby Dick. Voit tehdä useimmat teidän työ, valtava yliopiston kirjasto, jossa on carrel, jossa on suuri kirjallisesti pinta ja yllättävän suuret kaapit. Kun aloitat oma tutkimus, haluat “saada lomauttaa maa,” selailu laaja kirjallisuus tästä klassinen poimimalla lähtökohta ja ohjaavan alaviitteet ja bibliografioita kirjoja luet.” Joten, voit pyyntö teidän ensimmäinen kirja pinot. Jokainen henkilökunnan jäsen on hänen tai hänen oma alipalkattuja jatko-opiskelija. Meidän on nimeltä Bob. Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on kosketa sormella viite, ja koskaan-hälytys Bob juoksee pinot ja hakee sen sinulle.

Voit lukea pitkin. Siellä on mielenkiintoinen alaviite, joka viittaa toisen kirjan. Painat. Ylös tulee Bob-kirjan kanssa. Tehdä muistiinpanoja, voit löytää joitakin viittauksia, kirjallisuus, toinen kirja. Alas menee Bob, kun hän lataa pyysi kirjoja koriin ja tuo ne sinulle. Lisää alaviitteet, enemmän bibliografioita, enemmän retkiä pinot Bob. Jälkeen pari viikkoa, olet kirja #500 ja sinulla on vain noin kaikki asiaankuuluvat kirjoja käsillä, huolellisesti järjestetty carrel, joten se kestää vain muutaman sekunnin löytää yhden tarvitset. Bob menee kupin kahvia ja ottaa hyvin ansaitut nokoset.

Nyt kuvitella, että olet tekemässä samaa tutkimusta, mutta Webissä. Sama 500 kirjat ovat kaikki verkossa. Heidän alaviitteet ja bibliografiset viitteet ovat kaikki linkitetään.” Koska sinulla on kosketusnäyttö, sinun täytyy tehdä, on paina viittaus ja linkki on aktivoitu; tämä on vain mitä sinulla oli tekemistä todellisen kirjoja teidän carrel. Ja, pitää vastaavasti sanotaan, että yhteys on niin huono, että hyperlinkit toimivat niin nopeasti kuin Bob (joka minulla ei ehkä ole mainittu, on Olympia roller skater). Neljän viikon kuluttua, olet selannut läpi saman 500 kirjaa.

Nyt, me on rakennettu kaksi tilannetta, yksi erittäin keinotekoinen, muut melko realistinen. Molemmissa tapauksissa, luet asiakirjoja, koskettamalla linkkejä, ja sitten lukeminen asiakirjat linkit viittaavat. Ainoa ero on, että yhdessä tapauksessa asiakirjat tulostetaan paperille ja toisessa he suihkutetaan koko lasi. Tästä huolimatta meidän kokemus näiden kahden välillä on aivan erilainen. Harkitse kieltä käytämme. Ensimmäisessä tapauksessa, olemme ottaa kirja hylly, löytää linkin, toisen kirjan ja laittaa ensimmäinen takaisin. Fyysinen carrel, olen edelleen maailmankaikkeuden keskus. En, koska asioita on tuonut minulle ja laittaa pois, kun olen valmis. Nyt pitää kieltä käytämme puhua Web-kokemusta: me mennä alue, selaa, surf, me löytää linkin, niin me mennä. Kun olemme valmiit, meillä jättää sivuston. Se carrel on paikka, jossa me istumme, Web on tila, jonka kautta kuljemme.

Joten meidän erittäin kieli kertoo meille.” Ja se ei ole vain muutama rento sanoja, jotka sattuvat käyttämään paikkatietojen kuvakieli. Talous of Web on rakennettu sen ajatuksen ympärille, että se on tilaa. Me rakennamme ‘myymälöissä,” huolestuttava siitä, mitä vaikutuksia Web “kauppakeskuksissa,” käynnissä mainokset tuovat käyttäjiä “,” yrittää tehdä meidän sivustoja, ‘tahmea” pitää käyttäjät alkaen “, jättäen”, jotka tarjoavat aids, jotta käyttäjät voivat navigoida. Tila ei ole pelkkä metafora. Retoriikka ja semantiikka Web on että tilaa. Tärkeämpää, meidän kokemus Web on täysin tilan.

Meidän ajatus kokeilu, kaksi tapausta ovat samanlaisia lukuun ottamatta sitä, että yksi niistä tuottaa asiakirjoja digitaalisesti internetissä. Näyttää siltä, että siellä on jotain tietoja Web-itse, joka muuttaa kirjan kokemuksen paikkatietojen yksi.

Osa se on, kumma kyllä, se, että Web on joukko asiakirjoja. Asiakirjat-sivut-ovat tavarat Web. Tämä on hyvä asia, sillä me kaikki olemme läheisesti perehtynyt käyttöohjeet asiakirjat, kaikkein monimutkaisia esityksiä tietoa, että ihmisillä käsitellä. Siitä, kun me istua vanhemman sylissä, kun hän tai hän lukea kuvakirjoja meille, me opetetaan tietoa rakenteiden takana asiakirjoja, alkaen sivuja ja kuvia kuvatekstejä. Kun olemme kahdeksan tai niin, voimme jäsentää sanomalehti, ymmärrystä, jonka osia ovat otsikot, tarinoita, ylä-ja alatunnisteet, alaotsikot,” ja mainoksia. Sanomalehdet ovat hämmästyttävän monimutkainen kannalta niiden tietoja rakenteita, mutta me navigoida niitä, jos olemme syntyneet työtä.”

Ilman asiakirjoja, Web-olisi yhtä tylsää kuin Internet, josta se hyppäsi. Me d voi selata merkkipohjaiset näytöt tietoja, ilman hyötyjä silmän ja mielen useita fontteja ja varovainen layout. Mutta, koska sivustot ovat asiakirjoja, olemme kaikki jo koulutettu jäsentää niitä. Koska olemme tottuneet lehtiä, me heti ymmärtää, että tarkoituksena vasen sivupalkki, jota monet sivustoja. Koska olemme käyttäneet kirjoja, meillä on ymmärtää, mitä sisällysluettelon päällä ei. Koska olemme tottuneet raportit, me järkeä tiedot esitetään taulukon muodossa. Olemme olleet hyvin koulutettuja.

Mutta Web-asiakirjat ovat outoja. Tämä on odotettavissa, koska pariton historian käsite asiakirja. Joskus kun annan puhuu, en pelaa peliä, jossa yleisö kutsutaan “Olenko minä Asiakirjan?” – Näyttää heille valokuva kirjan ja kysyä, jos se on asiakirjan? Jokainen tietenkin sanoo kyllä. Seuraavaksi lentokone lippuja? Ehdottomasti. Mutta entä karkkia kääre, jossa on ainesosaluettelon ja ravitsemukselliset tiedot? Kyllä, luultavasti. Takana viljakasvien laatikko? Joo, koska me lukea sitä aamiaisella, miksi ei? T-paita iskulause? Puolet ihmiset sanovat ei, kunnes zoomaa tarraan sen kanssa pesu suuntiin-paita on käyttöohje. Partituurin ehdottomasti on asiakirja, mutta entä tallennus on suoritettu? Sky kirjallisesti? Savumerkkejä? Koodattu koputtaa ovelle signalointi, että olen ystävä? Palava pensas? Hämmästyttävää on, että siellä on aina vähintään yksi henkilö, joka sanoo kyllä, jokainen näistä. Käsite asiakirja on tullut elastinen lähes pisteen merkityksettömyys.

Ennen kuin tietokoneet, kuitenkin, me tiesimme tarkalleen, mitä he olivat. Ja ulkopuolella world computing, olemme aivan selvää niistä. Asiakirjat ovat” erityinen luokka asioita, joissa on kirjoitusta, kuten passit, vuokrasopimukset, sopimusten, alkuperäinen kopio yhdysvaltain Perustuslain ja Napoleonin käsin piirretty kartta Waterloo. Olla asiakirja, se on erityinen rooli meidän oikeudelliset tai historiallisia järjestelmiä siten, että kopio ei yksinkertaisesti tehdä.

Miten tällainen selkeä ja erikoistunut käsite saada niin sekaisin? 1970-luvulla päättäjien tekstinkäsittely-järjestelmät etsivät sana, joka erottaa niiden tiedostoja muiden sovellusten. He tarvitsivat aikavälillä riittävää yleisyyttä sisältävät kaiken voisi kirjoittaa heidän ohjelmisto, ja, yllättävää kyllä, ei ollut sellaista aikavälillä meidän kieli; lähimpänä on ehkä “kirjoitukset” ja se ei toimi kovin hyvin yksikössä.” Niin, sana prosessorit otti käsite “asiakirja”, ja jos olet tarpeeksi vanha on ollut ensimmäisellä kierroksella henkilökohtaisten tietokoneiden, saatat muistaa” iski, miten out-of-paikka se ensin näytti.

Mutta sitten sana prosessorit tuli tehokkaampi ja joustavampi. Tiedostot ne luovat voi nyt sisältää kuvia, ääniä, elokuvia. Ja se ei ole vain sana-prosessorit, jotka luovat tämäntyyppisiä tiedostoja. Teidän taulukkolaskenta, tietokanta, Web-sivu editori voi kaikki tehdä samoja asioita. “Dokumentti” on venytetty sisältää kaiken, mitä voit tehdä näkyväksi ohjelman kanssa. Koska venyttely tapahtui ilman, että suunnitelma tai määritelmä, termi on tullut epämääräinen ja ilman selkeitä rajoja. Siksi me törmätä vaikeuksia, kun yritämme määritellä tietokoneen asiakirja tai jopa selvittää, jos minun tie, muodin, voi mahdollisesti count asiakirjana.

Seurauksena, sana “asiakirja” sisälle tietotekniikan maailmaan ja sen ulkopuolella on päinvastainen merkityksiä. Ulkopuolella, asiakirjat ovat ainutlaatuisia alkuperäisiä; sisällä maailman tietokoneet, ne ovat täysin copy-osaa. Ulkopuolella, asiakirjat ovat korkea-arvo; sisällä, kaikkea tahtoa päivittäistavarakaupan luettelo on dokumentti. Ulkopuolella, asiakirjat ovat muuttumattomia; sisällä, tietokoneen asiakirjoja on muutettava. Ulkopuolella, asiakirjat ovat epätavallinen luokan kirjoitukset; sisällä, ei ole mitään muuta yhteistä kuin asiakirja.

Mutta se on hyvä asia, että tietokoneet ovat rikki selkärangan tämän erstwhile hyvin määritelty käsite. Se on mahdollistanut tietojenkäsittely-ympäristöissä, kuten Web, hyödyntää osaamista olemme kehittäneet ymmärrystä monimutkaisia asiakirjoja ja laajentaa ja venyttää käsitettä tavalla, todellinen maailma ei … ei … tarvitse. Esimerkiksi, koska perinteiset asiakirjat saanut käyttää alaviitteitä ja muita viitteitä, olimme ymmärtää linkkejä ilman hikka.

Mutta jotkut perinteisiä ajatuksia asiakirjoja ei voi siirtää lähes yhtä helposti, mukaan lukien perus-asiakirja, julkaisu-malli. Kun ostamme fyysinen kirja, kirjakauppa, emme usko, että se on alkuperäinen. Itse asiassa, emme tiedä, mitä alkuperäinen olisi. Ensimmäinen kopio tulostaa? Kirjoittaja on käsinkirjoitettuja sivuja? Webissä, toisaalta, asiat ovat huomattavasti monimutkaisemman. Esimerkiksi kesäkuussa 2000, hakkerit ilkivallan Nike sivuston, www.nike.com. He laittoivat jopa poliittinen kannanotto ja ohjasi liikennettä web-sivuston jossa ihmiset voisivat saada tietoa mieltään Maailman kauppajärjestöön. Oletetaan, että Web ei ollut olemassa, ja hakkerit halusi särkeä Niken markkinoinnin materiaaleja. Mieti, mitä se olisi vienyt särkeä kaikki mainokset Nike oli saattamista lehtiä – miljoonia omistettu osuuskunnat thumbing läpi miljoonia lehtiä, kirjoittaa iskulauseita yli ja ohi ja yli. Paperi asiakirjat ovat kopioita, vaikkakin alkuperäinen, että emme voi täysin tunnistaa. Kun tarkastelemme paage klo www.nike.com me tuntuu, kuin jos me tarkastelemme yksi ja ainoa. Vandalisoi www.nike.com on enemmän kuin tuhottuaan Nike rakennus kuin sen markkinoinnin kirjallisuutta.

Ja tämä on ehkä merkittävin muutos Web-tuo maailman asiakirjat: Web on luonut outo yhdistelmä asiakirjat ja rakennuksia.” Normaali paperi asiakirjoja, luemme niitä, ne, heitä ne pois tai lähettää ne jollekin toiselle. Meillä ei ole . Emme vierailu. Web-dokumentit ovat erilaisia. Ne ovat paikkoja Webissä. Menemme heille, koska emme voi mennä Washington Monumentti tai vanha Endicott Rakennus. He ovat siellä, me olemme täällä, ja jos me haluamme nähdä ne, meidän täytyy matkustaa.

He ovat ei. Tämä lause, tilaa-tai jotain sen-on tullut kuva.

* * *

Outo asia on, että, tietenkin, emme ole menossa mitään paikkaa, ja me tiedämme sen. Kun klikkaa linkkiä, viesti lähetetään palvelimelle, joka taloa sivun haluamme ja kopio sivu on siirretty meille. Jos siellä on paljon grafiikkaa tai jos Net on ruoansulatushäiriöt, se voi kestää kauan. Me istua siellä katsomassa “Odottaa” symboli meidän selain ja mutter meidän hengenvetoon. Joten, voimme tehdä jossain mielessä tiedämme, että olemme tekemisissä kopio toimitetaan – hitaasti – meidän tietokone. Vielä paikkatietojen mielessä jatkuu.

Ehkä tämä ei ole niin kaukana tavallinen käsitys. Emme katso Washington Monument etäisyys. Se on siellä ja me täällä. Vielä, jos olisit istua meitä ja muistuttaa meitä fysiikka otimme lukiossa, me d kertoa, että kaikki mitä näemme, on valoa, joka on kimposi Muistomerkki ja on saapunut meidän silmäpareja. Kuitenkin, meillä on irreducible tunne nähdä alkuperäisen. Ja sama pätee Web: olemme lataamalla kopioida, mutta meidän pitäisi nähdä alkuperäinen.

Viime kädessä, meillä on valinta metaforia, jotka ovat yhtä hyvin tehtävään. Voisimme ajatella Web jättiläinen kopiokone, joka tuottaa kopioita sivustoja. Voisimme ajatella sitä välineenä, jonka kautta näemme sivustoja. Voisimme ajatella, että se on kirjasto, josta pyydämme kopiota. Mutta me emme. Meillä on kokemusta Web-web: joukko solmuja, jotka ovat yhteydessä toisiinsa, luo tilaa, jonka läpi kuljemme.

* * *

Siellä on tie fyysiseen maahan, joka auttaa antaa Web-sen paikkatietojen merkityksessä. Kuten me mennä yksi asiakirja sivusto toisensa jälkeen, meillä on mielessä, että laatijat nämä sivut ovat jossain muualla planeetalla. Joskus meillä on hyvä tunne, jos-esimerkiksi, jos olet kotona sivu autokauppiaan tai konsulaatti-ja usein meillä ei ole aavistustakaan. Mutta me tiedämme, laatijat Web-sivuja ovat pitkälle lentänyt ympäri maailmaa.” Me luultavasti myös epämääräinen ajatus, että Web-palvelimet, jotka palvelevat jopa sivut itse ovat maantieteellisesti jakautunut. Tämä epämääräinen yhteys maahan helpompi nähdä Web maailmanlaajuinen tilaa, jonka avulla voimme liikkua.

Ja, kuten me mennä sivulta toiselle, tiedämme myös, että sivut olivat siellä kaikkien nähtävissä. Ne ovat julkisia. Asiakirjat ovat, kun kaikki, tapa ihmisiä kommunikoimaan. Tämä antaa meille tunne, että Web on objektiivinen tila, joka on suurempi kuin kukaan meistä. Tämä myös mahdollistaa sen, että meidän käsitys Web-tilaa.

* * *

Se on tila, mutta eri kuin normaali tila. Jos et salli Web muutos tilaa, voit saada yllättäviä tuloksia. Esimerkiksi, jos Web on spatiaalinen, meidän pitäisi pystyä luomaan edustus sen 3-D tila, joka antaa meille mahdollisuuden liikkua nuolinäppäimillä näppäimistöllä. Todellakin, on olemassa useita keskustelupalstoilla että ottaa tämän lähestymistavan, koska ei Tim Bray on Etelämantereen kartta. Normaalisti, chat ja monia muita ihmiset verkossa samaan aikaan kirjoittaa viestejä toisilleen, että näkyvät vieritys ikkunan monistaa jokaisen henkilön tietokoneen työpöydälle. 3-D chat, kukin henkilö edustaa graafinen hänen tai hänen itse valita, jotka vaihtelevat yksinkertainen piirustus henkilö mielikuvituksellisia eläimiä, hirviöitä ja esineitä. Nämä grafiikka, tai hahmot, vaeltaa läpi joukko 3-D-käytävät ja huoneet. Näet muut hahmot, yleensä puhekuplia yli päätään raportointi mitä he sanovat. Jos haluat liittyä, voit vain aloittaa kirjoittamisen.

Mutta liikkuvat chat-3-D-web-tilaa muuttaa luonnetta chat. Esimerkiksi Michael Heim, ammattimaisesti koulutettu filosofi ja kirjailija useita tärkeitä kirjoja filosofinen vaikutus tietokone ja Net-tekniikka. [v] , opettaa 3-D design Art Center College of Design in Pasadena, Kalifornia. Hän säännöllisesti kulkee cyber-luokissa, joissa opiskelijat tapaavat kautta avatarit verkossa 3-D avaruudessa. Aikana yksi Mike on luentoja, osallistuin opiskelijana. [vi]

3-D maailma oli asuttuja rakennuksia koottu opiskelijoiden Art Center paletista perus muotoja ja kuvioita, luoda rakennuksia, puutarhoja, jopa vapaa-kelluva pilvi-kuten rakenteita. Muotoja oli erilaisia kuvioita, metallinen kiilto thatches. Jotkut väreili. Jotkut toistaa musiikkia, kun lähestyi. Pörinä noin Michael oli pieni sarjakuvamainen merkkiä, alhainen resoluutio (eli tehty suhteellisen vähän pisteitä), eli jokainen meistä. Minulla oli oletuksena avatar, risteytys tikku ja nukkeja; Michael avatar oli plankton, joka näytti tyyny, jossa on neljä jalkaa. Minun puolella, yksi enemmän harjoiteltu osallistujia oli hyväksynyt hänen oma avatar, sulavasti tanssii joukko kaarevat linjat. Lintu leijui, värikäs bug flitted. Varmasti siellä on joitakin psykologinen merkitys valintaan avatareja, mutta se on niin vaikea lukea kuin valinta hatut – ei laittaa hellekypärä, koska et tunne jännitystä tai naurettavaa?

Michael alkoi kiertue antamalla meille joitakin ohjeita. Hänen sanansa näyttivät vuonna sarjakuva-ilmapallo lähellä hänen päänsä. Käyttämällä nuoli-näppäimiä, muutimme meidän hahmot ympärillä, vaikutus katsomassa itse liikkua avaruudessa-aivan tavallista arkipäiväinen kokemus.

Kokemus oli erilainen muilla tavoin. Esimerkiksi, voimme lentää tai hyperajon käynnistykseen paikasta toiseen ilman kata etäisyyden välillä. Ja siellä oli yksi ero, joka voi aluksi tuntua kytketty luonne virtuaalinen tila, jossa olimme, mutta joka on mielestäni itse asiassa on: typerä, back-of-the-classroom chatter-meillä saattaa olla mukana, kun teini-ikäiset kohtaavat sijaisopettaja esiin varsin selvästi. Michael teki hänen pistettä, siellä oli jatkuva virta huomioita opiskelijoilta siitä, mitä hän oli sanomassa. Jotkut hurrasivat hänelle kommentteja, kuten, “Se on niin totta!” tai “sama asia tapahtui minulle” laatimista. Muut tekivät wisecracks, jotkut Michael kustannuksella, mutta ei tarkoita, selvästi ryhmä piti hänestä. Puolella keskustelut syttyi ja ajoin uusia kiinnostavia tai typeryyttä. Opiskelijat voisivat “kuiskaus” letkautuksia tietty henkilö ilman muun ryhmän tietämättä. Koska viive välillä, kun yksi tyypit ja kun kommentti ilmestyi, vastaukset, kommentit usein saapuu sen jälkeen, kun uusi, liity kommentti osoitti ylös, jolloin miellyttävä sekamelskaan ideoita, vastauksia, kompastuminen toisiaan kokoamattomana kaaos.

Tämän tyyppinen chatter ei olisi tapahtunut aikana yksi Michaelin luokat todellisessa maailmassa tilaa. Meillä olisi istunut suhteellisen hiljaa, ei keskeytä ja pysyä on yksi punainen lanka, kunnes se oli valmis. Se ei olisi ollut läheskään yhtä kaoottinen ja alenevaa. Jos haluamme puhua, kun joku muu puhui, meidän olisi pitänyt tukahduttaa itse, tai, jos ei, meillä olisi kuiskasi. Mutta verkossa, mikä olisi ollut töykeä todellisessa maailmassa kääntyi arvokas ainesosa keskustelua itse. Olimme tekemässä julkisen, mikä olisi ollut yksityistä tilaa todellisessa maailmassa.” Ja me kaikki puhuivat kerralla, yhdistää eri kierteet keskustelun, koska he syntynyt, koska Web-tilaa avulla monia asioita tapahtuu samaan aikaan samassa paikassa.

Outoja asioita tapahtuu outoja tilaa. Ja on muitakin tapoja paikkatietojen analogioita älä pidä–mikä voi aiheuttaa ongelmia, jos erot mennä unthought. Voimme esimerkiksi ajatella tyypillinen verkkokaupan sivusto tallentaa, ei luetteloida, koska olemme mukava asiakirjoja-niin-rakennukset Web. Mutta mistä analogioita loppuun? Oletettavasti kohteen todellinen maailma ruokakauppa löytyy ostoskärryt on, yllättävää kyllä, banaanit. Niin, monet reaalimaailman elintarvikkeita laita banaanit takaisin kauppaan pakottaa sinut kulkemaan käytävillä toivoen, että voit olla kiusaus osaksi tekee joitakin impulssi ostoksia matkalla banaaneja. Mutta tämä olisi täysin väärä strategia Web storesta. Jos voit pakottaa käyttäjät klikkaa monta kertaa saada, mitä he etsivät, he muistavat, että he ovat vain yhden klikkauksen päässä teidän kilpailua. Meillä ei ole mielessä kävely alttarille saada banaaneja, koska todellisessa maailmassa, luonnon tilaa vaatii joitakin asioita, olla kauempana kuin toiset. Mutta, koska Web on erikoinen tyyppi tilaa voi laittaa kaiken, mitä tarvitsemme sisällä yhtä distanceless päästä, jos luulemme, että sivusto on tekee itsensä hankala tarkoituksella, emme saa banaanit–me saada harmissaan.

Mutta merkittävin ero todellisen maailman tilaa ja Web-tilaa on tehdä suhdetta tilaa asioita. Todellisessa maailmassa tilaa on ennestään astiassa, jossa maailman asiat ovat olemassa. Web-tilaa on luotu asioita. Esimerkiksi alueella, että Michael Heim oli meille vierailla ei ollut tyhjä tontti Web-kunnes ihmiset rakensivat luomuksia; luoda rakennuksia, he olivat luomassa tilaa Michael oli osoittaa pois. Toisin kuin todellisessa maailmassa, ei ole lakeus tyhjää tilaa, että saa pieneni joka kerta, kun joku panokset uusi tontti, jolle rakentaa talon. Web-avaruus on ääretön, että sitä ei voi käyttää,” mutta se ei ole äärettömän suuri. Itse asiassa, se ei ole osin ollenkaan.

Että Web-tilaa, toisin kuin todellinen tila, ei ole kontti odottaa täytetään sivut, jotka ovat juttuja, Web on kohta usein jäänyt media keskustelut mega fuusiot, kuten America Line ja Time-Warner. Se kolumnistit saada hermostuttaa, huolestuttaa, että nämä uudet, jättiläinen yksiköiden tulee syrjäyttävän pienempiä sivustoja, kuten Wal-Mart voi ajaa ulos paikallisia yrityksiä. Mutta tässä oletetaan, että Web on rajallinen määrä tilaa, ja että sijainti ratkaisee. Ei, anna AOL-Time-Warner-MCI-YK: n rakentaa maailman suurin sivusto, jossa kaikki uutiset uhkapeli. Niin, mitä? Jos se on hyvä, me menemme. Jos ei, se ei ole sen vaikeampaa päästä www.mom-and-pop.com kuin www.mega-site.com. Etäisyys Webissä on mitattu linkkejä, niin tapa tehdä sivuston “lähellä”, missä asiakkaat ovat, on saada paljon paikkoja osoittamaan. Miten? Olemalla mielenkiintoista tai hyödyllistä. Se ei ole, kuinka todellinen tila toimii missä sijainti sijainti sijainti on suurempi kuin lähes kaikki-juuri siksi, että navigoinnin todellinen tila on niin tuskaa. Kun isot yritykset ovat etu, kun se tulee paikkaan, koska heidän lihavampia lompakot voi ostaa parempia paikannus, isot sivustot eivät ole jalka ylös on mielenkiintoinen. Itse asiassa, usein se on päinvastoin.

* * *

Web-sivuja luoda Web-tilaa. Tämä on täsmälleen, miten asui tila toimii todellisessa maailmassa, vaikka se on vaikeampi nähdä, koska abstrakti ajatus mitattu tila on valmis harppaus osaksi ajattelua sopimattomaan aikaan.

Mitattu tila on sama kaikkialla; se on sen olemus. Eli tilaa on erilainen kaikkialla; se on sen luonto. Mikä tekee asui tilaa erilainen kaikkialla näytät? Asioita. Eli tilaa on tehnyt asioita siinä. Keskusta on, jos liike rakennukset ovat.” Vapaa-ajan alue, jossa puistoalue on. “Combat zone”, kuten me sitä kutsui Bostonissa, jossa triple-X elokuvan talot ovat. Siirrä porno kauppoja osaksi puistoja ja liiketoiminnan rakennukset taistelualueella ja asui tilaa on perusteellisesti muuttunut-vaikka abstrakti, mitattu tila ei ole koskettanut lainkaan.

Mutta asui tilaa ei ole pelkästään, tai edes ensisijaisesti, assemblage tavaraa. Pikemminkin, eli tilaa on sävy, luonne. Tämä johtuu siitä, että maailman asiat tulevat emotionaalinen ominaisuuksia upotettu. Tämä on tosi isoja asioita, kuten rakennuksia, mutta on myös totta, pienin, kaikkein triviaaleja kohteita, joita kohtaamme päivittäin. Laita syrjään filosofisia ja psykologisia teorioita” … meidän “default filosofia” – hetki ja miettiä viimeinen kerta, kun oli keittiössä tekemässä aamiaista tai juurikasvit välipala. Et nähnyt, muotoja, värejä. Näit asioita, mitä voisi syödä, käyttää, tehdä asioita, joita et voi syödä, tai jotka seisoivat tapa syödä. Itse asiassa, mitä maailmassa näyttää itseään enemmän kuin vain hyödyllinen tai ei hyödyllinen. Ne ovat emotionaalisia ominaisuuksia kuin hyvin. Sveitsin Armeijan veitsi me kannamme taskussa on rauhoittavaa; paksu villa sukat näemme meidän laatikko on lohdullista, suora-karmituoli meidän työpöydän puhuu palkintoja kurinalaisuutta. Kokoonpanokohtien asioita, arkkitehtuuri meidän asuntojen, on omat, usein varsin harkittu tunnelma. Monet ihmiset ovat vahvoja reaktioita kellareissa, mutta me kaikki olla samanlaisia, vähemmän heikennetty, reaktiot jokainen huone meidän talossa: lämpöä ja hyödyllisyys keittiö, sosiaalisuus olohuone, turvaan makuuhuoneeseen. Vuonna Poetiikkaa Tilaa, ranskalainen filosofi Gaston Bachelard nuuskija ulos hienovarainen vaikuttaa asioita, kuten yhteinen keittiö laatikon tai kaapin nurkassa. Olet lukenut kirjan ja tunnistaa tunteita, joita et tiennyt sinulla oli.

Asiat saavat tilaa. Asioita, esitellä itsensä kannalta niiden emotionaalinen laatu. Laittaa asiat yhdessä ja alat rakentaa paikat , jotka ovat omia affektiivisia ominaisuuksia. Eli tila koostuu paikkoja.

* * *

Tilaa Web on itse täynnä paikkoja-jotkut, kuten niittyjä, jotkut kuten ojia, mutta kaikki täynnä luonnetta ja merkitystä. Web on paikka.

Minkälainen paikka on Web? Otetaanpa kiertueen, yksi miljardeja reittejä voisimme tehdä itsestämme.

Ystäväsi lähettää sinulle sähköpostia suositella http://www.myrtle.co.uk koska “se on siistiä.” Ja Myrtti näyttää siistiltä. On käynyt ilmi, että Myrtti on jonkinlainen ei-perinteinen markkinointi yritys.” Siellä on joitakin low-tech tietoa heidän liiketoimintaa, mutta suurin osa pitkään, vieritys musta sivu on omistettu artikkeleita ne on kirjoitettu ja sivustoja he haluavat. Klikkaa Adbusters-linkkiä (www.adbusters.com), koska Myrtle sivulla kerrotaan, sen kuin anti-mainonta sivusto. On käynyt ilmi, että Adbusters on aktivisti-sivulla, että näkemyksiä mainoksia kuin yrityksen ase maailman herruudesta. Takaisin Myrtti. Siellä on linkki www.zeldman.com “mainonta hautausmaa.” Penkoa siellä jonkin aikaa, katsomalla ehdotettu mainos kampanjoita, jotka on lakkautettu niiden asiakkaiden, usein näennäisesti pois arkuudesta. Melko huvittavaa. Takaisin Myrtle sivulla on linkki, jota kutsutaan “NetBaby”, joka kuulostaa kuin se voisi olla jonkinlainen virtuaalinen vauva. Ehei, se on sivusto, interaktiivisia pelejä. Viileä, mutta et kyllästy pelaa virtuaalinen ping pong hävittyään 15-0 tietokoneeseen. Toisin kuin Adbusters ja Zeldman sivuilla ei ole linkkejä NetBaby muita sivustoja, luultavasti koska NetBaby on kaupallinen sivusto ja haluaa pitää sinut itse. Takaisin Myrtle löydät he suosittelevat artikkelin nimeltä “Dust My Broom”, jonka kirjailija lueteltu “RageBoy.” Voit mennä sivuston (www.rageboy.com/index2.html) ja huomaat, että se on hassu assemblage liioittelusta ja raivoa. Kuten säkissä noin sivuston, huomaat, että tämä RageBoy merkki (nom de plume kirjailija Christopher Locke) voi itse kirjoittaa. Ja siellä on paljon linkkejä tutkia. Voit tehdä huomautus palata Myrtle jossain vaiheessa, ja suosittelen sitä ystäviä sähköpostitse.

Tietenkin, ei kaikki vuorovaikutus Web on tämä ei-direktiivi; joskus me vain haluamme mennä sivuston ja saada tietoa. Ei kauan sitten, annoin puhua touting Web. Jälkeenpäin, nainen tuli luokseni ja tunnusti, melko häpäissyt-facedly, “en selaa hyvin paljon.” Kerroin ystäväni Robert, joka on ollut Internetissä koska se oli nimeltään ARPANET oli oltava pesunkestävä nörtti käyttää sitä. Robert ei usko, että Web paikka selailu. Hän käyttää sitä päivittäin, mutta vain sähköposti ja tekee tutkimusta. Internet on hänelle hyvin paljon vain käsikirjastossa, ja vaikka se on laaja holdings, monet niistä ovat epäluotettavia, ei sanoa, mielipuoli. Hän harvoin surffaa tai selaa, mutta hän on yksi alkuperäisen Net profeetat. Ja sanoin, että tämä nainen, en viettää paljon aikaa lukemassa joko. Olen netissä koko päivän, mutta en ole hyppy linkistä toiseen, tutkia uuden maailman. Olen tekemässä minun email ja vierailevat sivustoja suosittelemat muut, satunnaista surffailua, koska linkki houkuttelee silmään. Monet ihmiset, jotka käyttävät Web voimakkaasti ovat erittäin kevyt satunnainen selailu.

“Vau”, sanoi nainen. “Luulin, että tein sen väärin.”

* * *

Vaikka ystäväni Robert ja nainen eivät viettää paljon aikaa satunnaisesti lukemassa, ne ovat edelleen käytössä mekanismi, joka mahdollistaa Web Www: hyperlinkkejä.” Hyperlinkit ovat maantiede Web.

Harkitse kolme paikkaa–Adbusters, NetBaby, ja RageBoy sivusto-Myrtti-sivuston että meillä tutkittu. Mitä he todella ovat yhteiset? Yksi on poliittinen sivusto, yksi on peli paikka lapsille, ja yksi on omaleimaista kokoelma esseitä kirjailija, jolla on liian paljon persoonallisuutta hänen oma hyvä. Kaikki, joka pitää niitä yhdessä, on, että joku Myrtle löytynyt niistä kiinnostavia. Tästä syystä yksin, kolme sivustot ovat ollut sijoitettu lähellä toisiaan, luoda pieni virtual village tapaisena. Webissä, läheisyys on luonut kiinnostusta.

Se voi olla vaikea ymmärtää tätä, koska etäisyys on niin suuri osa meidän normaaliin maailmaan. Joten, kokeillaan toista kokeilu. Kuvittele, että olet huoneessa, joka on täynnä tietoa Broadway-esityksiä. On olemassa teatterin julisteita seinälle, jotkut esseitä hyllyillä, ja song lyrics pöydälle. On myös joitakin ovia.” Yksi on merkitty “Elämän” ja Musiikki” George Gershwin.” Kuulostaa mielenkiintoiselta, niin painat oven bell. Heti, löydät itsesi uuden huoneen, jossa on esineitä, jotka liittyvät Gershwin.” Tämä huone on myös taikuutta ovet muihin huoneisiin, mutta, kumma kyllä, ei takaisin huoneeseen aloitit. Kuvittele nyt, on yli miljardi huonetta ja kymmeniä miljardeja magic-ovet. Olemme juuri kuvattu World Wide Web-huoneet ovat Web-sivuja ja ovet ovat hyperlinkkejä.

Tämä on hyvin outo kaupunki olemme vain kuvitellut. Miten nämä ovet toimivat muuttaa tapaamme rakentaa kaupungin. Ei metroissa. Ei kaduilla. Ei ole niukkuus kiinteistö tarjota hyötyä joillekin. Ei rajaa määrä naapurit voi olla. Itse asiassa, läheisyys menettää symmetria: My Broadway show room voi olla lähellä (linkitetty) Gershwin huone, mutta Gershwin huone ei tarvitse olla lähellä minun huone. Itse asiassa, et voi edes tietää, että olen tuonut minun huone lähellä sinun linkittämällä se; RageBoy voi tietää, että Myrtti on tehnyt hänen sivun osa sen maa.

Tämä uusi paikka, Web, on merkitty pois kumulatiivinen valintoja jokainen uudisraivaaja. Ei sijoittelut ovat sattumaa. Ja, toisin kuin todellisessa maailmassa, jossa jos en rakentaa talon viimeinen bitti ranta ja haluat myös päätökset siitä, mistä etsiä älä vaikuttaa valintoihin ollenkaan.

Useimmat osuvasti, tässä Web-kaupunki ei ole sen ulkopuolella, ei ole tyhjää tilaa, joka sisältää koko ja järjestää osat. Itse asiassa, Internet on julkinen paikka täysin vailla tilaa.

* * *

Aloitimme kysymällä, miksi Web näyttää niin maankäytön, vaikka se selvästikään ei ole olemassa avaruudessa. On käynyt ilmi, että kysymys oli sekaisin, kuten niin usein on laita kysymyksiä, jotka kanto meille. Web-tuntee aluesuunnittelun, koska se on “paikka-ial,” ja, koska tähän asti kaikki paikat on ollut avaruudessa, kun näemme paikan, josta voimme olettaa, että se on olemassa avaruudessa. Sitten me tehdä joukko oletuksia, jotka perustuvat vie tilaa kuin mitattavia ja abstrakteja. Mikä näyttäisi poikkeava-tai pelkkää outo–meidän paikkatietojen maailmassa on järkeä Webissä, kun muistamme, että Web on “paikka-ial”, mutta ei spatiaalisia: voimme liikkua paikasta toiseen, mutta ilman kulkea etäisyys; voimme järjestää paikkoja niin kuin haluamme ilman huolta rikkoo sääntö, että kaksi esineitä voi miehittää samaan tilaan samaan aikaan; symmetria läheisyys voi olla rikki.

Emme ole hyvin valmistautunut eron tilan ja paikan. Ainoita paikkoja, olemme lähellä se on kirjallisuutta, elokuvia ja unelmia. Ja paitsi unia, yleensä tilaa-vähemmän paikkoja, joissa olemme käyneet, on oletettu, että lakien tilaa on vielä olemassa: kun Tolstoi voi kuljettaa meidät Pariisista Moskovaan ilman meitä traverse tahansa etäisyydellä, hahmot hänen kuvitellut maailman eivät ole niin onnekkaita. Kirjallisuudessa, kirjailija voi järjestää tapahtumia, mukaan hänen etujaan, voi rakentaa kohtauksia ja rinnastaa niitä hän tykkää, kaikki ilman huolta siitä, miten he fyysisesti sovi yhteen tai kuinka kauan se vie lukija saada täältä sinne. Kirjoittaja ja lukija, nauttia vapaudesta, joka tulee liberation paikka tilaa. Web on tässä mielessä kuin kollektiivinen, maailmanlaajuinen työ kirjallisuuden. Tai unelma.

* * *

Perinteinen tilaa kontti-kuten grand “ulkona” kaikesta, mitä on olemassa-on lähinnä passiivinen. Mutta Web voimassa aktiivisesti pitää itsensä yhdessä. Jos kirjoitan sivun, se vain tulee osa Web, ja siten laajentaa Web paikka, jos joku linkkejä. Muuten se on pelkkä sivu, kukaan ei koskaan löydä. Näiden miljardeja teot on Web on rakennettu ja laajennettu.

Emme ole tottuneet tähän tunne paikka, joka luo sen tilan, vaikka fyysikot koska Einstein ovat: Newtonin ajatus tilaa kuin jättiläinen säiliö on korvattu idea-käsittämätön useimmille meistä, myös minulle-että kysymys maailmankaikkeuden luo tilaa se on, ja siten kysymys siitä, mitä on ulkopuolella, että maailmankaikkeus ei ole mitään järkeä. Mutta, tietenkin, galaksit, toisin kuin Web, ei ole luotu ihmisen tahtoa ja halua pohtia tilkkutäkki ihmisten etuja.

Lyhyesti sanottuna, ei ole ulkopuolella Web, siellä on myös ei luonto. Kaikki se on keinotekoinen. Joten, kun me vaeltaa läpi se, tulkitsemme kaiken, mitä näemme, kuten tavoitteellinen. Linkki RageBoy sivuston ei vain kasvaa Myrtle sivu kuin puu sieni. Oletamme, siellä on vähän järkeä siihen, miten sivut ovat järjestetty ja miten ne ovat yhteydessä toisiinsa. Se, että Myrtti linkkejä niin eklektinen joukko sivustoja kertoo meille paljon siitä, Myrtti-se, että Myrtti, markkinointi yritys varmasti oli mielessä, ja jonka tiesimme heillä oli mielessä. Me emme todellakaan sama asia kuin me kävellä todellinen street todellisessa maailmassa, mutta me tiedämme myös, että ihmisen tahto oli palveluksessa välttämättömyystarvikkeita tilaa ja niin me tehdä päästöoikeuksia. Ole verkossa: jos bitti on ruudulla, se on siellä, koska joku halusi sen nimenomaan siellä.

Näin Web ’tilaa” välttämättä on moraalinen ulottuvuus.

* * *

Ja siinä on tärkeä ero politiikan tilaa. Todellisessa maailmassa, en voi vain laittaa oven minun asunto naapurin joten kuka tahansa voi mennä läpi. Mutta se on juuri miten Web on rakennettu. Tim Berners-Lee on alun perin luotu Web-niin tutkijat voisivat linkin työtä muiden tutkijoiden ilman kysyä heiltä lupaa. Jos laitan sivun julkiseen Web, voit linkittää sen ilman pyydä minua tekemään mitään erityistä, kysymättä minulta, jos se on kunnossa minun kanssani, ja ilman edes antaa minun tietää, että olet tehnyt sen. RageBoy voi herätä huomenna ja löytää linkkejä hänen sivuston on ilmestynyt sivuja ihmisiä, jotka ihailevat häntä, jotka eivät pidä hänestä, ja ne, jotka eivät ymmärrä sanaakaan, hän sanoo. Jos hän ei pidä siitä, ei ole mitään hän voi tehdä asialle, paitsi pyytää kohteliaasti saada linkki poistettu.

On yritetty hallita asettamalla linkkejä. Tunnetuin, huhtikuussa 1997 Ticketmaster, henkeäsalpaavat lyhytnäköisyyttä, haastaa Microsoft koska Microsoft on Jalkakäytävä city guides olivat linkitys sivuille tulevista konserteista että Ticketmaster-sivun, jossa voit ostaa lippuja konserttiin. Vähemmän ylimielinen yhtiö olisi nähnyt tätä kuin markkinoinnin vallankaappaus–Microsoft oli herätellä yrityksen Ticketmaster. Mutta Ticketmaster päässyt sivustoja-on-myymälöissä malli. Vaikka suorat linkit Ticketmaster konsertti sivut olivat mukavuutta käyttäjälle, Ticketmaster halusi vetää käyttäjiä heidän ulko-oven ja alas käytävillä saadakseen banaaneja. Tämä olisi ollut tarpeeksi ajaa huomattava määrä käyttäjät voivat soittaa, elleivät kilpailijat-jos Ticketmaster oli kilpailijoita. Valitettavasti, Microsoft ratkaistaan puku ja Jalkakäytävä sopivat linkki vain Ticketmaster – etusivu-isompi menetys asiakkaille kuin Microsoft.

Web ei voinut rakentaa, jos kaikki piti kysyä lupa ensin. Todellisessa maailmassa, oletamme, tietosuoja ja lupa tulla. Webissä, joka kääntyy. Politiikka Web, luonteensa, on, että julkisen oikeudet ja julkinen omistus.

* * *

Me yleensä ajatella tilaa kuin passiivinen säiliö: mitä laittaa sisälle, ei muuta tilaa, ja tila ei muutu, mitä olet laittaa sisälle. Sisällä tämä pakkaus ovat paikkoja, jotka ovat itse astiat. Sisällä paikat ovat asioita, jotka ovat itsenäisiä.

Web-tilaa, toisaalta, on rakennettu ei noin asioita siisti reunat, mutta asioita, jotka kohta kuin itse. Linkit ovat kaikki joka pitää Web yhdessä, ilman linkkejä ei ole Web. Kymmenen sivustoja aina hallitsevat sivustoja kuten Yahoo, että saavat arvo-multi-miljardin dollarin arvosta vuonna Yahoon tapauksessa-osoittaa pois itseltään.” Web-tilaa on yhdistetty, dynaaminen, heikosti särmikäs, räjähtävä.

Tämä tarkoittaa sitä, että liiketoiminta on opettaa itselleen uusia asioita.” Esimerkiksi todellisessa maailmassa tuotemyynti, jos haluat jäädä ihmettelemään niin kauan kuin mahdollista. Voit käyttää häiriötä tilaa suostutella ihmisiä ostamaan suoraan pois teidän hyllyt pikemminkin kuin raahautua noin kilpailijat, tehdä joitakin vertailu ostoksia. Toivon, että jos ne täytyy kävellä alas Vempaimia käytävän päästä banaaneja, ne voivat päättää ostaa laitteen, jonka avulla voit ryntäily munia rikkomatta kuori. Sitten, kuin kaupasta saa isompia, haittaa tilaa käytännössä vaatii sinua laittaa korkea-marginaali fast food court, jossa ihmiset voivat levätä heidän matka-väsyneet jalat.

Nämä reaalimaailman taktiikka johtaa yritykset ajatella heidän Web-sivustot kannalta” ‘tahmeutta”, eli saavat kävijät jäämään, niin kauan kuin mahdollista. Että on, he haluavat jäljitellä Web haittaa todellinen maailma, jossa tilaa on välttämättä tahmea-se on helpompaa tehdä ostoksia, missä olet kuin matkustaa jonnekin muualle. Sivustot kuten Yahoo kohdannut tämän ongelman varhaisessa vaiheessa, sillä asiakkaat Yahoo oli vain päästä jonnekin nopeasti. Vielä Yahoo oli tehdä rahaa myymällä käyttäjät mainostajille: enemmän sivuja Yahoo vierailija tarkastella, enemmän Yahoo voisi veloittaa sen mainostajat. Niin, Yahoo päätti tulla portaali-kokoelma sivustoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman palveluja. (Huomaa, että tämä käyttää “portaali” on päinvastainen, mitä termi itse asiassa tarkoittaa: todellinen portaali on jotain olet läpi, kun taas Yahoon tyylinen portaali on tarkoitettu pitää sinut läpi.) Yahoo, itse asiassa, on luonut mall, jossa läheisyys on seurausta helppous: se on helppo löytää tavaraa haluat ja linkit ovat siellä.

Muut yritykset ovat ottaneet eri strategiaa jäljitellä online haittaa reaalimaailman tilaa. Tehdä niiden sivuston tahmea, he välttää linkkejä mitään, paitsi oman sivuston. Se toimii hyvin sivustoja-of-last-resort, joka tarjoaa nopean tavaroiden raaka-aineiden hinnat. Mutta muuten, pelko linkkejä tekee sivusto tuntuu umpikuja verkossa. Tekemällä niiden sivuston osaksi hard-apajille kohde, jossa ei ole viitteitä itsensä ulkopuolelle, sivusto tekee ilmeisen sen oman edun tavoittelu ja itsensä imeytymistä. “Tässä on paikka,” se sanoo, “jossa vain puhutaan. Olemme niin entranced itsemme kanssa, että emme halua tunnustaa muualla maailmassa tai siitä, että ehkä et löydä meitä aivan yhtä kiehtova kuin me.” Ironista kyllä, tietenkin, asiakkaat löytävät sivuston ei tahmea mutta karkote ja klaustrofobinen.

Todellinen tahmeutta verkossa ei haittaa, mutta kiinnostusta. Web-sivustot ovat amalgaamat rakennusten ja asiakirjoja, joten me kulkea Web-tilaa lukemalla. Tekniikoita tehdä kirjallisia materiaaleja mielenkiintoisia ovat hyvin tunnettuja ja hyvin kehittynyt. Lyhyesti sanottuna: jos haluat sivustosi olla tahmea, kirjoittaa mielenkiintoisia juttuja.

Web-paikka on määritelty kiinnostaa, miten todellinen maailma on määritelty onnettomuuksien maantiede. Korot Web on-kuten Web-tilaa itse-räjähtävä, sidottu, alenevaa. Web-tilaa on vastakohta astiaan. Jos myymälä unohtaa, että meidän asiakkaat tuntevat, kuten fireflies jahtaa julma lapsi, jolla on jar käsissään.

* * *

Joten, on Internet-spatiaalinen? Kyllä, se on se meidän kokemus Web. Mutta jos ajattelemme Web-tilaa suhteen mitattu tilaa todellinen maailma … tai jopa enemmän abstrakti käsite universal grid työtä yhtenäinen yksikköä-meillä mennä toivottoman väärässä. Itse asiassa, Web-tuntee aluesuunnittelun, koska se on sidoksissa kokoontuminen paikat–mielekästä, merkittäviä paikkoja, joista jokainen on erilainen.

Tämä on Web-luonto, kaiken se oli laittaa sinne ihminen syystä. Rakentaa sivusto, sanomme, että emme etsi tämä aihe mielenkiintoinen ja uskomme, toiset myös. Sivustoja, jotka työtä tekevät manifest heidän intohimonsa. Niin, tietenkin Web väistämättä on plenum paikkoja, että on merkitystä ja väliä, ainakin joku.

Mutta Web-meidän kokea jotain, mitä emme voi koskaan kokea todellisessa maailmassa: paikkoja ilman tilaa. Sen sijaan tarvitsevat sisältävät tilaa, jotta liikkuminen, Web on web-linkkejä. Linkit ovat ytimessä Web ja Web tilallisuuteen. Se, että linkitetyt sivut tulevat monet ihmiset muuttuu Web-paikkaan, joka on suurempi kuin me. Se on julkinen paikka, paikka, voimme kirjoittaa, vaeltaa ja eksyä, mutta ei omaa.” Koska paikka ja tila ovat olleet erottamattomia kaikki meidän kokemus todellisessa maailmassa, kunnes nyt, kun koemme, että Web on paikka,-ness, oletamme, että se on myös tavallista ominaisuuksia tilallisuuteen, mukaan lukien sattumanvaraista luonto ja maantiede. Että on helppo unohtaa se, että mitä on Web yhdessä ei ole matto rock, mutta maailman kollektiivinen intohimo.

# # #

Cheswickss Etusivu–mitä tapahtui alaviitteet tässä versiossa???

Kun kirjoitin tämän luvun, mutta ennen kuin Tim Bray lukea se, että hän pyysi minua olemaan Hallituksessa yhtiön hän perusti kaupallistaa tämä kartoitus tekniikkaa. Olen hyväksynyt kutsun.

Katso minun artikkeli, “kolmenlaisia Vorhandenheit” [BIBLIO]

Hänen erinomainen kirja, Rullata Eteenpäin,” pian julkaistava David Levy vie ongelma tämä kohta sellaisena kuin se on ilmaistu pieni artikkelissa kirjoitinKiinteä (199_), Hän sanoo, että asiakirjat ovat “asioita, jotka puhuvat” meille, kaunopuheinen ilmaisu, joka on paljon ansioita. Mutta, se on itse erittäin joustava määritelmä, joka ei auta meitä selvittämään rajatapaus esimerkkejä. [DAVID LEVY BIBLIO]

Lisää Heim on BIBLIO

http://cyberforum.artcenter.edu/html/summer2000/log-S5.html

Gaston Bachelard, Poetiikkaa Tilaa [BIBLIO]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *