Muutaman Sanan Huckleberry Finn

Link: http://public.wsu.edu/~campbelld/amlit/huckquot.html

Uskon, että Huckleberry Finn on yksi suurista mestariteoksia maailman, että se on täysin tasa – Don Quixote ja Robinson Crusoe, että se on huomattavasti parempi kuin Gil Blas, Tristram Shandy, Nicholas Nickleby – tai Tom Jones. Uskon, että se voidaan lukea ihmisten kaikenikäisille, ei niin juhlallinen velvollisuus, mutta rehellinen rakkaus, ja uudestaan ja uudestaan, kauan sen jälkeen, kun jokainen kirja on kirjoitettu Amerikkalaisen vuosina 1800-ja 1860, ehkä kolme poikkeusta, on kadonnut kokonaan tallenna luokkahuoneessa fossiili. Uskon, että Mark Twain oli selkeämpi näkemys elämän, että hän tuli lähemmäksi sen elementaalit ja oli vähemmän harhaan sen vääriä esiintymisiä, kuin mikään muu Amerikkalainen, joka on koskaan olettaa valmistus yleistyksiä, ei lukuun ottamatta Emerson. Uskon, että myöntää, että kaikki hänen viat, hän kirjoitti, paremmin, englanti, siinä mielessä puhtaampia, suorempi, vivider, terveempi suomi, kuin joko Irving tai Hawthorne. Uskon, että neljä hänen kirjoja – Huck, Elämä Mississippi, Captain Stormfield Vierailu Taivaaseen, ja Jenkki–ovat yksin arvokkaampi, kuin taideteoksia ja kritiikkiä elämää, kuin koko tuotanto Cooper, Irving, Holmes, Mitchell, Stedman, Whittier, ja Bryant. Uskon että hän oli todellinen isä meidän kansallisen kirjallisuuden, ensimmäinen aidosti Amerikkalainen taiteilija kuninkaallista verta.

–H. L. Mencken, Arvostelu Albert Bigelow Paine on elämäkerta Mark Twain, Smart Set (helmikuu 1913).

Huckleberry Finn otti ensimmäisen matka . Hän oli ensimmäinen ilme tasavallan näkökulmasta länteen. Hänen silmänsä olivat ensimmäiset silmät, että koskaan katseli meitä objektiivisesti, jotka eivät silmät ulkomailta. Siellä oli vuoria rajalla, mutta hän halusi enemmän kuin vuoret katsomaan hänen levoton silmät-hän halusi selvittää miesten ja miten he elivät yhdessä. Ja koska hän kääntyi takaisin olemme hänelle ikuisesti.

–F. Scott Fitzgerald (1935)
Huckleberry Finn itse on eniten Amerikkalainen sankareita: hän on poika-mies, mies maailmassa . . . ja yksinäinen yksin jopa muiden joukossa, ensimmäisen persoonan kertoja, joka on kotonaan luonnon ja, kuten Cooperin Natty Bumppo, tappiolla kaupungissa, mutta kuten pysty selviytymään venality ja pahan roistoja kuin mikä tahansa Dashiell Hammett tai Raymond Chandler versio Scout. Niin vieraantuneita kuin James Baldwin nuorten, ja niin syvästi sitoutunut etsimään oikea isä kuin Faulkner poika, Huck Finn, Amerikkalainen orpo . . . on, ennen kaikkea, yksinäinen selviytyjä, joka mahtuu hänen muuttuvassa maailmassa. . .

– Eric Solomon (1985)

Olemme tietoisia siitä, että Huck ei voi elää mukavasti missä tahansa maailman hän asuu. Hän etsii isänsä hän ei voi löytää, ottaa tappoi, ainakin symbolisesti, oikeudellinen yksi. Hän ei löydä kotiin, Leski Douglas, Papa-hytti, Jacksonin Saari, Grangerfords, lautalla, tai Phelps istutus, joko koska yksikään hänen maailmoja on eristetty ulkopuolelta häiriöitä tai koska hän menettää heidän olosuhde tai tarkoituksenmukaisuuden. Koko rakenne romaani on yksi turhautunut yrittää paeta rajoituksia vain löytää turvapaikan alttiita hyökkäys ja tuhoaminen. Judith Loftus aviomies on “kun meitä”; orja-metsästäjät ja Herttua ja Dauphin rikkovat pastoraalinen koskemattomuuden lauttaa; Tom Sawyer ilmestyy Phelpses järjestää yritys vapautta.

Hamlin Hill (1985)

Hyvät kirjoittajat ovat Henry James, Stephen Crane, ja Mark Twain. Se ei ole jotta he ovat hyviä. Ei ole, jotta hyviä kirjailijoita. . . . Kaikki moderni Amerikkalainen kirjallisuus tulee yksi kirja Mark Twain kutsutaan Huckleberry Finn. Jos olet lukenut sen, sinun täytyy lopettaa missä Neekeri Jim on varastettu pojat. Se on todellinen end. Loput on vain huijausta. Mutta se on paras kirja, joka meillä on ollut. All American kirjoittaminen tulee. Ei ollut mitään ennen. Siellä ei ole ollut mitään muuta kuin hyvä sen jälkeen.

–Ernest Hemingway, Vihreä Hills Afrikka(1934)

Se on Huck, joka antaa kirjan tyyliin. Joki antaa sen kirjan muodossa. Mutta Joki, kirja saattaa olla vain sarja seikkailuja, jossa on onnellinen loppu. Joki, erittäin suuri ja voimakas joki, on ainoa luonnollinen voima, joka voi kokonaan määrittää tietenkin ihmisen peregrination. . . . Siten Joki tekee kirjan hyvä kirja. . . . Mark Twain on kotoisin, ja Joen Jumala on hänen jumalansa.

T. S. Eliot
En näe, että se merkitsee paljon puhutaan, että joen jumala tämän romaanin. Joki on yhteydessä korkea pyrkimys ihmiselle on, että se tarjoaa keinon paeta, paikkaan, jossa koodi voidaan testata. Todella syvällisiä merkityksiä romaanin syntyvät impingement todellisen maailman orjuudesta, kauna, lynkkaus, murha, ja väärä Kristinusko, kun ihanteellinen lauttaa. Tuloksena on jännitteitä, jotka jotenkin vaatimuksia julkaisu romaani päättyy. Mutta Clemens oli tähän kykene vapauttamaan ja samalla hallita keskeinen teema.

Leo Marx

Doubleness kuvioita kirja näin: (a) todellinen asia on esitetty, kuten kuoleman Boggs, ja sitten (b) parodia, kuten pilkata jäljitelmä hänen traaginen kuolema (Ch. 21). Rakenne Huckleberry Finn, niin näen, että se koostuu toistuvia counterpointing todellinen tai todellisen asian tai tapahtuman kanssa rinnakkain parodia. Mitään ei ole parodioi. Kaikki on olemassa siten doubleness, contraries. . . . Kanssa doubleness minuus menee naamioitu minuus vaatteita, vääriä rintamalla ja vääriä sanoja, vääriä henkilöllisyyksiä, tunteellinen tunteita, ja valheita. Vaikka naamioida tapahtuu paitsi maalla, mutta myös joki, joki päinvastoin on ainoa pyhäkkö alastomuus, kirjaimellisesti ja hengellisesti.

Että joki edustaa omatunto on osoituksena siitä, että joki kalvaa maata. . . . Joessa on aina kalvaa maata, ja kaupunki on aina piirustus takaisin se Twain tarjoaa analogisesti Huck on oma ahdinko. Huckleberry, joilla melotaan puro etsimään marjoja, vastakkain sen sijaan hänen muita yrittäjiä–henkilöityy pari petoksia.

R. W. Stallman

Lähellä katso osa naisten pelata Huck Finn on elämä näin tekee selkeämpi, missä määrin hänen moraalinen regressio lopussa romaani. Hänen suhteet hänen pääasiallinen naisten mentorit–Leski Douglas, Judith Loftus, ja Mary Jane Wilks-hän on saavuttanut arvostusta niitä hyveitä, jotka alkavat erottaa hänet, tekopyhyyttä ja väkivaltaa yhteiskunnassa, jossa hän asuu. Mutta hänen yhteytensä näiden naisten kanssa on myös vahvistanut, että hän on itse asiassa mies ja poistaa itsensä, mitä hän kokee “nainen” maailman tiettyjen standardien noudattaminen käyttäytymistä. Kanssa Leski Douglas ja Miss Watson hän pelaa osa kuriton poika; Judith Loftus hän yrittää olla tyttö ja epäonnistuu, ja Mary Jane Wilks, hän roolissa mies suojelija naisten viattomuuden. Nyt, Jim, hän saapuu kypsä ystävyys toisen miehen kanssa, jolle hän on valmis vaarantamaan ikuiseen kadotukseen.

Nancy Walker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *