Perinteinen Ekologinen Tieto Salaisuus Elää Sademetsissä

Link: https://msu.edu/user/urquhart/rainforest/Content/Traditional-Ecological-Knowledge.html

Thomas Fox

Siellä on paljon tietoa tämän sivuston noin eläimiä, jotka elävät

sademetsää. Voit lukea kuvauksia siitä, mitä nämä eläimet syövät, mitä he tarvitsevat suojaa, kuinka monta elää yhdessä, ja kun heidän nuoret. Tämä on tärkeää tietoa paljon tutkijoita ja opiskelijoita, jotka haluavat suojella heitä.

Mutta olen huolissani siitä, että sinulla saattaa saada väärän käsityksen siitä, minun pieni sademetsä yhteisön. Me [yhteisön] tehdä meidän elävä hakkaamalla metsä ja metsästys. Lyön vetoa, se näyttää olemme tuhoamassa sama asia, jonka haluat niin paljon suojella. Mutta ajattele sitä! Jos me leikata alas koko metsän ja tappoi kaikki eläimet, voit silti mennä supermarketista tai rautakaupasta, mutta mitä me tekisimme? Mistä saisimme puuta rakentaa taloja? Mistä saisimme yrttejä tehdä teetä? Mistä me saamme ruokaa? On olemassa paljon syitä, miksi me tarvitsemme metsää, joten miten voisimme olla tuhoamatta sitä?

vastaus, tietenkin, on, että emme ole! Varma, että voimme kaataa puita ja metsästää eläimiä. Mutta minun yhteisö on asunut tässä samassa metsässä vuosia, ja emme ole tuhonneet sitä vielä. Yksi tärkeä syy on, että kun kasvamme meidän vanhemmat ja isovanhemmat opettavat meille, miten varmistaa, että emme ota liian paljon sademetsää. Koska yksinkertainen esimerkki, katsotaanpa harkita jotain isäni opetti minulle. Meillä on kasvi nimeltään ahsi, mielestäni voit kutsua sitä pinguin. Se ahsi kasvaa parhaiten alle metsän puita ja se antaa maukas hedelmä kuiva sää. Me tykätään syödä sitä paljon ja jopa tehdä hyytelöä. Mutta me tiedämme, että emme voi ottaa kaikkia hedelmiä kaikki kasvit. Miksi? No, me myös haluavat syödä eläimiä, kuten tahira, luulen, että se on yksi voit soittaa armadillo.

Sekava? Aloitetaan joitakin tietoja armadillo on ruokaa. Nämä otuksiin rakastavat kaivaa mutaa syödä matoja ja bugeja. Mutta entä kuiva sää, kun ei ole mutaa ja vähemmän bugeja? Vaikka he eivät ehkä pidä sitä niin paljon, joskus ne täytyy mennä etsimään hedelmiä syödä. Jos söi kaikki hedelmät, vyötiäisiä voinut selvitä. Sitten meillä ei olisi mitään lihaa. Joten, jos me haluamme olla tarpeeksi vyötiäisiä metsästää, meidän on parempi jättää joitakin ahsi heille.

Joten, vaikka monet ihmisryhmät eivät tuhoaa sademetsää, emme ole kuin he. Tietenkin me eivät live-meidän puita ja eläimiä, mutta tietäen säästää tarpeeksi huomenna on tärkeä osa kulttuuriamme. Toivon, että olen vakuuttunut teille, että emme ole roistoja, ja että joskus suojella kulttuuri ja perinne, on yksi parhaista tavoista suojella metsää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *