Johdatus Timantti Mechanosynthesis (TMS)

Link: http://www.molecularassembler.com/Nanofactory/DMS.htm

Mikä on Timantti Mechanosynthesis?

Timantti mechanosynthesis (TMS), tai molekyyli asentohuimaus valmistus, on muodostumista kovalenttinen kemiallisia sidoksia käyttäen juuri soveltaa mekaanisia voimia rakentaa diamondoid rakenteita. TMS voi olla automatisoitu kautta tietokone valvontaa, joka mahdollistaa ohjelmoitava molekyyli asentohuimaus valmistus.

Atomisesti tarkka valmistus kuuluu holding raaka-aineen atomien tai molekyylien, ja kasvava nanomittakaavan työkappaleen, oikeaan suhteellinen kannat ja linjaukset niin, että kun ne koskettavat ne yhdessä halutulla tavalla.

tässä prosessissa, mechanosynthetic työkalu on tuonut pinnalle työkappaleen. Yksi tai useampi siirtää atomeja, lisätään tai poistetaan, työkappaleen työkalu. Sitten työkalu on peruuttaa ja ladata uudelleen. Tämä prosessi toistetaan, kunnes työkappale (esim. kasvava nanopart) on täysin valmistettu molekyyli tarkkuus jokaisen atomin juuri oikeassa paikassa. Huomaa, että siirto atomit ovat alle asentohuimaus control* kaikkina aikoina ehkäistä ei-toivottuja sivureaktioita tapahtuu.

Thän ensimmäinen kokeellinen osoittaminen totta mechanosynthesis perustamisesta kovalenttisten joukkovelkakirjojen käyttää puhtaasti mekaanisia voimia piin atomeja, ei hiiliatomia, oli raportoinut Oyabu ja työtovereiden vuonna 2003. ensimmäinen TM patenttimyönnettiin YHDYSVALLOISSA 30. Maaliskuuta 2010. Robert A. Freitas Jr

* tarkemmin, se on käsittelemään rakenne, joka suoraan saa asentohuimaus control ja soveltaa voimat, ei kiinnitetty siirtää atomeja. Mutta sivuvaikutus positionally contraining kahva on, että osa kärjessä on myös, jossain määrin, positionally rajoittaa, paljon enemmän kuin vaikkapa vapaa-kaasu tai ratkaisu-vaihe puoliskosta.

1

2

Toisin kuin macroscale robotteja, nanomittakaavan käsittelylaitteet ja nanomittakaavan tuotteita välivaiheita valmistus tai kokoonpano on buffeted lämpö melua. Atomit ja molekyylit ovat jatkuvassa heiluminen ja heiluttaa. Mitä korkeampi lämpötila, sitä enemmän voimakas liike. Yksi tekniikka, joka voi kantaa yksittäisten atomien on scanning probe microscope (SPM), jossa terävä kärki on tuonut pinnalle näyte, tuottaa signaalin, jonka avulla tutkittiin pinta on kartoitettu, karkeasti analoginen sokea henkilö napauttamalla keppiä pitää mielessä, että polku eteenpäin. Jotkut SPMs kirjaimellisesti työntää atomic pinta ja tallentaa kuinka kova pinta työntää takaisin tai kytke anturin ja pinnan jännite lähteen ja mitata virtaa, kun luotain pääsee lähelle pintaa. Monia muita anturi-pinta vuorovaikutukset voidaan mitata ja käytetään tehdä erilaisia SPMs.

Lisäksi kartoitus, SPM voi myös muuttaa pinta – esimerkiksi, tallettamalla yksittäisten atomien ja molekyylien haluttu kuvio. Yksi hyvin julkisuutta tapauksessa vuonna 1989, tutkijat järjestetty 35 xenon-atomien nikkeli pinta muodostaa kirjaimet, tunnistaa heidän työnantajansa kuten “IBM”. Mutta tämä SPM käsittelyyn tarvitaan jäähdytys 4 astetta yli absoluuttisen nolla – tuskin ihanteelliset olosuhteet laajamittainen valmistus. SPMs on myös virhe, hinnat tarpeeksi korkea vaativat suhteellisen hienostunut virheiden havaitseminen ja korjaaminen menetelmiä. Vaikka nämä järjestelmät voivat liikkua muutamia atomeja tai molekyylejä, ne voi valmistaa suuria määriä tarkasti jäsennelty timantti sellainen, joka voidaan käyttää rakentaa molekyyli robotic arm.

Tänään on SPMs ovat myös aivan liian hidas. Luonnossa bakteerien ribosomit kestää vähintään 25 millisekuntia lisätä yksi aminohappo kasvava proteiini alle asentohuimaus control. Jos nanofactory tuotantolinja tai molekyyli assembler on valmistaa kopio itse (tai oma massa) noin päivässä, ja jos tämä edellyttää noin sata miljoonaa atom-sijoitus toimintaa, niin jokaisen tällaisen toiminnan on täytettävä ~1 millisekunnin, hieman nopeampi toiminta taajuus kuin ribosomin. Tänään on SPMs, sen sijaan voi kestää jopa tunnin, järjestää yhden atomin tai molekyylin. Merkittäviä edistysaskeleita SPM-nopeus ja tarkkuus on tarpeen, jotta saavutetaan luotettava diamond mechanosynthesis, ja tällainen kehitys on nimenomainen kokeellinen tavoite Nanofactory Yhteistyö.

säilyttää oikea asento, tooltip kahva ja muut tukirakenteet (ja työkappaleen, johon TMS työkalu työllä) on erittäin jäykkä. Vahvuus ja tiheys materiaalia, riippuu määrä ja vahvuus joukkovelkakirjojen, jotka pitävät sen atomit yhdessä, ja massiivisuus atomit. Elementti, joka sopii parhaiten nämä kriteerit on hiili, joka on sekä kevyt ja muodostaa vahvempi joukkovelkakirjojen kuin muita elementtejä. Hiili-hiili-sidos on erityisen vahva. Kunkin hiiliatomin bond neljä naapurimaiden atomeja. Ja hiiliatomia voi tehdä jäykin materiaali saatavilla: timantti. Diamond, tiheä verkko vahva joukkovelkakirjojen luo vahva, suhteellisen kevyt ja erittäin jäykkä materiaali.

työympäristö diamond mechanosynthesis on usein oletettu olevan ultra-korkea tyhjiössä (UHV), vaikka TMS suoritetaan jalo kaasu-neste-tai muuta kemiallisesti inerttiä nestettä ympäristö ei ole mahdotonta.

Käyttämällä tietokone-automatisoitu vihjeet suorittaa positionally-ohjattu TMS pitkiä ohjelmoida sekvenssejä reaktion vaiheet, voimme valmistaa yksinkertainen diamondoid nanomechanical osat, kuten laakerit, hammaspyörät, iskareita, jousia, timantti logiikka tangot (kuvassa oikealla), ja kotelot atomien tarkkuudella. Vaikka on todennäköistä, että joitakin perusasioita diamondoidrakenteet voivat olla tuotettavissa käyttää self-assembly-tekniikoita perinteisen synteettisen kemian, vaikuttaa epätodennäköiseltä, että multifeatured, erittäin kireät, tai monimutkaisesti interleaved rakenteet voidaan valmistaa ilman työllistävät jonkinlaista asentohuimaus valvonta.

3

4

5
6

Työkalut Diamond Mechanosynthesis

Se on jo mahdollista valmistaa irtotavarana diamond tänään. Prosessi muistuttaa hieman spray maalaus, me rakentaa kerros kerrokselta diamond pitämällä pinta pilvi reaktiivisen vedyn atomien ja hiilivety-molekyylejä. Kun nämä molekyylit törmäävät pintaan, he muuttaa sitä, joko lisäämällä, poistamalla tai järjestelemällä atomeja. Huolellisesti valvoa paine, lämpötila, ja tarkka koostumus kaasun tässä prosessissa-joka on kutsunut cvd tai CVD-voimme luoda olosuhteet, jotka suosivat kasvua timantti pinnalla. Tyypillinen CVD-reaktorissa asetukset on kuvattu oikealla.

Mutta satunnaisesti pommittaa pinta reaktiivisia molekyylejä ei tarjoa hieno valvoa kasvun prosessi ja on enemmän kuin rakentaa rannekello, jossa hiekka blaster. Saavuttaa paremmin tarkka valmistus, ensimmäinen haaste on varmistaa, että kaikki kemialliset reaktiot tapahtuvat juuri tietyissä paikoissa pinnalla. Toinen ongelma on, miten tehdä timantti pinta-reaktiivinen erityisesti paikkoja, missä me haluavat lisätä toisen atomin tai molekyylin. Timantti pinta on yleensä peitetty vetyatomit (valkoinen atomien kuva timantti C(110) – pinta oikealla). Ilman tätä kerros, raaka timantti pinta olisi erittäin reaktiivisia, koska se olisi nastoitettu käyttämättömät (tai “roikkuvat”) joukkovelkakirjojen ylimmän tason hiiliatomia. Kun hydraus estää ei-toivottuja reaktioita, se myös tekee koko pinta inertti, joten se on vaikea lisätä carbon (tai jotain muuta).

ratkaista tämä ongelma, voimme käyttää joukko molekyyli-asteikko työkaluja, että olisi sarja hyvin määriteltyjä ohjeita, valmistella pinta ja luoda hiilivetyjen rakenteet kerros timantti, atomi atomilta ja molekyyli molekyyliltä. A mechanosynthetic työkalu on kaksi pääosaa-kemiallisesti aktiivisia tooltip ja kemiallisesti inertti kahva, joka tooltip on kovalenttisesti sidottu. Kahvan rakenne on positionally manipuloida käyttämällä SPM tai vastaava taho.

vähintään kolme perus mechanosynthetic työkaluja, joka on jo saanut huomattavaa teoreettinen (ja jotkut kokeellinen) tutkimusei tarvitse rakentaa atomisesti tarkka diamond via asentohuimaus control:

(1) Vety Abstraktio Työkaluja,

(2) Carbon Sijoitus Työkaluja, ja

(3) Vety Lahjoitus Työkaluja.

7

8

1 2 3

(1) Vety Abstraktio Työkaluja

ensimmäinen vaihe prosessissa mechanosynthetic valmistus diamond voitaisiin poistaa vetyatomi kustakin kaksi erillistä vierekkäistä läiskät diamond pinta, jättäen jälkeensä kaksi reaktiivinen roikkuvat joukkovelkakirjoja. Tämä voidaan tehdä käyttämällä vety abstraktio työkalu – vielä-teoreettinen molekyylirakenne, joka on korkea kemiallinen affiniteetti vety toisessa päässä, mutta on muualla inertti.

työkalu on unreactive alueella toimii kahva tai kahva kiinnitys kohta. Työkalu olisi hallussa molekyyli asentohuimaus laite, aluksi ehkä scanning probe microscope vinkki, mutta lopulta molekyyli robottikäsivarsi, ja muutti suoraan yli erityisesti vety-atomien pinnalla. Yksi sopiva molekyylin vety abstraktio työkalu on asetyleeni radikaali – kaksi hiiliatomia kolminkertainen liimattu yhteen. Yksi hiili olisi kahva-yhteys, ja olisi bond on nanomittakaavan paikannus työkalu kautta suurempi kahva rakenne ehkä joka koostuu adamantaani häkit kuten on esitetty kuvassa oikealla. Toinen hiili on roikkuvat bond, joissa vetyatomi on normaalisti läsnä molekyylin tavallinen asetyleeni (C2H2). Ympäristönsä työkalu olisi inertti (esim., tyhjiö-tai jalokaasujen kuten neon).

kaikkein yksityiskohtainen analyysi eniten tutkittu ethynyl-pohjainen. vety abstraktio työkalu on raportoitu Temelso et al (2006) yksi monia yhteistyöprojekteja, johon. Nanofactory Yhteistyö. Ei-ethynyl perustuva vedyn abstraktio työkaluja on ehdottanut muut, mutta on saanut verrattain rajoitettu teoreettinen tutkimus tähän mennessä. Käytännön menetelmä rakennuksen tätä työkalua ehdotettiin ja patentoitu 2008 Freitas ja Merkle, ja kokeellinen testi ehdotus on toimii.

9

10

 

1 2 3

(2) Carbon Sijoitus Työkaluja

Kun abstraktio työkalu on luotu vieressä reaktiivinen paikkoja valikoivasti poistaa vetyatomit diamond pinta, toinen vaihe on talletus hiiliatomit halutun sivustoja. Tällä tavalla timantti rakenne on rakennettu, molekyyli molekyyliltä, suunnitelman mukaan.

ensimmäinen täydellinen työkalu koskaan ehdottanut tätä hiilidioksidin kertymistä toiminto, todettu Merkle ja Freitas klo Ennakointi Konferenssissa vuonna 2002, on DCB6 dimeeri sijoitus työkalu. Dimeerin on molekyyli, joka koostuu kahdesta saman atomien tai molekyylien jumissa yhdessä. Tässä tapauksessa, mikä olisi C2 – kaksi hiiliatomia yhdistetty kolmoissidos, jossa jokainen carbon dimeeri liitetty suurempi unreactive kahva rakenne.

dimeeri sijoitus työkalu, myös hallussa molekyyli asentohuimaus laite, on tuonut lähellä reaktiivinen paikkoja pitkin tietty kehityskaari, jolloin kaksi roikkuvat pinta joukkovelkakirjojen reagoida päättyy hiili-dimeeri. Dimeerin sijoitus työkalu olisi sitten peruuttaa, rikkomatta suhteellisen heikompi joukkovelkakirjojen välillä se ja CC-dimeeri ja siirtää hiilen dimeeri työkalun pintaan, kuten kuvassa edellä. A positionally hallinnassa dimeeri voidaan liittää lähes mihin tahansa kasvava diamondoid työkappaleen periaatteessa sallii rakentamisen monenlaisia hyödyllisiä nanopart muotoja.

2006 DCB6 dimeeri sijoitus työkalu pysyy tutkittu kaikki mechanosynthetic tooltip tasalla, joilla oli yli 150000 CPU-tuntia laskenta sijoittanut tähän mennessä sen analyysi koska yksi varhaisimmista yhteistyöprojekteja, johon. Nanofactory Yhteistyö, käyttämällä kaksi Beowulf-klustereita Zyvex. DCB6 tooltip motiivi on vain tooltip motiivi, joka on ollut onnistuneesti simuloitu sen tarkoitettu tehtävä koko 200-atom diamond pinta. 30. Maaliskuu 2010, YHDYSVALTAIN Patentti Nro 7,687,146oli myönnetty valmistusmenetelmä DCB6 työkalu-ensimmäinen patentti koskaan myönnetty diamond mechanosynthesis. Muut dimeeri (ja siihen liittyvä hiilidioksidin siirto) tooltip-aiheita, jotka ovat saaneet vähemmän opiskella, mutta odotetaan myös suorittaa hyvin on ehdottanut Museon (1992), Merkle (1997), Merkle ja Freitas (2003), Allis ja Drexler (2005), Freitas, Allis ja Merkle (2006), Freitas ja Merkle (2008), ja toiset, kuten useimmat hyödyllisesti GermylMethylene (GM) työkalu lisäämällä metyyli-ryhmien timantti, kuten ensimmäinen kuvattu Freitas ja Merkle vuonna 2008.

11

12

 

1 2 3

(3) Vetyä Lahjoitus Työkaluja

sen Jälkeen, kun atomisesti tarkka rakenne on valmistettu peräkkäin vety abstraktioita ja hiilen laskeumat, valmistettu rakenne on passivoitu estää odottamattomat reaktiot.

Kun vety abstraktio työkalu on tarkoitus tehdä inertti rakenne reaktiivinen luomalla roikkuvat bond,vety lahjoitus työkalu ei päinvastoin. Se tekee reaktiivinen rakenne inertti lopettamalla roikkuvat bond. Tällainen työkalu olisi käytettävä vakauttaa reaktiivinen pintoja ja estää pinnan atomien järjestämässä odottamattomia ja ei-toivottuja tapoja. Keskeinen vaatimus vety lahjoitus työkalu on, että se sisältää heikosti kiinni vety-atomin. Monet molekyylit sopivat, että kuvaus, mutta sidos vedyn ja germanium (tai tinaa) on erityisen heikko. Ge-pohjainen (tai Sn-pohjainen) vety lahjoitus työkalu pitäisi olla tehokas.

kaikkein yksityiskohtainen analyysi eniten tutkittu korvata-adamantaani perustuva vedyn lahjoitus työkalu oli raportoitu Temelso et al (2007) yksi yhteistyöprojekteja, johon. Nanofactory Yhteistyö. Vaihtoehto vety lahjoitus työkalu kuviot on ehdottanut muut, mutta on saanut verrattain rajoitettu teoreettinen tutkimus tähän mennessä.

13

14

Esikuva Mechanosynthetic Reaktio Järjestys

Mechanosynthetic Työkaluja Käytetään tässä Reaktio Järjestyksessä:
HAbst Työkalu
b
HDon Työkalu
GermylMethylene (GM) Työkalu

 

в

GeRad Työkalu

Tässä me kuvata tyypillinen mechanosynthetic reaktio järjestyksessä käyttämällä neljää atomisesti tarkat vihjeet esitetty yllä olevassa taulukossa. Sekvenssit, kuten tämä on todennettu käyttämällä kehittyneitä ab initio laskennallisen kemian laskelmat mutta ei ole kokeellisesti. Tämä erityisesti sekvenssi voidaan lisätä CH3 pohjimmiltaan kaikki valitut hiiliatomin on hiilivety työkappaleen. Kuvassa alla työkappaleen edustaa klusterin atomien alareunassa runko eli pieni pala C(100)-H(2×1) diamond pinta. Hiiliatomia ovat musta, vetyatomit ovat valkoisia, ja germanium atomit ovat keltaisia.

16

Tämä reaktio järjestyksessä työllistää suoraan kolme työkalujen valmistusprosessin aikana: Vety Abstraktio (HAbst) työkalu, GermylMethylene (GM) työkalu, ja Vety Lahjoitus (HDon) työkalu. Suorittamisen järjestys tuottaa vietti HAbst työkalu ja kaksi GeRad työkalut (Germanium Radikaali on neljäs tooltype) prosessi, joka on elvytettävä ennen toistuva sekvenssi toisen sivuston. Reaktiot virkistävä nämä työkalut ovat myös olleet ehdotettu ja todentaa laskennallisesti, sekä reaktiot, syntetisointi kaikki työkalut ja reaktiot, syntetisointi monenlaisia hyödyllisiä hiilivedyt, kuten timantti, grafiitti, fullereeneista, ja enemmän.

reaktio järjestyksessä edellä etenee seuraavasti:
() HAbst työkalu lähestyy tietyn vety-atomin.
(B) HAbst työkalu vetäytyy, kuljettaa pois otetun vety-atomin.
(C) GM työkalu sen CH2 ryhmä lähestymistapoja radikaali hiiliatomin työkappaleen.
(D) GM työkalu sen CH2 ryhmä joukkovelkakirjat työkappaleen hiiliatomin.
(E) CH2 on edelleen liimattu työkappaleen hiiliatomin kuin GM työkalu on vedetty pois, muuntaa työkalu GeRad kahva irrottamalla alkaen (rikkomatta side) CH2.
(F) HDon työkalu lähestymistapoja äskettäin lisätty CH2 ryhmä.
(G) vety-atomin lähtee HDon työkalu ja joukkovelkakirjojen erittäin reaktiivisia CH2 – ryhmä, tuottaa vakaa CH3 ryhmä työkappaleen, kuten työkalu vetäytyy, siirto vety-atomin muuntaa HDon työkalu GeRad käsitellä.

Miksi Vain Timantti?

Nämä useita molekyyli-työkalut, sekä muutamia muita, meidän pitäisi pystyä tekemään monenlaisia atomisesti tarkka jäykkä rakenteiden koostuu vety-ja hiili — esim., diamond.

Myönnettäköön, että tämä on paljon vähemmän kunnianhimoinen alkuperäinen tavoite kuin yrität käyttää kaikki 90+ luonnon alkuaineita jaksollisen. Mutta vastineeksi kaventumassa meidän keskittyä tähän enemmän limited luokka rakenteet, voimme tehdä siitä paljon helpompi analysoida tarkemmin niitä rakenteita, jotka voidaan valmistaa ja synteettiset reaktiot tarpeen, jotta ne. Timantti ja sen särkymätön variantit kuuluvat tähän luokkaan, samoin fullereeneista (arkkia hiiliatomia kaulitaan pallot, putket, ja muita muotoja). Nämä materiaalit voi säveltää kaikki tarvittavat osat perus nanomechanical laitteita, kuten joustintuet, laakerit (kuvassa oikealla), hammaspyörät, kierretangot, kotelot ja robottikäsivarsia.

Myöhemmin, kuin meidän analyyttinen ja kokeellinen kykyjä TMS  kypsä ja lisää tooltip kuviot esitetään ja analysoidaan, kourallinen muita elementtejä voidaan lisätä, kuten prosessi atomien valmistaa timantti elektroniset laitteet ja pii korvaa hiiltä kuin rakenteellisia häkki atom joissakin sovelluksissa.

Nämä ja niihin liittyvät rakenteet, ehkä vielä koostuu pääasiassa hiilestä ja vedystä, mutta nyt yhdessä atomien typen, hapen, piin, ja muutamia muita alkuaineita, täyttää meidän kyky valmistaa laajempaa koko luokan “diamondoid” materiaaleja. Tämä mahdollistaa paljon suurempi monimuotoisuus valmistaa tuotteita, kuten laakerit laajempi valikoima kokoja, jotka käyttävät muita atomeja (yli vetyä ja hiiltä) eri kovalenttinen sidos atomien säteiden, kuten kuvassa oikealla.

17

18

 

Miten Voimme Rakentaa Näitä Välineitä?

ensimmäinen ehdotus käytännön prosessi rakentaa DCB6Ge mechanosynthetic tooltip, Freitas, oli jätetty väliaikainen patenttihakemus helmikuussa 2004 ja koko apuohjelma patentti Zyvex helmikuussa 2005 – ensimmäinen mechanosynthesis patentti koskaan jätetty. Lue varhainen versio patenttihakemus täällä tai täällä.

toimiiko Freitas‘ ehdotettu prosessi on jo saanut arvokkaita ja tervetulleita kritiikki tiedeyhteisön, ja Freitas uskoo, että jotkut versio prosessi voi olla riittävän kannattavaa olla tärkeä ponnahduslauta kehittyneempiä TMS lähestymistapoja.

Menetelmiä rakentaa kolme lisää TMS vihjeet kokeellisesti käyttämällä vain tällä hetkellä saatavilla laboratorio-tekniikoita olivat ehdottama Freitas ja Merkle vuonna 2008. Syyskuussa 2007, kun hakemus jätettiin, kalibrointi toimii oli alkanut hiljattain hankittu skannaus koetin laitteita, joita oli tarkoitus käyttää meidän kokeilija osallistujat yrittää rakentaa ensimmäinen TMS tooltip käytät yksi ehdotti TMS reaktio sekvenssit.

Muita käytännön ehdotuksia rakennuksen ensimmäinen TMS  vihjeet, käyttäen olemassa olevaa tekniikkaa, ovat innokkaasti haetaan Nanofactory Yhteistyö.

Kun ensimmäinen TMS työkalut on rakennettu, ne voidaan rakentaa seuraavan sukupolven tarkempia, helpommin ladattava, ja yleensä paljon parempi mechanosynthetic työkalut (kuvassa oikealla). Lopputuloksena tämä iteratiivinen kehitysprosessi on kypsä asetettu tehokas, positionally hallinnassa mechanosynthetic työkaluja, jotka voidaan luotettavasti rakentaa atomisesti tarkka diamondoid rakenteet-mukaan lukien enemmän TMS työkaluja.

19

 

TMS Työkaluja kokoonpanolinjalla

a-tehtaan tuotantolinja, yksittäisten TMS vihjeet voi olla kiinnitetty jäykkä liikkuvan tuen rakenteiden ja opastuksen toistuva kosketus tapahtumia työkappaleita, latausasemat, ja muut samoin-kiinnitetty löisinpä vetoa, työkaluvihjeet. Nämä molekyyli mills voi siis suorittaa toistuvia valmistuksen vaiheet käyttäen yksinkertaisia, tehokkaita mekanismeja. Mills voi, periaatteessa, voidaan käyttää suurilla nopeuksilla-positionally rajoittaa mechanosynthetic kohtaamisia mahdollisesti esiintyvät jopa megahertsin taajuudet.

Käyttämällä tietokone-automatisoitu vihjeet suorittaa positionally-ohjattu TMS pitkiä ohjelmoida sekvenssejä reaktion vaiheet, voimme valmistaa yksinkertainen diamondoid nanomechanical osat, kuten laakerit, hammaspyörät, iskareita, jousia, logiikka tangot ja kotelot atomien tarkkuudella.

Aikaisin välineitä edetä yhden TMS työkaluja manipuloida SPM-kuten mekanismeja, monimutkaisempia multitip työkalut ja jigit, joka yksinkertaisia työkaluja voisi valmistaa, yksi kerrallaan. Näitä avustavia työkaluja voisi sitten käyttää luoda etenemistä kyvykkäämpiä välineitä ja mekanismeja, linja kehityksen päättyy tuotantolinjoja käsitteellisesti samanlaisia kuin kuvitettu (vain kaavamaisesti) oikeus.

20

21

lisäresursseja

Selityksin varustettu Bibliografia Diamond Mechanosynthesis (TMS )

Maamerkki “minimaalinen työkalusarja” kirjan TMS  Freitas ja Merkle vuonna 2008

Lista jäljellä Tekniset Haasteet saavuttaa Timantti Mechanosynthesis

Ensimmäinen Patentti koskaan jätetty Diamond Mechanosynthesis; YHDYSVALTAIN Patentti 7,687,146 oli myönnetty 30. Maaliskuuta 2010

Toinen Patentti koskaan jätetty Diamond Mechanosynthesis

Tekninen Kirja: Diamond Pinnat ja Timantti Mechanosynthesis (valmisteilla)

Kirjasto Mechanosynthetic Työkalu Malleja (rakenteilla)

Leave a Reply