Johdatus todennäköisyyslaskentaan

Link: https://www.dartmouth.edu/~chance/teaching_aids/books_articles/probability_book/book.html

1Tämä johdanto todennäköisyys kirja, julkaissut Amerikkalainen  Matemaattinen Yhteiskunta, joka on saatavilla osoitteesta AMS kirjakauppa. Se on, koska julkaisun, on myös ollut ladattavissa here pdf-muodossa. Olemme tyytyväisiä, että tämä on tehnyt meidän kirja laajemmin saatavilla.

Meillä on ilo ilmoittaa, että kirja on nyt tehty, vapaasti jakaa ehtojen GNU Ilmainen Asiakirjat Lisenssi (IAL), kuten julkaissut Ilmainen Ohjelmisto Säätiö. Lyhyesti todettu, että FDL sallii sinun tehdä mitä haluat kanssa työtä, niin kauan kuin et halua estää muita tekemästä mitä he haluavat. Tämä on sama lisenssi, jota käytetään Wikipedia. Täällä on GNU-versio. pdf, ja tässä on lähde”,

Kiitos: Olemme velkaa meidän kyky jakaa tämä työn alle IAL pitkälle terävänäköisyyttä Amerikkalainen  Matemaattinen Yhteiskunta. Olemme erityisen kiitollisia siitä, että apua ja tukea John Ewing, AMS: n toimitusjohtaja ja Julkaisija.

Kirja korostaa käytön computing simuloida kokeita ja tehdä laskelmia. Olemme valmistelleet joukon ohjelmia mennä kirjan kanssa. Meillä on Mathematica, Maple, ja TrueBASIC versioita näistä ohjelmista. Voit lataa ohjelmat tästä sijainnista. Meillä on myös kokeellisia versioita ohjelmista, kuten Java-sovelmat kirjoitettu meille Julian Devlin. vastaukset parittomat ongelmia ovat saatavilla tällä sivustolla. Olisimme iloisia voidessamme tarjota ratkaisuja kaikki harjoitukset ohjaajien kursseja, jotka käyttävät tätä kirjaa. Pyynnöt tulee lähettää [email protected] Errata löytynyt, koska toinen painatus kirja löytyy errata. Olisimme kiitollisia kuulla sinusta, jotka koskevat muita korjauksia ja parannusehdotuksia. Lähettää kommentteja [email protected] tai [email protected]

Huomautus: Natalie Harmann on tarjonnut. Polish käännös web-sivun.

Maksut GNU-versio meidän kirja.

Kemeny on Jatkuva: Peter Doyle.

Tämä keskustelu liittyy Liikunta 24 Luvun 11, joka koskee “Kemeny on Vakio” ja kysymys: Pitäisikö Peter on annettu palkinto?

Suojaukset Huygens: Peter Doyle.

Historiallisella huomautuksia-kohdassa 6.1, Grinstead ja Snell kuvata Huygen lähestymistapa odotusarvo. Se perustui Huygen kirja Arvo kaikki Mahdollisuudet Peleissä Fortune, joka löytyy myös täältä. Peter reworks Hygen keskustelu näyttää yhteyksiä moderni ideoita niin oikeudenmukaisten markkinoiden ja suojaus. Hän havainnollistaa rajoittaminen suojaus käyttämällä variantti Pietarin Paradoksi.

paikallinen-raja-lause näytteenottoa varten ilman korvaava: Mark Pinsky

Vuonna Kaveri on Johdatus Todennäköisyyslaskenta ja Sen Sovelluksia, volume 1, 3d-ed, p. 194, liikunta 10, on muotoiltu versio paikalliset raja-lause, joka on sovellettavissa hypergeometrinen jakauma, joka hallitsee näytteenotto-ilman vaihto. Yksinkertaisempi tapauksessa näytteenotto vaihto, klassisen DeMoivre-Laplace lause on voimassa. Kaveri on ehtoja tuntua liian tiukat sovellukset, ja on vaikea t todistaa. Se on tarkoitus tämän viestin uudelleen muotoilla ja todistaa, että sopiva raja-lause, jossa laaja sovellettavuus näytteenottoa rajallinen väestöstä, joka on riittävän suuri verrattuna otoksen koko.

Lisää resursseja opetuksen johdanto todennäköisyys, tietenkin.

 • Mahdollisuus verkkosivuilla

  Täällä, löydät useita hyödyllisiä resursseja opetuksessa on elemenatary todennäköisyys tai tilastojen kurssi. Täältä löydät videoita Mahdollisuus Luentoja asiantuntijoiden aiheista raportoitu säännöllisesti uutisia, kuten lääketieteelliset tutkimukset, uhkapeli, dna sormenjälkien jne. Lisäksi sinun tulee löytää arkistoon Mahdollisuus Uutiset raportoi ajankohtaisista tapahtumista, uutiset, joka käyttää käsitteitä todennäköisyys tai tilastoja. Raporteissa on myös mahdollista, keskustelua, kysymyksiä ja monissa tapauksissa linkkejä muihin liittyviä resursseja.

 • Todennäköisyys, Web – Todennäköisyys Web on kokoelma todennäköisyys resursseja World Wide Web (WWW) ylläpitämä Bob Dobrow. Carleton College. Sivut on suunniteltu olemaan erityisen hyödyllinen tutkijoille, opettajille, ja ihmiset todennäköisyys yhteisön. Ks. erityisesti Opetuksen Resursseja – sivulla.
 • Arpajaisia Opetuksen Mahdollisuudet-Kurssi

  Keskustelua todennäköisyys ongelmia, jotka liittyvät Power Ball arpajaiset.

 • Ohjelmia, joita voidaan ajaa selaimen (Sovelmat, VRML, jne.)

  Nämä ovat ohjelmia, osoittaa perus ideoita, todennäköisyys ja tilastot, joita voidaan käyttää Web käyttämällä vakio-selaimissa. Pyrimme pitämään täällä vain ohjelmia, jotka toimivat ja eivät kaadu oman tietokone liian usein.

 • Mahdollisuudet Lehden

  Tämä on kotisivu Mahdollisuus Lehden. Tämä on lehden American Statistical Association julkaisi Springer-Verlag. Mahdollisuus Lehden voidaan pitää “Scientific American” – todennäköisyys ja tilastot.

 • David Griffeath on “Alkukantainen Keitto Keittiö”

  Lähde kaikki, että on uutta Vuorovaikutuksessa partikkelisysteemejä. Joka viikko voit löytää uusi ja kaunis graafinen kuva ja resepti, joka on tuotettu. Näyttää opiskelijoille, mitä hauskaa he voivat jos he jatkavat tutkimus todennäköisyydellä.

 • Mathematica-ohjelman uusimista teoria ja Gott-Cave teorioita arvioitaessa tulevia elämiä.

  Täältä löydät Mathematica-ohjelma auttaa tutkimuksen uusiminen teoria keskustelivat kannalta matkustaja saapuu tällä bussipysäkki. Käyttäjä syöttää interarrival time. Sitten ohjelma simuloi prosessi ja kuvaajat empiiriset jakaumat interarrival time, aika, sillä viimeinen bussi aikaa, kunnes seuraava bussi ja aikaa, kunnes seuraava bussi annetaan aikaa, koska viimeinen bussi. Ohjelma myös jäljittelee liittyvät Gott-Luola menetelmä arvioitaessa tulevaisuuden livetime on pheonomenon kun tiedämme, nykyinen käyttöikä on tämä ilmiö. Katso Tilaisuuden Uutiset. 9.03 ja 9.04 ja 9.05 keskustelua Locy-Luola ongelma

 • Don Piele on todennäköisyys, tietenkin.

  Don Piele on täällä Mathematica kannettavat kunkin lukujen kirja. Kannettavat toteuttaa ohjelmia, käytetty kirja. Oppilaita pyydetään ajaa ohjelmia ja vastaamaan kysymyksiin, jotka liittyvät lähtö. Työkirjat ovat suunniteltu siten, että opiskelija suorittaa simulaatioita ja laskelmia, ilman kirjallisesti ohjelmia, vaikka koodi perus ohjelmia tarjotaan. Alla Erityisiä Aiheita löydät Mathematica kannettavat liittyviä mielenkiintoisia todennäköisyys ongelmia. Tällä hetkellä tämä sisältää Muroja rasian ongelma ja peli perustuu vaihtelu Musiikillinen Tuolit. Vaikka nämä työkirjat olivat ehdottaneet, meidän kirja he olisivat hyödyllinen lisä mihin tahansa johdanto todennäköisyys kirja.

Leave a Reply