VALITSEMALLA LUKEMISEN STRATEGIA

Link: http://www.butte.edu/departments/cas/tipsheets/readingstrategies/reading_strategy.html

Hyvä kuljettajat eivät aja samalla nopeudella jokaisen tien ja kaikissa olosuhteissa. Ne nopeuttaa valtatieltä ja hidastaa käyrät ja jalankulkijoita. He ajaa hitaammin sateessa tai sumussa. Samoin, hyvät lukijat eivät lue kaikki samalla tavalla tai samaan tahtiin. Riippuen tarkoitus-joka on, tietää, mitä se on sinun tarvitsee tietää–voit älykkäästi valita lukemisen strategia ja vauhti, joka vastaa tarpeitasi. Asianmukainen strategia vältetään tiedon ylikuormitusta ja parantaa ymmärrystä. Lukemisen strategiat vaihtelevat riippuen käsittelyssä:

  • Vapaa-ajan lukeminen
  • Tutkimuksen lukeminen
  • Kahlannut
  • Skannaus

Käsittelyn tarkoitus
Parhaat lukijat tietävät, miksi he lukevat. vapaa-aika lukijoiden tarkoituksena on escapist: maistella kieltä, ideoita, kuvia, ja predicaments. Tarkoitus tutkimuksen lukeminen on kerätä ja muistaa keskeiset ajatukset, tosiasiat, ja terminologiaa, ja voit tehdä mielekkäitä yhteyksiä joukossa. Tarkoitus kahlannut on saada nopea lintuperspektiivistä materiaalia. Skannaus nopeasti paikantaa erityisiä seikkoja. Rakastaja dekkareita ei olisi unelma kahlannut romaani nopeasti ennen sen lukemista. Ei olisi tutkimuksen lukija tarpoa suoraviivaisesti läpi oppikirja ilman vaihtelu nopeuden tai huomiota.

Tarvitset yksityiskohtaista tietoa aiheesta? Sitten sinun täytyy lukea materiaalia tarkasti. Mutta jos sinun täytyy vain tietää pääkohdat, aluksi lukea vain otsikot. Tarvitsetko tosiasioihin vastauksia tutkimuksen kysymyksiin? Skim and scan. Ehkä sinun ei tarvitse lukea tiettyä kirjaa ollenkaan, ehkä sinun tarvitsee vain löytää tiettyjä kohtia. Lue indeksi tai sisällysluettelon ensimmäinen sivu numerot vastaavat kohdat. Se ei ole huijaamista rasvaton yli epäolennainen materiaali etsimään tärkeää!

Passiivinen lukeminen
Tehoton lukijat lukea passiivisesti. Heillä ei ole selvää käsitystä, mitä he haluavat oppia, miten se voi muodostaa yhteyden muihin aihealueisiin, tai miksi ne pitäisi hoitaa. Ne riippuvat tekijä motivoida, innostaa, organisoida ja kertoa heille, mikä on oleellista ja epäoleellista. Passiivisia lukijoita, jotta tekijä voi ajatella-ne ovat vain mukaan matkalle.

Tuloksena on, että passiivisia lukijoita päiväuni. Heillä on keskittymisvaikeuksia. He eivät ymmärrä, yleinen organisointi materiaalia. He tulevat pois utuinen käsitys siitä, mitä he ovat lukeneet, ja unohtaa sen lyhyessä ajassa. He eivät ole motivoituneita lukemaan pidemmälle, koska se näyttää tylsää ja ajanhukkaa.

Passiiviset lukijat ovat usein hitaita lukijoita. He uskovat, että jos he lukevat hitaasti, he ymmärtävät enemmän. Päinvastoin, vaikka hidas lukeminen voi todella häiritä ymmärtämistä, koska lukija on ajatuksia ei hidastaa-ne vain on enemmän aikaa vaeltaa.

Passiiviset lukijat usein tehdä sitä virhettä, että yrittää lukea kaikki samaan tahtiin. Jos kaikki osat kirjasta olivat tasa-arvo, siellä voi olla jotain logiikkaa tähän. Mutta, kuten valtatie järjestelmä, kirjat ovat täynnä käänteitä, luiskat ja suora-away. Tasainen 45 mph voi olla liian nopea käänteitä ja liian hidas tie. Lukeminen, liian, ympäristön olosuhteet vaihtelevat. On monia tekijöitä, hallitsematon lukijan, joka saattaa vaatia hitaampaa lukeminen tahtiin: huonosti kirjoitettu kirja; erittäin tiheä, tekninen kirja; ylikuumentuneet tai meluisa huone; on huolissaan mieli. Mutta enemmän hidas lukeminen, enemmän sinun pitäisi harjoitella aktiivinen lukeminen.

Aktiivinen lukeminen
Aktiivisia lukijoita harjoittaa henkisesti niiden kirjoja. He “puhua takaisin” kirjoittajat ja vertailla ideoita. Ne ottaa kantaa ja tehdä vastalauseita. Ja tehokas tutkimus-lukijat viettää mahdollisimman paljon aikaa vuorovaikutuksessa fyysisen tekstiä, koska ne eivät käsittely-flipping sivuja edestakaisin, lukeminen end-of-luku kysymykset ensin, pysäyttää kuvia ja grafiikkaa, ja merkintä up marginaalit. Oppikirja ei ole Agatha Christien murha mysteeri: voit katsoa eteenpäin. Itse asiassa, olisi katsoa eteenpäin. Lisätietoja tutkimuksen lukeminen, ks. vihjesivut “Tutkimuksen Lukemista: SQ3R” ja “Double-Entry Lukea Lehtiä.”

Kuorimalla ja skannaus vaadi kovaa fyysistä ja henkistä huomiota, että voi olla melko väsyttävää, jos teet sen oikein. Ne vaativat lukijan liikkua kurinalaisesti läpi tekstin, ja välttää impulssi harhailla. Silmien liikettä ja sormen liikkeen koordinoida liikkua nopeasti, esimerkiksi avainsana avainsanan tai nimike nimike. Käytä kahlannut – esikatselu reading teidän oppikirjoja. Että tapa, kun vihdoin asettua lukemaan tarkasti, sinulla on jo piristyi yleinen sävy ja yhteydessä ja ymmärtää ja muistaa uusia ideoita helpommin. Myös käyttää kahlannut arvostelu kirjat ja muistiinpanot. Skannaus on myös nopea käsittelyssä käytetään etsi erityisiä seikkoja, esimerkiksi vastaamaan asiakysymyksiin. Kysymykset tarjonta avainsanoja, kun lukija siirtyy nopeasti läpi sivuja ja etsi niitä. Käytä skannausta tutkimus-ja perusteellisen opiskelun asiassa-raskaita aiheita. Lisätietoja, katso VIHJE Sheet “Kuorimalla ja Skannaus.”

Vapaa lukijoille varaa lue lisää hitaasti, mutta ne on vielä lukea aktiivisesti. He visualisoida–luoda mielikuvia–kuten he lukevat. He voivat olla vuorovaikutuksessa niiden käsittelyssä henkisesti vertaamalla merkkejä, jotka liittyvät yhden ajatuksen toiseen, ennustaa tuloksia, tai arvaamaan ratkaisuja. He voivat korostaa tai muuten merkitä suosikki kohtia. Luimme kirjallisuutta ja runoutta tällä tavalla. Käsittelyssä Shakespeare, esimerkiksi, ilman visualisointiin hänen välilyöntejä ja-merkkejä ja arvaamaan tuloksista olisi steriili liikuntaa! Ymmärtäminen ja henkilökohtaisen käsityksen kirjallisuus ovat molemmat seurausta aktiivinen lukeminen.

Jotkut ihmiset voi koskaan olla innokkaita lukijoita. Mutta kaikki lukijat voivat oppia tapoja aktiivisesti käsittelyssä tavalla, joka saavuttaa niiden tarkoitus ja parantaa niiden ymmärtämistä ja nopeus.

Leave a Reply