Biokemia Plasmodium – Lyhyt Yhteenveto

Link: http://www.tulane.edu/~wiser/malaria/Summary.html

Organismien hankkia orgaanista materiaalia, niiden ympäristöissä ja muuntaa tätä materiaalia, energiaa tai oman aineen (ts, biomolekyylien). Solut ovat valmistettu eri luokkaa biomolekyylien kanssa tiettyjä toimintoja (Taulukko). Nämä makromolekyylit rakentuvat pieni molekyylipaino esiasteita, tai rakennuspalikoita. Näiden molekyylien esiasteita ovat osia toisiinsa metaboliareittien (Kuva).

MOLEKYYLI rakennuspalikka tehtävää
DNA: n Nukleotidien Geneettinen Materiaali
RNA Nukleotidien Malli proteiinisynteesiä
Proteiini Aminohappoja Solun Rakenne ja Toiminta
Rasva – Rasvahappoja Kalvo Komponentti
Hiilihydraattien Sokereita Energian Tuotannossa

metaboliareittien

Malaria loinen näyttelyitä nopean kasvun ja lisääntymisen korko aikana monia vaiheita sen elinkaaren aikana. Tämä edellyttää, että loinen, kuten kaikki muutkin organismit, hankkia ravinteita ja aineenvaihdunta näitä eri biologisten molekyylien jotta hengissä ja lisääntyä. On selvää, loinen aineenvaihdunta on sidoksissa, että isäntä on, koska intiimi suhde-isäntä ja loinen. Nämä host-parasite interactions ovat edelleen monimutkainen, monimutkainen elinkaaren loinen selkärankaisia ja selkärangattomia isäntiä sekä eri paikoissa sisällä jokainen näistä isännät. Parempi käsitys loinen aineenvaihduntaa voi johtaa kehittämään uusia terapeuttisia strategioita, jotka hyödyntävät ainutlaatuisuus loinen. [Ks. sivu Mekanismeja Huumeiden Toiminta ja Kestävyys.] Alla on lyhyt keskustelut valittujen näkökohtien loinen aineenvaihduntaa–painottaen ainutlaatuisia ominaisuuksia loista mukaan luokat ja toiminnot biomolekyylien:

 • Hiilihydraattien ja Energian Tuotanto
 • Rasvahappojen ja Lipidien
 • Proteiineja ja Aminohappoja
 • Nukleotidit ja nukleiinihapot
 • Vitamiineja ja Co-kertoimet
 • Redox-Aineenvaihduntaa
 • Kertymä-ja Läpäisevyys
 • kirjallisuutta
 • Linkit

tarkemmat kuvaukset löytyvät tarkastelu artikkelissa Lang-Unnash ja Murphy (1998) ja verkkosivuilla yksityiskohtaiset metaboliareittien malaria loinen koottu Heegai Ginsburg. Useita linkkejä nämä yksityiskohtaiset reitit on tehty tässä asiakirjassa (nimetty [HG]). ‘Ppt luvut’ linkki powerpoint-dioja johdanto-luento solubiologian.

HIILIHYDRAATTIEN JA ENERGIAN TUOTANNOSSA

Veri-vaiheessa loinen aktiivisesti fermentoi glukoosia ensisijaisena energialähteenä. Aineenvaihdunnan vaiheet mukana muuntaminen glukoosin laktaatti (jäljempänä glykolyysin) ovat olennaisesti sama kuin että löytyy muita organismeja. Kaikki entsyymin toiminta on tunnistettu Plasmodium ja jotkut geenit on kloonattu. Loinen näyttelyitä korkea glykolyysin ja hyödyntää enintään 75 kertaa enemmän glukoosia kuin terveet punasolujen. Useimmat glukoosi muunnetaan laktaatti ja korkea laktaattidehydrogenaasin (LDH) toiminnan uskotaan toiminto uudistumista NAD+ NADH joka on tuotettu aiemmin glykolyyttisiä koulutusjakso, jonka glyceraldehyde-3-phophate dehydrogenaasi (Kuva). (Katso myös yksityiskohtainen kaavio glykolyyttisiä polku [HG]) nettotulos glykolyysin on tuottaa ATP, joka on energiaa, valuutan solun. Toisin sanoen, ATP tarvitaan. anabolisia ja homestatic prosesseja.

Glykolyysin vuonna PlasmodiumSuurin osa (noin 85%) glukoosi hyödyntää loinen muunnetaan laktaatti. Kuitenkin, jotkut glykolyyttisiä välituotteita voidaan ohjata synteettisten tarkoituksiin. Esimerkiksi, entsyymit pentoosifosfaattireitin [HG] on tunnistettu. Tämä reitti luultavasti tarjoaa joitakin riboosi-sokeria tarvitaan nukleotidin aineenvaihduntaa ja säädetään elvyttämiseen vähentää NADPH käytetään biosynteesiä tai puolustus vastaan reaktiivisen hapen välituotteet (alla). Samoin, lisäksi aineenvaihduntaa pyruvaatti [HG] voi tarjota välituotteita useita biosynteettisiä reittejä.

Aerobinen aineenvaihdunta liittyy edelleen hajoamista pyruvaatiksi (glykolyysin välituote edellisen laktaatti) hiilidioksidiksi ja vety-atomien kautta tricarboxylic acid (TCA) sykli. Vetyatomit ovat kiinni vähentäminen NAD+ NADH. Elektronit päässä kiinni vety ovat sitten syötetään ketjun electron harjoittajien ja lopulta siirretään molekyyli hapen kanssa muodostaen vettä. ATP syntyy syömällä energiaa aikana electron kuljetus prosessi tunnetaan oksidatiivisen fosforylaation. TCA sykli ja oksidatiivinen fosforylaatio voi tuottaa jopa 38 molekyylien ATP per glukoosi molekyylin, kun taas glykolyysin tuottaa vain kaksi molekyyliä ATP per glukoosi-molekyylin. Kuitenkin, veri-vaiheissa nisäkkäiden malariaparasiiteissä eivät näytteille täydellinen TCA sykli. Selitys tämä tehottomuus on runsaasti glukoosia nisäkkäiden veren stream. Sen sijaan loinen ei näytä näytteille TCA syklin glukoosi-huono ympäristö hyttynen isäntä.

TCA sykli ja oksidatiivinen fosforylaatio toteutetaan yleensä mitokondriot eukaryooteissa. Nämä prosessit ovat yleensä oletetaan olevan ei-toiminnalliset veressä-vaiheessa loinen osoituksena acristae mitokondrioita. Kuitenkin viime aikoina toiminnallinen elektroninsiirtoketju ja oksidatiivinen fosforylaatio on osoitettu veri-vaiheessa loinen (Uyemura et al, 2000). Lisäksi, loinen mitochondrion ei ole mahdollinen kalvo ja sytokromioksidaasi on läsnä. Malarian lääke atovakonia on osoitettu estävän electron liikenne-ja romahduttaa mitokondrion kalvon potentiaalia malaria loinen. Yksi mahdollinen toiminto mitochondrion aikana veri vaiheessa on pyrimidiini synteesi (katso nukleotidin aineenvaihduntaa). (Katso myös kaavio electron mitokondrioissa [HG].)

RASVAHAPPOJEN JA LIPIDIEN

Lipidit ovat merkittävä osa kalvoja. Nopeasti kasvava loinen vaatii suuria määriä lipidejä tämä kasvu loinen pinta-ala ja tilavuus sisäisen kalvoja. Tämä valtava kysyntä rasva tekee rasva-aineenvaihdunnan houkutteleva kohde malarialääkkeiden ja useita mahdollisia huumeita kohdistaminen rasva-aineenvaihdunnan on todettu (Mitamura ja Palacpac, 2003).

Solukalvon lipidit koostuvat glyseroli (3-carbon unit) selkäranka, joka on napa pää ryhmä ja kaksi pitkäketjuisten rasvahappojen (katso ppt-kuva). Historiallisesti, loinen on pidetty kykene syntetisoimaan rasvahappoja de novo ja ainoastaan saada esimuotoillut rasvahappojen ja lipidien päässä isäntä. Kuitenkin, useita entsyymejä, jotka liittyvät tyypin II rasvahappojen synteesireitti on tunnistettu Plasmodium ja näyttää olevan sijaitsee apicoplast (katso box). Tämä tyyppi II koulutusjakso on löydetty kasvien ja prokaryootit, kun taas tyypin I rasvahappojen syntetaasin löytyy hiiva ja metazoa. (Katso yksityiskohtainen kaavio happo synteesi apicoplast [HG])

Useita loinen entsyymejä, mukana rasva-synteesillä glyseridit ja rasvahappoja, sekä entsyymejä, mukana remontin lipidien polaarinen pää ryhmien on todettu (Mitamura ja Palacpac, 2003). (Katso yksityiskohtainen kaavio rasva-aineenvaihdunnan [HG]). Entsyymi pystyy aktivoimaan rasvahappoja (välttämättömiä sisällyttäminen lipidien) on lokalisoitu kalvomainen rakenteiden sisällä solulimassa tartunnan punasolujen (Matesanz et al, 1999).

Apicoplast-Surkastunut Kloroplastiin-kuten Organelliin
ei-fotosynteesin plastid on kuvattu Apicomplexa (Wilson, 2002). Tämä plastid on todennäköisesti punainen levä alkuperää ja on pitkän historiansa kuluessa apicomplexa. Mahdolliset toiminnot, jotka liittyvät apicoplast ovat biosynteesiä 1) rasvahapot, 2) isoprenoid esiasteita, ja 3) hemi. Plasmodium homologeista, jotka entsyymejä, jotka osallistuvat tyypin II rasvahappojen synteesi on apicoplast-kohdistaminen sekvenssit ja ovat herkkiä tiedossa estäjät tyypin II rasvahappojen synteesi. Samoin, synteesi isoprenoids Plasmodium näyttää myös mukana entsymaattinen polkuja, jotka löytyvät bakteerit ja plastideissa ja on eri asia kuin synteettinen reitti löytyy eukaryooteissa. Molemmat reitit ovat erityisen houkuttelevia huumeiden tavoitteet, koska ihmisen isäntä syntetisoi rasvahappoja ja isoprenoids kautta eri väyliä hyödyntäen eri enyzmes. Hemin biosynteesin ei ole yhtä selkeä. Joitakin entsyymejä hemin biosynteesin näyttäisi olevan suunnattu apicoplast, kun taas toiset näyttävät olevan suunnattu mitochondrion.

PROTEIINEJA JA AMINOHAPPOJA,

Proteiinit koostuvat lineaarisia ketjuja aminohappoja, jotka taita 3-ulotteinen rakenteet (katso ppt-kuva). Heidän rooleja, kuten entsyymien tai rakenteellisia proteiineja (katso ppt-kuva) proteiinit ovat vastuussa solujen rakenne ja toiminta. Veri-vaiheessa loinen saa aminohappoja proteiinin synteesi kolmesta lähteestä: 1) hajoaminen nautitaan hemoglobiini, 2) otto vapaita aminohappoja isäntä plasman (tai solut), ja 3) de novo synteesi. Yleisin lähde aminohappoja on tilattu hajoaminen hemoglobiinin (ks. Hemoglobiinin Hajoamista ja Elintarvikkeiden Vakuoli). loinen sulattaa jopa 65% koko host hemoglobiini aminohapoiksi. Kuitenkin, useimmat näistä aminohapoista ovat effluxed tartunnan punasolujen ja vain 16% pilkottu hemoglobiini on otettu osaksi loinen proteiineihin (Krugliak, 2002).

Useita aminohappoja ovat ottaneet tartunnan punasolujen klo kiihtyi hinnat (Ginsburg, 1994) ja in vitro kulttuuri tutkimukset osoittavat, että P. falciparum vaatii seitsemän ulkoisesti toimitetaan aminohapot: isoleusiini, metioniini, kysteiini, glutamaatti, glutamiinia, proliinia, tyrosiini (Divo et al, 1985). Loinen on myös mahdollisuus korjata hiilidioksidia ja siten koota alaniini, aspartaatti ja glutamaatti (Sherman, 1979?). Kuitenkin, aminohappoja kautta muodostunut hiilidioksidi korjaus-ja osa ulkoisesti lisätty aminohappoja eivät ole helposti osaksi proteiineja. Monet näistä aminohappoja (transamination reaktioita) voi vuorovaikutuksessa hermoratoihin energian tuotanto ja mahdollisesti käyttää polttoaineena lähteistä. Lisäksi, jotkut aminohapot toimivat lähtöaineiden tai osia biosynteettisiä tai muita metaboliareittejä (esim., katso glutamaatin aineenvaihduntaan [HG] tai metioniinin aineenvaihduntaan [HG]). Erityisen huomattava on ehdotus, että glutamaatti-dehydrogenaasi tarjoaa alennettua NADPH tarvitaan glutationi reduktaasin (Krauth-Siegel et al, 1996), joka oletettavasti toimii. redox-aineenvaihduntaa.

Ribosomit ovat supramolekulaarinen komplekseja, joka koostuu ribosomaalisen RNA: ta ja proteiineja. Niiden tehtävänä on kääntää mRNA osaksi proteiinia (katso ppt-kuva). Mekanismi proteiinin synteesi on oletettavasti tyypillinen muissa eukaryooteissa. Mielenkiintoista, eri rRNA molekyylit ovat ilmaisseet aikana selkärankaisten ja selkärangattomien vaiheissa loinen elinkaaren (McCutchan et al, 1995). Toiminnallinen merkitys vaiheessa erityisiä ribosomit ei ole tiedossa.

NUKLEOTIDIT JA nukleiinihapot

DNA ja RNA ovat polymeerejä nukleotidien. Nukleotidit koostuvat riboosi-sokeria ryhmä liittyy joko puriini (adeniini ja guaniini) tai pyrimidiiniä (sytosiini, urasiili ja sytosiini) pohja. Nämä perusteet voivat olla joko saatu via de novo-synteesiä tai ympäristöstä ‘pelastaa’ polku. Malaria loinen saa esimuotoillut puriinit pelastus polku ja syntetisoi pyrimidines de novo. Koska isäntä voi saada molempia tukikohtia joko reitin, se voi olla mahdollista hyödyntää loinen on rajalliset valmiudet nukleotidin aineenvaihduntaa.

Nukleotidin Aineenvaihduntaaensisijainen puriini pelastaa loisen on hypoksantiini, joka voi olla saatu host plasmassa. Lisäksi, adenosiini vastaanottavassa plasma voidaan muuntaa hypoksantiini seuraavat deaminaatio ja dephosphorylation (katso puriinimetabolia [HG]). Läpi sarjan reaktioita hypoksantiini muunnetaan ATP ja GTP (tai deoxy – ATP ja GTP) ja incorported RNA (tai DNA).

Loinen voi käyttää esimuotoillut pyrimidines ja on syntetisoida niitä bikarbonaatti ja glutamiini (katso pyrimidiini aineenvaihduntaa [HG]). Yksi askel pyrimidiini synteesi liittyy elektronin liikenteen, joka dihydroorotate dehydrogenaasi siirtää elektroneja elektronin kuljetusketjun, johon ubikinoni, sytokromi ja molekyylien happea (Gutteridge et al, 1979). Tämä toiminta on luultavasti sijaitsee mitokondrioissa ja osuus microaerophillic vaatimukset loinen. Pyrimidiini synteesi edellyttää myös folaatit kuin co-tekijät

VITAMIINEJA JA CO TEKIJÄT

Monet biokemialliset prosessit vaativat co-tekijät, jotka eivät suoraan osallistu kasvun prosessit kuten suurin ravinteita. Sen sijaan, vitamiineja tarvitaan yleensä pienempiä määriä ja ovat yleensä kierrättää. Pantotenaatti näyttää olevan ainoa vitamiini, jota ei ole varustettu punasolujen (Divo et al, 1985) ja on luultavasti tarvitaan muodostumista asyyli-Koentsyymi, jota tarvitaan, lipidien biosynteesi.

Folaatti ja sen johdannaiset ovat tärkeitä co-tekijät synteesi nukleotidit ja aminohapot ja erityisesti siirto metyyli (yksi hiili) ryhmät (katso folaatin metabolia [HG]). Erityisen tärkeää on rooli dihydrofolate syklin pyrimidiinin uudismuodostuksessa. Dihydrofolate on vähennetty tetrahydrofolate, jonka dihydrofolaattireduktaasia (DHFR). Useita anti-malarials, kuten pyrimetamiinin ja cycloguanil, ensisijaisesti estää loinen DHFR. Se tetrahydrofolate on denaturoitu, jonka seriini hydroksimetyyli transferaasin ja tuloksena metyleeni tetrahydrofolate toimii metyylin luovuttajana. Esimerkiksi, tymidylaattisyn nopaliinisyntaasin katalysoi muodostumista dTMP kaatopaikka siirtämällä metyyli-ryhmä metyleeni tetrahydrofolate. Tämän reaktion aikana, että metyleeni tetrahydrofolate on muunnettu takaisin dihydrofolate, joka on sitten kierrättää.

Lisääntynyt folaatit tarvitaan majoittaa kysyntä pyrimidines, joka liittyy DNA: n replikaatio. Loinen voi hyödyntää muotoon folaatin ja on syntetisoida dihydrofolate alkaen GTP -, para-aminobentsoehappo ja glutamaatti. Sulfadoxine ja muut sulfa huumeita estävät de novo synteesi dihydrofolate. Fansidar, yhdistelmä sulfadoxine ja pyrimetamiini, estää folaatin metabolia kaksi erillistä paikoissa polulla. [Katso tarkemmin keskustelua toiminta, anti-folaatit.]

Hemi on tärkeä osa monia entsyymejä. Loinen voi käyttää hemin, joka on julkaissut kuin tulos. hemoglobiinin hajoamista ja on syntetisoi hemi de novo. Kaikki entsyymit tarpeen synteesi hemi löytyvät loisen genomi (katso tarkemmat reitit hemin biosynteesin [HG]). On olemassa jonkin verran epävarmuutta siitä, onko hemi syntetisoidaan mitokondrioissa tai apicoplast (katso box).

REDOX-AINEENVAIHDUNTAA

Bi-tuote aineenvaihduntaa ja hengitys ovat. reaktiivisen hapen välituotteiden (ROI), kuten superoksidi, hydroksyyli-radikaali ja vetyperoksidia. Erityisesti ruoansulatusta oksi-hemoglobiini johtaa tuotannon ROI (ks. Elintarvikkeiden Vakuoli Kuva). Nämä ROI voi vahingoittaa lipidejä, proteiineja ja nukleiinihappoja ja siksi täytyy olla hapetetaan happea ja vettä. Loinen enyzmes mukana redox-aineenvaihduntaa on tunnistettu. Superoksididismutaasi (SOD), katalaasi ja glutationiperoksidaasi ovat mukana vieroitus ROI (katso tarkemmat reitit redox-aineenvaihduntaa [HG]). Hapettunut glutationi on kierrättää glutationi reduktaasin ja vähentää vastineet NADPH ovat luultavasti syntyy pentoo-fosfaatti aikana. Glutamaatti dehydrogenaasi on toinen mahdollinen lähde NADPH. On myös ehdotettu, että loinen käyttää host katalaasi ja SOD sisällä elintarvikkeiden vakuoli. Mielenkiintoista, malaria loinen voi toimittaa vastaanottavan punasolujen glutationi, joka voisi osallistua suojella isäntä solun hapettumista (Atamna ja Ginsburg, 1997). [Nähdä enemmän keskustelua lääkkeitä, jotka vaikuttavat redox-aineenvaihduntaa.]

KERTYMÄ-JA LÄPÄISEVYYS

malaria loinen on nopeasti kasvava organismi, joka esittelee korkea aineenvaihduntaa ja on suuri kysyntä pieni molekyyli aineenvaihduntatuotteita, jotka toimivat lähtöaineiden synteesi nukleiinihappojen, proteiinien ja lipidien. Niinpä isäntä punasolujen kanssa sen sijaan, hidas aineenvaihdunta ja rajoitetun liikenteen valmiuksia aiheuttaa joitakin mahdollisia ongelmia aktiivisesti kasvava loinen. Tartunnan punasolujen näyttelyitä huomattava kasvu sen läpäisevyys on alhainen molekyylipaino liuenneet aineet verrattuna infektoitumattomiin punasolujen (Ginsburg, 1994). (Katso kuva muuttaminen host punasolujen solukalvon läpäisevyys [HG].) Osa tästä kasvusta edustaa korkeampia endogeenisen punasolujen kuljettajat ja heijastaa korkea anabolisia aineenvaihduntaa loinen. (Katso luku mahdollisia mekanismeja [HG].) Lisäksi, uusi läpäisyä väyliä (NPP), jotka ovat ei löytynyt tartuntaa punasolujen, on havaittu punasolujen kalvo infektion jälkeen. Suuri osa tästä kasvusta läpäisevyys voidaan katsoa johtuvan yhden tyypin läpäisyä koulutusjakso, jonka ominaisuudet melko erillään isäntä punasolujen (Kirk et al, 1999; Kirk 2004). Tämä uusi läpäisyä reitti on laaja valikoima spesifisyys pieni molekyylipaino liuenneet aineet, mutta osoittaa etusija neutraali yhdisteitä ja anionit. (katso Luku klikkaa tästä suurempi kuva)

Aineenvaihduntatuotteiden myös rajat PVM ja loinen plasma-kalvo. Kanavan PVM on kuvattu (Desai et al, 1993) ja ennusteiden PVM, nimeltään tubulo-vesicular kalvo verkko (TVM), on ollut osallisena acquistion ravinteita (Lauer et al, 1997). Toiset ovat ehdottaneet suoran yhteyden host plasma-kautta ‘parasitophorous kanava’ (Taraschi ja Nicolas, 1994). Oletettavasti loinen plasma-kalvo on kuljettajat, jotka ovat tyypillisiä muita eukaryooteilla, kuten on kuvattu heksoosi (eli glukoosi) transporter (Woodrow et al, 1999; Kirk 2004). (Katso myös luku eri kuljettajat sijaitsee loinen solukalvon [HG].)

INDEKSI KOHDAT

 • Hiilihydraattien ja Energian Tuotannossa
 • Rasvahappojen ja Lipidien
 • Proteiineja ja Aminohappoja,
 • Nukleotidit ja nukleiinihapot
 • Vitamiineja ja Co-tekijät
 • Redox-Aineenvaihduntaa
 • Kertymä-ja Läpäisevyys

Kirjallisuutta

 • H. Atamna ja H. Ginsburg (1997) malaria loinen tarvikkeita glutationi sen isäntäsolun–Tutkimus glutationi liikenteen ja aineenvaihduntaa ihmisen punasolujen tartunta Plasmodium falciparum. Eur. J. Biokemian. 250, 670-679.
 • S. A. Desai, D. J. Krogstad, ja E. W. McCleskey (1993) ravinteiden läpäisevä kanava intraerythrocytic malaria loinen. Luonto 362, 643-646.
 • A. A. Divo, T. G. Geary, N. L. Davis ja J. B. Jenson (1985) Ravitsemukselliset vaatimukset Plasmodium falciparum kulttuuri. I. Ulkoisesti toimitetaan dialyzable osia tarpeen jatkuvaan kasvuun. J. Protozool. 32, 59-64.
 • H. Ginsburg (1994) Liikenteen väyliä malaria-tartunnan punasolujen-niiden ominaisuudet ja niiden käyttö mahdolliset tavoitteet kemoterapia. Biochem Pharmacol 48, 1847-1856.
 • W. E. Gutteridge, Dave D. ja W. H. Richards (1979) Muuntaminen dihydroorotate että orotaatti vuonna loisalkueläimiä. Biochim. Biophys. Acta 582, 390-401.
 • K. Kirk, H. M. Staines, R. E. Martin ja K. J. Saliba (1999) Liikenteen ominaisuuksia isäntä solukalvon. In: Liikenne-ja ihmiskaupan malaria-tartunnan punasolujen. Wiley, Chichester (Novartis Säätiö Sympsium Nro 226), s. 55-73.
 • K. Kirk (2004) Kanavat ja siirtimiä, sekä niiden tavoitteet Plasmodium-tartunnan punasolujen. Acta Tropica 89, 285-298.
 • R. L. Krauth-Siegel, J. G. Muller, F. Lottspeich ja R. H. Schirmer (1996) Glutationi reduktaasin ja glutamaatti-dehydrogenaasi Plasmodium falciparum, aiheuttava aine trooppinen malaria. Eur. J. Biokemian. 235, 345-350.
 • M. Krugliak, J. Zhang ja H. Ginsburg (2002) Intraerythrocytic Plasmodium falciparum hyödyntää vain murto-osa aminohappoja, jotka ovat peräisin ruoansulatusta isäntä solun sytosolissa biosynteesiä sen proteiineja. Mol. Biokemian. Parasitol. 119, 249-256.
 • N. Lang-Worland ja A. D. Murphy (1998) Aineenvaihdunnan muutoksia malaria loinen siirryttäessä ihmisen hyttysten isäntä. Annu. Rev Microbiol. 52, 561-590.
 • S. A. Lauer, P. K. Rathod, N. ja K. Ghori Haldar (1997) kalvo verkko ravinteiden tuonti punainen solujen tartunnan malaria loinen. Tiede 276, 1122-1125.
 • F. Matesanz, I. Duran-Tyttö ja A. Alcina (1999) kloonaus ja ilme Pfacs1, Plasmodium falciparum rasva asyyli koentsyymi a: karbamyylifosfaattisyntetaasi-1 kohdennettuja isäntä punasolujen sytoplasmassa. J. Mol. Biol. 291, 59-70.
 • T. F. McCutchan, J. Li, G. A. McConkey, M. J. Rogers ja A. P. Vesillä (1995) sytoplasman ribosomal RNAs Plasmodium spp. Parasitol Tänään 11, 134-138.
 • T. Mitamura ja N. M. K. Palacpac (2003) Rasva-aineenvaihduntaa Plasmodium falciparum-tartunnan punasolujen: mahdolliset uudet tavoitteet kemoterapia. Mikrobien ja Infektioiden 5, 545-552.
 • T. F. Taraschi ja E. Nicolas (1994) parasitophorous kanavan polku: uusia mahdollisuuksia antimalarial huumeiden ja rokotteen kehittämistä. Parasitol Tänään 10, 399-401.
 • S. A. Uyemura, S. Luo, S. N. J. Moreno ja R. Docampo (2000) Oksidatiivisen fosforylaation, Ca2+ liikenne-ja rasvahappo-irrottamisen aiheuttama malaria loisia mitokondrioita. J. Biol. Chem. 275, 9709-9715.
 • R. J. M. Wilson (2002) Edistyminen loinen plastideissa. J Mol Biol 319, 257-274.
 • C. J. Woodrow, J. I. Penny ja S. Krishnan (1999) Intraerythrocytic Plasmodium falciparum ilmaisee korkea affiniteetti toimintaa edistävien heksoosi transporter.

Leave a Reply