Perus Koiran Koulutus Käsitteitä

Link: https://www4.uwsp.edu/psych/dog/la/drp12.htm

Olen kokeellinen psykologi (professori yliopistossa), joilla on asiantuntemusta eläinten oppiminen & käyttäytyminen. Olen myös koiran kouluttaja. Ihmiset usein kysyvät minulta, “Miten kouluttaa koira?” Mieluummin tieteellinen lähestymistapa, koska se on, miten minut oli koulutettu. Tässä artikkelissa, aion kuvata kuusi käsitteitä, jotka mielestäni hyödyllinen koulutus omien koirieni sekä auttaa muita ihmisiä kouluttaa omansa.

1. Kriteeri
kriteeri käyttäytyminen on selkeä määritelmä siitä (että ihmiset voivat helposti samaa mieltä). Se tekee selväksi, mitä koira on odotettavissa. Tieteellisestä näkökulmasta, kriteeri on tiedossa kuin “Toiminnallinen Määrittely” tai käsite, joka on määritelty sen mukaan, miten se on mitattu.

Käyttäkäämme “Muistaa” esimerkkinä. Kun henkilö kutsuu koiraansa, he haluavat sen tulla. Mutta liikkuu kohti sinua tarpeeksi hyvä? Istuu lähellä sinua? Kuinka lähellä? Edessä tai sivussa? Koska mielestäni se on hyvä pitää se yksinkertainen, minun kriteeri muistaa on se, että voi koskettaa koiran kaulus. Toisin sanoen, minun koira on esiintynyt muistaa, kun se tulee minulle ja on tarpeeksi lähellä niin, että voin koskettaa sen kaulus. Se on siinä vaiheessa, että olen kehua koiraa.

Toinen esimerkki kriteeri on, käyttäen sanoja “Alas” (kyynärpäät ja butt kerroksessa) ja “Off” (4. krs) koiran kanssa. Jokainen käsite on erilainen. Monet ihmiset kohdella tätä yhtenä cue/komento, joka vaikeuttaa koiran, koska mitä sen pitäisi tehdä, ei ole tehty selväksi. Yhteenvetona, ottaa selkeitä ja johdonmukaisia perusteita käyttäytymismalleja, jotka haluamme, että koira suorittaa tekee koulutuksen prosessi helpompaa.

2. Houkuttelevat
Houkuttelevat on tekniikka saada koira tekemään mitä haluat ilman fyysistä apua. Arvoinen esimerkki on käyttää pala ruokaa piilotettu välillä sormet käsi (pitää pari tuumaa edessä koiran nenä) vetää koira kuin magneetti asentoon haluat sen olettaa. Koiran tulee olla kiinnostunut (nälkä). Käyttämällä tätä tekniikkaa, koira on tyypillisesti istua, kun ruoka houkutella yläpuolelle ja hieman takaisin yli päätään. Kun koiran pylly osuu maahan (kriteeri istuu), yksi sanoo sanan “hyvä” ja sitten vapauttaa elintarvikkeiden osaksi koiran suuhun. Eri tehtävissä, kuten “Maahan”, “Istu”, “Seiso”, ja enemmän aktiivista käyttäytymistä, kuten “kaatuessa” ja “Alkutilanteessa” voidaan saada myös käyttämällä ruokaa kuin magneetti opas koiran nenä (ja siten kehon) asentoon haluat. Vielä kehittyneempiä muotoja houkutella, uistin on siirtynyt pois koiran ja ohjaajan, ja se on sitten nimeltään “Kohde”.

Tieteellisestä näkökulmasta, houkuttelevat olisi nimitystä “Merkki Seuranta”, “Klassinen ehdollistuminen”, tai “Pavlovin ilmastointi”. Kyllä, tämä käsite on kuolaava Pavlovin koirat. Se on eräänlainen oppimisen, jossa eläin oppii, mitä ennustaa, mitä.

3. Palkitsevaa
Palkitsevaa on tekniikka, jossa miellyttävä seuraus (jotain hyvää) tapahtuu, kun koira suorittaa käyttäytymistä. Kun koiran käyttäytymistä seuraa välittömästi jotain mukavaa, se on enemmän todennäköisesti tehdä, että käyttäytyminen uudelleen tulevaisuudessa. Vietettyään jonkin aikaa houkutella koira saada se tehdä mitä haluat, koira yleensä alkaa ennakoida ja suorittaa käyttäytymistä ilman houkutella. Tässä vaiheessa, yksi olisi sanoa, että sana “hyvä” (tai käytä clicker) ja sitten palkita koira. Ajan, viehe voi olla haalistunut pois ja koira alkaa tehdä sitä, mitä pyydät ilman hoitoon magneetti. Se pitäisi olla heti palkitaan. Ruoka saa hyvän palkkion aluksi. Lopulta, pelata ja kehua voi ja pitäisi käyttää sekä. Itse asiassa, mitä koira nauttii tekee hyvän palkkion. Toisin sanoen, miellyttävä tapahtumia pitäisi olla seurauksena asianmukaista käyttäytymistä.

Toisella puolella miellyttävä tapahtumia on epämiellyttäviä tai vastenmielisiä tapahtumia. Ihmiset puhuvat rangaistus vähentää käyttäytymistä ja rangaistus tyypillisesti työllistää vastenmielisiä tapahtumia. Rangaistus on siten enemmän kiistanalainen kuin palkita. Rangaistus voi johtaa ei-toivottuja käyttäytymismalleja (kuten käsi ujous ja pelko muiden vastauksia). Väittäisin, että rangaistus on vaikeampi käyttää asianmukaisesti ja tehokkaasti kuin palkita, ja se on vähemmän anteeksiantava virheitä koulutuksessa.

Tieteellisestä näkökulmasta, palkkio ja rangaistus käsitellä “ehdollistuminen” (kutsutaan myös “Skinnerian Ilmastointi” tai “yritys ja erehdys Oppiminen”). Tämän tyyppinen oppiminen on huolissaan, miten eläin saa, mitä se haluaa tai välttää/pakenee, mitä se ei halua.

4. Muotoilu
Muotoiluun on tekniikka, opettaa eläimen käyttäytymistä palkitsemalla peräkkäisillä likiarvoilla. Se kuuluu alkaa faksilla toivottua käyttäytymistä ja vähitellen kasvavia kriteeri, kunnes haluttu käytös on saatu.

Yksinkertainen esimerkki muotoiluun on “Pysyä”. Aluksi, ottaa koiran pitää Jäädä muutaman sekunnin. se on hyvä. Ajan mittaan, me vähitellen lisätä kestoa oleskelun tarvita (muoto käyttäytyminen), kunnes saavutetaan useita minuutteja. Monimutkaisempi esimerkki muotoiluun on ottaa koiran päälle valokytkin. Tyypillisesti, tällainen tehtävä olisi jaoteltu eri käyttäytymismalleja, jotka tekevät sen nopeasti ja jokaiselle olisi opetettava erikseen. Lopulta nämä toiminnallisuudet olisi “kahlittu” yhdessä muodostavat koko käyttäytyminen järjestyksessä.

5. Kehotukset
Kehotukset on tekniikka, joka kuuluu tarjota minimaalinen määrä fyysisen avun tarpeen saada koira suorittamaan haluttu käytös. Sana “minimaalinen” on tärkeää, muuten nopea on todennäköisesti vastenmielisiä (jolloin ollaan tekemisissä rangaistus).

Kehotukset on samanlainen kuin polkupyörän apupyörät. Tavoitteena kehotukset on auttaa koira suorittaa käyttäytymistä niin, että se voi olla palkitaan se. Esimerkiksi joskus houkutella koira tulee alas pala ruokaa sijoitettu lähelle sen nenä, ja sitten hitaasti liikkuvat sen välillä sen edessä kaksi jalat maata kohti, ei ole tarpeeksi saada käyttäytymistä. Koira laittaa sen kyynärpäät maahan, mutta ei sen maalialue. Tässä tapauksessa, varovasti asettamalla sormi välillä sen lapaluiden usein saada koira pudottaa sen maalialue. Monimutkaisempi esimerkki olisi käyttää seinä tai aita auttaa opettaa koira takaisin, kun teidän puolella. Tässä tapauksessa aita toimii nopea eikä sinun tarvitse fyysisesti manipuloida koira.

6. Kunnioita
Kunniaksi on joukko taitoja, osa koira, joka liittyy itsehillintää tai itsehillintää. Esimerkiksi ruoka kunnioittaa, koira on eroamaan itse saa ruokaa (ainakin hetken ajan), jotta saat sen. Vuonna peruskoulutus ruokaa kunnioittaa (“Jätä se”), koiran tulee nopeasti palkitaan kaikki käyttäytymisen ristiriidassa tarttumalla ruokaa. Kun minun juna, palkkio liittyy vapauttaa koira (sana kuin “OK”), jotta se voi syödä ruokaa, se halusi mutta hillitty itsensä syöminen. Julkaisu sana antaa koiralle luvan.

Tyypillisesti, yksi alkaa opettamalla koira kunnioittamaan ruokaa ja sitten leluja seuraa. Lopulta, muut koirat, ihmiset, ja muita häiriötekijöitä pitäisi olla kunnia kuin hyvin. Enemmän jatkokoulutusta, koira voi olla tarpeen säilyttää katsekontaktin kanssa handler, jotta voidaan vapauttaa.

Jokainen näistä kuusi käsitteitä voitaisiin keskustella paljon enemmän yksityiskohtia, ja siellä ovat muut joka voi olla arvoinen osallisuus. Uskon kuitenkin, että tämä lyhyt katsaus tarjoaa hyvän pohjan lempeä kädellä koulutus filosofiaa. Uskon, että koulutuksen tulisi olla hauskaa sekä koiralle ja ohjaajalle. Tällä tavoin koulutus on todennäköisesti jatkuu ja johtaa vahva ja nautittava bond. Lisäksi koira tulee hyvin käyttäytyviä.

Leave a Reply