Symbioottinen sienet

Link: http://www2.clarku.edu/faculty/dhibbett/TFTOL/content/3folder/symbiotic.html

Symbioses ovat intiimi yhdistykset, joissa on mukana kaksi tai useampia lajeja. Sienet on kehittynyt lukuisia symbioses liittyy erilaisia eukaryooteissa ja prokaryooteissa. Perinteisesti symbioses luokitellaan sen mukaan suhteellista hyötyä tai vahinkoa, että kumppanit kokemus (oikein suunniteltu kannalta fitnessreproductive menestys) seurauksena vuorovaikutusta. Vuonna loisiminen yksi kumppani hyötyy association, mutta toinen kumppani on vahingoittanut. Vuonna mutualisms sekä symbionteista hyötyvät vuorovaikutuksesta. Vuonna commensalism, yksi kumppani etuja, mutta ei ole (koettu) vaikutus muiden kumppani.

kehitys vastavuoroinen loisiminen.

luokat edellä ovat hyödyllisiä käsitteellistää monimuotoisuuden symbioses, mutta ne pelkistettyjen luonne vuorovaikutus, erityisesti mutualisms. Se on nyt selvää, että jopa kaikkein hyvänlaatuinen yhdistykset on perus eturistiriitoja osapuolten kesken, jotka molemmat yrittävät maksimoida niiden lisääntymis-lähtö kustannuksella muiden kumppani. Niinpä monet luonnonsuojelijat ja evoluution biologit nyt huomioon mutualisms ja muut symbioses vastavuoroisesti loisiminen. Että on sanottu, jälkeen keskustelu tarjoaa esimerkkejä valittu sieni symbioses, jaettu perinteinen (jos virheellisiä) luokat loisiminen, mutualismi, ja commensalism.

Loisiminen

Tässä muutamia esimerkkejä sienet, jotka toimivat kuten loisia tai taudinaiheuttajia:

Eläinten taudinaiheuttajia

Batrachochytrium dendrobatidis (chytridiomycete) syitä sammakkoeläinten chytridiomycosis—äskettäin löydetty sairaus, joka on osallistunut maailmanlaajuisesti lasku sammakkoeläimet. Syntyminen tämän puhkeaminen voi liittyä ilmaston Lämpeneminen. Cordyceps sp. (ascomycete) on hyönteinen taudinaiheuttaja, joka kuluttaa hyönteisiä sisältä ja ja hedelmiä muumioitunut ruumis.

Cordyceps sp. hedelmiä hyönteinen, pupa

Kasvien taudinaiheuttajia

Tämä voi olla paras tutkittu ekologinen ryhmä sieniä, koska maatalouden merkitys. Keskuudessa vähemmän tuhoisa sato kasvien taudinaiheuttajia on Ustilago maydis, basidiomycete joka on syönyt kuin delicasy latinalaisessa amerikassa.

tähkä on saanut tartunnan kanssa Ustilago maydis, maissi noki.

Sieni loisia

Asterophora parasitica (basidiomycete) on sieni, joka kasvaa sieniä. Hypomyces lactifluorum(ascomycete) on loinen mehevä sienet (basidiomycetes). Se parasitized sienet ovat syötäviä, ja niitä myydään “hummeri herkkusieniä”.

.

Asterophora parasitica (vasemmalla, klikkaa taiteellinen renderöinti) hyökkää sieni Russula ja (käynnissä TUNNUS) (oikealla) hyökkää tatti sieni.

Mutualismi

Monia sieni-mutualisms ohjaavat kyky sieni hajota orgaanisia substraatteja, jotka ovat saavuttamattomissa sen isäntä. Jälleen, se ei useinkaan ole selvää, missä määrin osapuolet hyötyvät (kokemus parannettu kunto), joka kyseenalaistaa luokittelu nämä vuorovaikutukset kuten mutualisms.

Jäkälät ovat symbioses, johon sienet ja yksisoluiset levät

Sienet ovat enimmäkseen ascomycetes, mutta on olemassa myös muutamia basidiolichens. Levät ovat lähinnä eukaryoottisten vihreä levät, mutta on olemassa myös joitakin cyanobacterial symbiontteja. Sienet saada hiilihydraatteja levät, jotka ovat fotosynteesin ja edistää vihreää väriä jäkälä thallus. Monet jäkälät ovat herkkiä ilmansaasteille ja ovat indikaattoreita ilman laatua.

Multiclavula mucida, lichenized basidiomycete (vasemmalla) ja Parmelia sp., a lichenized ascomycete (oikealla)

Mykorritsasienillä on symbioses, joissa sienten ja kasvien juurien

Nämä yhdistykset, sienet saavat fotosynteesin sokerit kasveista, ja he auttavat tehtaan helpottaa käyttöönottoa mineraali ravinteita ja vettä. Noin 70-80% kaikista kasvit ovat mykorritsasienillä. Mykorritsasienillä on kehittynyt toistuvasti eri ryhmien sienet. On olemassa kaksi suurta muotoja mykorritsasienillä:

      • Ectomycorrhizae on muodostettu ensisijaisesti basidiomycetes (noin 5000 lajia), ja myös muutaman ascomycetes. Tuppi rihmastoa kutsutaan vaipan ympäröi kasvin juuren ja rihmastoa tunkeutuvat kuoren. Nämä symbioses liittyy enimmäkseen metsän puita, kuten tammia, koivuja, pajuja, mäntyjä, dipterocarps, ja eucalypts. Monet valinta, syötävät sienet ovat ectomycorrhizal.

Hyytelömäinen ectomycorrhizae ja Calostoma cinnabarinum (vasemmalla) ja itiöemä (oikealla). Valokuvat kohteliaisuus Andrew Wilson.

    • Arbuscular mykorritsasienillä on muodostettu zygomycetes kutsutaan Glomales (150 lajia). Vaikka on suhteellisen vähän tunnettuja lajeja Glomales, nämä symbioses ovat erittäin laajalle levinnyt, joissa noin 70% kasvien, mukaan lukien monet ruohovartiset kasvit. Tässä sieni rihmastoa tunkeutuvat soluihin juuren kuoren, jossa ne tuottavat ominaisuus haarautunut rakenteita kutsutaan arbuscules. Lisääntyminen on suvuton itiöitä, jotka ovat tuotettu maanalainen—ei ole maanpäällisiä rakenteita tai monisoluisten itiöemiä, mikä tekee Glomales hyvin vaikea tutkia.

Attine muurahaisia ja viljellyt sienet.

attine “lehti-leikkuri” muurahaiset ovat suuria kasvinsyöjiä, että neotropics. Nämä hyönteiset leikata paloja kasvien kudos, joka kuljettaa ne maanalaisia pesiä ja rehun viljelty basidiomycetes. Muurahaiset sitten syövät sieniä. Kun siivekäs nainen muurahaisia hajottamaan löytänyt uusia pesiä he kuljettaa sieni-rokote heidän kanssaan.

Termiittejä ja Termitomyces (basidiomycete)

Afrikassa, termiittejä alaheimoon Macrotermitinae viljellä basidiomycetes, paljon kuin attine muurahaisia. Termiittejä kuluttaa kasvi materiaalia ja tallettaa sen ulosteen materiaali pesä. Sienten ensi sulattaa kasvi kudosten ja termiittejä kuluttaa sienet. Sieni-cellulases edelleen aktiivinen termiitti on gut. Kuten attine muurahaisia, naaraat, jotka hajottamaan löytänyt uusia siirtomaita tuo sieni siirrosainetta heidän kanssaan.

kaarnakuoriaisten ja woodwasps ja niiden viljellyt sienet

Nämä kaukaista sukua hyönteisiä jakaa tapana asettumaan kuolleita puita. Molemmissa tapauksissa, sienet rokottaa chambers, jossa munat ovat muurattiin wood-decaying sienet, mukaan lukien ascomycetes ja basidiomycetes. Toukat syövät sieni rihmastoa.

 

Gut symbiontteja (Neocallimastix spp.; chytridiomycetes) löytyy vatsat lehmiä ja muiden märehtijöiden kasvinsyöjiä

Yhdessä bakteereja ja muita mikro-organismeja, nämä anaerobinen sienet auttaa lehmät sulattaa kasvi väliä.

Commensalism

Nämä ovat symbioses jossa ei ole selvää vaikutusta isäntä. Jotkut biologit hylätä käsite commensalism, jossa vaaditaan, että jokainen vuorovaikutus on vaikutusta kunto, positiivinen tai negatiivinen, ei väliä kuinka pieni.

    • Laboulbeniales (ascomycetes) ovat symbiontteja, jotka tapahtuvat tukiranka hyönteisiä. 1869 lajit ovat tiedossa, huolimatta siitä, että ne on tutkittu vain kourallinen mycologists.
    • Trichomycetes (zygomycetes) elää hindgut vesieliöille niveljalkaisten. Ne ovat yleisimmin tunnettu stream-asunnon toukkia, hyönteisiä, kuten koskikorennot, blackflies, ja mayflies, mutta yksi on löydetty suolistossa galatheid kyykky hummeri syvänmeren syvänmeren savuttajaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *