Joitakin asioita sinun ei tiedä noin viskiä

Link: http://www.dcs.ed.ac.uk/home/jhb/whisky/things.html

 • Ranskan juoda enemmän Viskiä kuin Konjakki [otk]
 • Lause “real McCoy” tarkoitettu viskiä salakuljetetaan USA: n Kieltolain aikana Kapteeni Bill McCoy. [otk].. tai ehkä ei ..kuuluisa musta keksijä, jonka nimi Elijah McCoy ansainnut noin 50 patenttia, kuuluisin yksi on metalli-tai lasi kuppi, että fed öljy laakereiden läpi smallbore putki. Koneistajia ja insinöörejä, jotka halusivat todellinen McCoy voitelulaitteet voi olla peräisin termi “real McCoy.” Elia McCoy syntyi Ontariossa, Kanadassa, vuonna 1843, poika orjia, jotka olivat paenneet Kentucky ja kuoli Michiganissa vuonna 1929. Mccoyn voitelulaite oli kopioitu monia, mutta iskulause, jota yritys käyttää, että oli patenttioikeuksia oli, että ihmiset pitäisi saada “the real McCoy”
 • Kieltolain Aikana viski voisi olla laillisesti saatu lääkäriin, “lääkkeen” varten. [otk]
 • “Kuppi ystävällisyyttä” kappale “Auld Lang Syne” viittaa viskiä. [otk]
 • Robert Burns, kuuluisa Skotlantilainen runoilija ja kirjailija, “Auld Lang Syne” oli kerran exciseman. [otk]
 • Malt whisk(e)y on tehty Skotlannissa, Irlannissa, Japanissa ja Uudessa-Seelannissa.
 • SS Poliitikko meni pois, Eriskay helmikuussa 1941. Hyvä osa hänen rahdin enintään 50 000 laatikkoa viskiä otettiin talteen saarelaiset, joiden kekseliäisyyttä klo kiertää Valmistevero oli ikuistettu Compton MacKenzie kirja (myöhemmin kuvattiin) “Whisky Galore”. Viski oli tislattu vuonna 1938 ja pullot olivat vielä talteen hylystä niinkin äskettäin kuin 1990. [cm]
 • Viski on saanut nimensä Bourbon County, Kentucky, jossa se oli ensin tehty.
 • Viski ei saa kuvata kuten isossa-BRITANNIASSA, kunnes se on kypsynyt 3 vuotta. [otk]
 • Vuonna 1994 oli noin 2,5 MILJARDIA litraa puhdasta alkoholia viskiä tallennettu tullivarastot Skotlannissa. Huomasi, että arvo viski on noin £8 per litra alkoholia, se tarkoittaa, että varastot ovat arvoltaan noin £20,000,000,000 myynnissä.
 • Yhden butt (tynnyri) viskiä sisältää noin 500 litraa henkeä. Se menettää 1-2% alkoholia vuodessa läpi evapouration, koska se kypsyy. Tällainen tynnyri hyvä 15 y.o. mallas tulee näin ollen sisältää noin 400 litraa (600 pulloa) ja siten arvoltaan noin £20 000 shop hinnat.
 • Kallein pullo myydään mennessä (1994) oli pullo 50-yr-old single malt, joka meni £47,000 klo hyväntekeväisyys huutokaupassa Milanossa. [otk] [ei sanota, joka tosin pulloa 50 ja 60 y.o. Macallan voi noutaa yli £5000 huutokaupassa]
 • Vanhin viski raportoitiin viime huutokaupat [cm] ollut Dalintober 40 y.o. (1868), joka haki £2400 ja Dallas Dhu 64 y.o. (1921), joka meni noin £2 900: lla. Viski ei ole kypsä, kun pullotettu ja hyvin harvoin parantaa puun kerran viimeisten 25 y.o. niin, nämä pullot on varmaan harvinaisuus arvoa, mutta ei paljon muuta.

Nosing Glass

 • Nimi “Valkoinen Hevonen” tulee antiikin inn Edinburghin Canongate suosimissa sanotaan Bonnie Prince Charlie on miehiä. Valkoinen hevonen on pitkään ollut symboli voiton. John(ny), ja Walker oli alun perin lisensoitu ruokakaupoista kohteessa Kilmarnock, ennen kuin hän, mutta pääasiassa hänen poikansa, rakennettu liiketoiminnan ja brändin nimi. [rjsm]
 • Se on varautunut, että aikoinaan oli yli 40000 still viskiä Skotlannissa.
 • Muoto perinteisen viskiä “shot” lasi, on leveä ylhäältä ja kapenee kohti pohja oli alun perin suunniteltupeittää maku raaka viljaa henki huonompi viskiä vaimentavan sen haju. Vakava arvostusta viski vaatii tulppaani-muotoinen ‘nuuskimassa’ lasi (kuvassa), joka säilyttää “nenä” tai tuoksu viskiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *