Rakeistus ja Otokseen Äänen

Link: https://www.sfu.ca/~truax/gsample.html

Tekniikka olen löytänyt kaikkein silmiinpistävää, miten se helpottaa liikkuvat sisällä ääni on reaaliaikainen rakeistus otokseen ääni (Truax, 1990a, 1994b). Lyhyesti, tekniikka jakaa ääni tulee lyhyt verhoutunut jyvät kesto 50 ms tai vähemmän, ja toistaa ne korkeat tiheydet vaihtelevat useita satoja useita tuhansia jyvät sekunnissa. Dramaattinen muutos ääni nimeltään “aika venyttely” on mahdollista tällä tekniikalla, että se mahdollistaa äänen olevan pitkäaikainen tahansa tekijä, jolla ei ole tuloksena muuta piki. Periaatteessa tekniikka on, että näytteet sisällä viljaa ovat samanlaisia, jotta ne löytyvät alkuperäinen (siis ilman äänenkorkeuden muutos), mutta nopeus, jolla jyvät liikkua alkuperäinen materiaali voi olla mielivaltaisesti hallinnassa. Se, että jyvät ovat verhoutunut estää kuultavissa transientit ja mahdollistaa mielivaltaisen osat alkuperäinen materiaali on rinnakkain ja yhdistellä vapaasti. Vaikutus voi olla nimeltään “slow motion ääni,” koska se oli visioi elokuvantekijä Jean Epstein 1940-luvulla, samoihin aikoihin, että fyysikko Dennis Gabor (1947) edellyttäen, että teoria viljaa kuten “quantum” ääni asianmukaista havainto-käsittely. Kuitenkin, rakeistus ja sen hengen, rakeinen synteesi, ei tullut varteenotettava koostumusta työkalu, kunnes minulla oli mahdollisuus kehittää real-time toteutus vuonna 1986 ohjelmoitava digitaalinen signaaliprosessori (Truax, 1988) osana PODX järjestelmä.

Vuodesta 1987 lähtien olen käyttänyt tätä tekniikkaa laajasti käsitellä näytteitä äänen, kuten koostumusta materiaali (Truax, 1990b, 1992b, 1994b, 1996a, 1996b, 1999, 2000), ensimmäinen on rajoitettu vain lyhyt “foneemisia” fragmentteja, kuten Siivet Nike (1987) ja Kielet Enkelit (1988). on Kuitenkin vuodesta 1990, pidemmät sekvenssit ympäristön ääntä on käytetty kappaletta, kuten Tyynenmeren (1990) Dominion (1991), Basilika (1992) Song of Songs (1992) – Sekvenssi Myöhemmin Taivas (1993), – Sekvenssi Aiemmin Taivas (1998) ja my opera Valtuudet Kahden (1995-1999). jokainen näistä toimii, rakeistettu materiaali on venytetty eri määriä ja siten tuottaa useita havaintokyvyn muutokset, jotka näyttävät olevan peräisin sisällä ääntä.

Mitä ilmeisimmin kesto ääni on yleensä paljon pidempi missä tahansa kaksinkertaistaa tekijä useita satoja kertoja. Tämä vaikutus on käyttää ei ainoastaan luoda drones, mutta jotta sisäinen multitimbraali merkki äänen syntyä ja olla havaittu, ikään kuin mikroskoopilla. Esimerkiksi, kaatuu aaltoja “Ocean” – liikkeen Tyynenmeren kuulostaa hämmästyttävästi kuoro kaukainen ääniä, kun se on venytetty. Monimutkainen bell resonanssia Basilica urut muistuttavat klusterit hitaasti kuolemassa pois reverberant katedraali. Kuitenkin, kannalta äänimaailma koostumus, lisätään kesto mahdollistaa myös äänen kaikua kuulijan muisti, joka tarjoaa aika pitkän aikavälin muistoja ja yhdistykset pintaan. Tämä vaikutus oli tarkoituksella kannusti klassisesti suuntautunut äänimaailma pala Valta perustuu, kuten sen edeltäjä, Maailman Äänimaisema-Projektin Soundmarks Kanadan itä-länsi-sarja, ainutlaatuinen Kanadan äänen signaaleja. Pitämällä hyökkäys osa suhteellisen ehjä ja venyttely vain kehon ääni, jokainen signaali säilyttää sen tunnistettavuutta, mutta saa kuunnella yhdistykset maisteluun, sekä luontainen musikaalisuus ja sen osatekijöiden yliaallot.

Toiseksi, määrä tai koettu suuruus ääntä on parannettu aika venyttely. Molemmat päällekkäisyys 10-12 asynkroninen viljan syötteeseen käyttämällä samaa materiaalia, ja pitkittynyt kesto, edistää tätä vaikutusta. Tuloksena ääni näyttää suurempi kuin elämä, ja siten mahdollisesti enemmän symbolinen. Siivet Nike enhancement vastaa sankarillinen hahmo patsas Siivekäs Voitto, joka on perusta mukana graafisia kuvia, ja Kielet Enkelit ja Sisällä suurennus instrumentaali ääniä käytetään solisti luo ympäristön, joka haastaa hänen taituruus (kpl kirjoitettu oboeist Lawrence Cherney) säilyttäen keskeinen multitimbraali yhteydessä solistina. Kannalta äänimaailma näkökohdat, suurennus näyttää liittyvän vähemmän “brute force” vahvistus kuulutusjärjestelmän kuin se corporeality, joka on ominaista akustista ääntä.

Olen käyttänyt tätä tunnetta fyysinen tilavuus Basilica, joka viittaa samanaikaisesti välillä liikkuvat sisällä bell ääni ja syöttämällä määrä kirkko itse. Valta – parannettu äänen signaaleja uhkaavat hukuttaa 12 mukana instrumentalisteja paljon samalla tavalla, että valtaville Kanada kääpiötä pieni väestö. Kuitenkin venytetty ääni tarjoaa myös kentillä, jossa esiintyjät jäljittelevät, mikä antaa heille rooli persoonan sisällä maisema. Tyynenmeren pelkkä määrä joitakin parannettu ääniä ehdottaa valtaville maantieteellinen alue, kysymys ja voima valtameren itse, vaikka viimeinen liike, “Dragon,” venytetty ääniä rummut, symbaalit ja sähinkäiset Kiinan Uuden Vuoden juhlat pääasiassa viittaavat siihen, tulinen myyttinen peto. Eeppinen luonne voimia ja kuvastoa I Ching sykli, joka tunnetaan nimellä Jono Myöhemmin Taivaan on suositeltavaa työssäni on sama nimi, joka on perustuvat chordal seokset neljä-kymmenen Pacific Rim soittimien ääniä, jotka ovat kerroksittain jopa 50 samanaikaista viljan purojen levittää quadraphonically.

Kolmanneksi, aika venyttely muutoksia sekä morfologia (Smalley, 1986) ja siihen liittyvä kuvasto tuloksena ääni. Jos se ei niin vähitellen, kuuntelija voi kokea muutosprosessi tai interpoloimalla (Smalley, 1993). Kaikkein laaja käyttö tämä ominaisuus voi löytyä minun mixed media-työ Song of Songs , joka perustuu aistillinen veisu teksti Raamatusta. Time-shifting käytetään muokata rytmi puhutun tekstin hienovaraisesti ja tehdä siitä enemmän songlike, sekä pidentää äänien jatkuva multitimbraali kuvioita, usein mukana useita pitch shifting täytäntöön yhdenmukaistamalla tekniikka. Vaikka nämä yllä äänet ovat laulu luonne, niiden pituus ja vakaus tarkoittaa, että ne muistuttavat ympäristön ääniä. Lisäksi, määrä venyttely oli muutettu tallennuksen aikana ympäristön ääniraidat (lintujen, cicadas, sirkat, luostarin kellot) vastauksena laulu niistä jo läsnä, mikä luo jatkuva vuorovaikutus kaikki materiaali ja edelleen hämärtää ero äänen ja ympäristö. Tämä tunne yhdistää sonic elementtejä on sopusoinnussa laajennettu metafora alkuperäinen teksti, joka vertaa Rakkaan rikkaus maiseman ja sen hedelmiä. Samaan aikaan, kun Länsi välttämätöntä hallita Luontoa on saavuttanut kriittisessä vaiheessa, tämä metafora rakkaus näyttäisi tarjoavan vaihtoehtoisen kuvan yksilön asema ympäristössä.

Viime aikoina olen käyttänyt tekniikkaa kaksi selvästi eri tyylejä toimii (Truax, 2000): äänimaisema sävellyksiä, kuten Dominion (1991), Tyynenmeren Fanfaari (1996), Pendlerdrøm (1997) La Sera di Benevento (1999), Saari (2000), Temppeli (2002), Prospero on Voyage (2004), Shamaani Nouseva (2004-05); ja ne, joissa live-esiintyjiä, usein teatteri-tai mixed media lähestymistapa, kuten my opera Valtuudet Kahden (1995-1999), Bambu, Silkki ja Kivi (1994), Wings of Fire (1996) Androgyyniin, Mon Amour (1996-97) Twin Souls (1997), Tapa, Henki (2005-2006), Aavemainen Kuun aikaan (2008). Kukin näistä kappaletta, kyky laajentaa mittakaavassa lähde materiaali mahdollistaa kuulijan kuulla “sisällä” ääni, laajentaa sen eleitä ja altistaa sen spektrin hahmo, vaikka usein säilyttää tunnistettavuus. Vaihtoehtoisesti, ääni voidaan pidentää yli sen kyky olla tunnustettu, ja tehokkaasti tullut ambient-tausta, jota vasten muut versio voidaan sijoittaa. Monissa tapauksissa, minun yhdistää tämä tekniikka digitaalinen resonaattoreita joka tuo esiin tiettyjä taajuuksia tai taajuusalueita sisällä äänen, joka yhdessä aikaa venyttely laajentaa “volume” äänen extreme muotoja suurennus (Truax, 1999).

Ääni esimerkkejä tekijän – DVD-ROM.

Viitteet:

De Poli, G., Piccialli, A. & Roads, C. (1991) Toimitukselle. – Esityksiä Musiikin Signaaleja. Cambridge, MA: MIT Press

Epstein, J. “Slow motion ääni”, E. Weis ja J. Belton, eds., Elokuvan Ääni, Columbia University Press, 1985.

Gabor, D. (1947) Akustiset quanta ja teorian kuulo. Luonto, 159(4044), 591-594

Roads, C. (2001) Microsound. Cambridge, MA: MIT Press

Smalley, D. (1986) Spectro-morfologia ja jäsentää prosesseja. Kieli Elektroakustisen Musiikkia, muokannut S. Emmerson. London: Macmillan

Smalley, D. (1993) Määrittelemällä muutoksia. Käyttöliittymä 22(4), 279-300

Truax, B. (1988) Real-time rakeinen synteesi, jossa digitaalinen signaali prosessori. Computer Music-Lehti, 12(2), 14-26

Truax, B. (1990a) ajansiirto otokseen äänen real-time rakeistus tekniikka. Proceedings of the 1990 International Computer Music Conference. San Francisco, CA: Tietokone Musiikin Yhdistys

Truax, B. (1990b) Säveltäminen kanssa todellinen-aika rakeinen ääni. Näkökulmia, Uutta Musiikkia 28(2), 120-134

Truax, B. (1992a) Musiikillinen luovuus ja monimutkaisuus kynnyksellä 21. vuosisadan. Käyttöliittymä 21(1), 29-42

Truax, B. (1992b) Säveltäminen kanssa aika-siirtynyt ympäristön ääntä. Leonardo Musiikki-Lehti, 2(1), 37-40

Truax, B. (1992c) Elektroakustisen musiikki ja äänimaailma: sisäisen ja ulkoisen maailman. Kumppani Nyky-Musiikillinen Ajatus, muokannut J. Paynter, T. Howell, R. Orton ja P. Seymour. Lontoo: Routledge

Truax, B. (1994a) sisempi ja ulompi monimutkaisuus musiikkia. Näkökulmia, Uutta Musiikkia, 32(1), 176-193

Truax, B. (1994b) Löytää sisäinen monimutkaisuus: Aika-siirtymässä ja osaksi kansallista lainsäädäntöään oikea-aikaisesti rakeistus tekniikka. Computer Music-Lehti, 18(2), 38-48 (ääni arkki esimerkkejä 18(1))

Truax, B. (1996a) Äänimaailma, Akustinen Viestintä & Ympäristön Ääni Koostumus, Contemporary Music Review, 15(1), 49-65

Truax, B. (1996b) Äänet ja Lähteet Valtuudet Kaksi: Kohti Nykyajan Myytti, Organisoitua Ääntä, 1(1), 13-21

Truax, B. (1999) Koostumus ja diffuusio: tilaa ääntä avaruudessa, Organisoitua Ääntä, 3(2), 141-146

Truax, B. (2000) estetiikka tietokoneen musiikki: kyseenalainen käsite uudelleen, Organisoitua Ääntä, 5(3), 119-126

Truax, B. (2002) Genrejä ja tekniikoita äänimaailma koostumus on kehitetty at Simon Fraser University, Organisoitua Ääntä, 7(1), 5-14

Katso myös nykyinen paperit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *