Satu

Link: http://www2.nkfust.edu.tw/~emchen/CLit/folk_lit_type_folktale.htm

 • Kansantarinat ovat tarinoita, jotka kasvoi ulos elämää ja mielikuvituksen ihmisiä, tai folk. He ovat aina olleet lasten suosikki tyyppi folk kirjallisuutta.
 • Niiden suosio kumpuaa heidän mielikuvituksellisia hahmoja, heidän yliluonnollisia elementtejä, niiden keskittyä toiminta, niiden yksinkertainen käsitys oikeudesta, niiden onnellisia loppuja, ja perimmäinen viisaus ne sisältävät.
 • Monet ihmiset käyttävät termejä kansantarinaan ja satu vaihdettavissa, vaikka nämä tarinat todella sisältää keijuja. “sadut ovat epätodellinen , mutta ne ovat ei ole totta; ne heijastavat olennaiset tapahtumat ja olosuhteet ihmisen olemassaolon” (mainittu Lüthi, 1976, Olipa Aika: Luonne Satuja, p. 70)
 • Tärkeää kansantarinaan kokoelmat:
 • Charles PerraultTales of Mother Goose” (1697) kerätään ja julkaistaan Ranskassa: ensimmäinen kirjoitettu versio kansantarinat.
 • Wilhelm ja Jacob Grimm Lastentarha ja Kotitalouksien Tales” (1812) kerätään ja julkaistaan Saksassa: auttoi kansantajuistaa kansantarinat (katso myös Grimmin satuja klo nationalgeographic.com ja Animated Grimmin Sadut)
 • Joseph Jacobsinenglanti Sadut” (1894) kerätään ja julkaistaan Englannissa: edelleen auttoi kansantajuistaa folk kirjallisuus
 • Andrew Langin “Keiju Kirjoja (1889-1910) kerätään ja julkaistaan sarjan keiju kirjoja, jotka sisältävät kansantarinat ympäri maailmaa
 • Alla ovat eniten vallalla erilaisia kansantarinat (huomaa, että jotkut kansantarinat ovat ominaisuuksiltaan kahden tai useamman kansantarinaan luokat):
 1. Eläinten tarinoitaovat ehkä vanhin kaikista kansantarinat. Ne ovat osa myyttiä, osa fable, ja osa satuja. He pelaavat merkittävä rooli varhaisen tarinoita ja legendoja. Puhuvat eläimet näkyvät monissa Euroopan kansantarinat. Esimerkiksi, “Kolme Pientä Porsasta” ja “Little Red Riding Hood“.
 2. Ihme tarinoita(tunnetaan myös nimellä sadut) on tunnetuin perinteiset kansantarinat. Ne ovat tarinoita yliluonnollisia ihmeitä tyypillisesti kuvaa ristiriidassa hyvän ja pahan. Useimmat lopuksi voiton hyve ja onnellinen avioliitto. Saduissa, yliluonnollinen ihme on peräisin joko maaginen henkilö (haltijatar, wicked witch), maaginen esine (ihmeellinen pavunvarsi, puhuva peili, maaginen lamppu) tai lumous (ihmeellisen unen, joka kestää kunnes rakkaus ensimmäinen suudelma). Esimerkiksi, “Tuhkimo“, “Lumikki ja Seitsemän Kääpiötä“, “prinsessa ruusunen” ja “Jack and the Beanstalk
 3. Kumulatiivinen tarinoitaovat niitä, joissa peräkkäiset lisäykset tehdään toistuvia juoni linja. Ne ovat yleensä hyvin yksinkertainen juoni ja lyhyt, sillä jokainen lisäksi, koko sekvenssi toistuu. Esimerkiksi, “Gingerbread Man” ja “Kultakutri ja Kolme Karhua“.
 4. Miksi tarinoita(“miksi” tarkoittaa “miksi” ranskaksi) pyritään selittämään luonnon ilmiöitä. Ne tarjoavat primitiivinen selityksiä monia “miksi” – kysymyksiin varhaisten ihmisten kysyi. Niitä löytyy kaikkialla maailmassa, ja erityisen suosittu Afrikkalainen ja Native American folklore. Siellä on vahva yhteys pourquoi tarinoita ja myyttejä; kuitenkin, asetus pourquoi tarinoita on maallinen ja jumaluuksia ei ole roolia pourquoi tarinoita, koska ne eivät myyttejä. Esimerkiksi, “Miksi Aurinko ja Kuu Live Taivaalla” (Etelä-Nigeria), “Mistä Tarinat Tulevat” (Zulu), ja “Miksi Hyttyset Buzz Ihmisten Korvat” (1976) (katso video osoitteessa Prairie School Tv).
 5. Noodlehead tarinoitaovat hilpeä tarinoita typerä ihmisiä, jotka tekevät typeriä asioita. Nämä tarinat ovat suosittuja, koska niiden puhdasta hölynpölyä ja leikillisyys, ja joskus me nauttia voiton hyväsydäminen typerys yli ovelampi pahan merkkiä tarina. Esimerkiksi, “Hans Onnea” by Grimmin veljekset ja “toivomus” Joseph Jacobs.
 • Verkossa tekstit kansantarinat:

SurLaLune Fairy Tales-Sivusto

Folk ja Satuja Ympäri Maailmaa

Maailman Tarinoita

Lasten Kirjallisuutta Navigator – Kansanperinne

Leave a Reply