Myytit, Tarinat Ja Todellisuus

Link: https://www.csus.edu/indiv/d/duboisj/wm/wm_msr.html

Joel Dubois 
(c) 2008 – vain vapaasti, täysin mainittuna jakeluna

Yhdellä tasolla myytit ovat yksinkertaisesti tarinoita. Tässä johdanto-osassa selitetään kaikkien tarinoiden yhteisiä piirteitä, korostamalla, että vaikka tarinankerrontajan sanat ja heidän kuvaamansa kuvat saattavat olla ohikiitäviä, heidän tarinansa ovat usein pitkäikäisiä, vaikuttavat syvästi heidän kuuntelemaansa lihaan ja veriin. laajemmin myös sosiaaliset ryhmät, joihin yksilöt kuuluvat. Kuitenkin ymmärtäminen, mikä on erottamiskykyinen myyttisestä tarinankerronnasta (jota usein kutsutaan usein “mytologiaksi”), vaatii myös ymmärtää, mikä erottaa myyttejä muista tarinoista. Tämä essee alkaa siten selventämällä tätä eroa sekä erilaisten tarinoiden välistä suhdetta.

Kaiken kaikkiaan kehotan lukijoita ajattelemaan enemmän myyttejä staattisista uskomuksista näkymättömistä. Monet ihmiset yhdistävät käsitteen “usko” staattisiin ilmoituksiin, joihin tietyt ryhmät noudattavat tasaisesti , ja siitä, mitkä luotettavat lähteet voivat helposti ilmoittaa meille. Todellisuudessa monia uskomuksia pidetään alitajuisesti, ja useimmat kehittyvät ja muuttuvat ajan myötä. Myytin tarinankerrontaa tarkasteltaessa kiinnitetään huomiota dynaamiseen prosessiin, jossa kerrotaan, kuuntelet ja heijastetaan, että muotoillaan ja muotoillaan jatkuvasti ihmisten uskomuksia näkymättömistä voimista ja voimista työssä heidän jokapäiväisessä elämässään .

Myyttiset tarinat, menneisyys ja läsnäolo

Nykyaikana, kun maailman järkevien tieteellisten näkemysten kasvava vaikutus vaikuttaa, termi “myytti” on yhä enemmän merkinnyt tarinoita, jotka ovat vääriä, ja tämä on sanan yleisin käyttö tänään. Tämä termi-määritelmä olettaa kuitenkin, että nykyisillä tieteellisen analyysimenetelmillä on viimeinen sana siitä, mikä on ja ei ole todellista. Myyttiset kertojat sekä menneistä että nykyisistä ovat toisaalta tyypillisesti olettaneet, että todellisuus on liian monimutkainen käsittämään minkä tahansa analyysimenetelmän avulla, ja niinpä olemme luottaneet voimakkaasti tarinoihin, jotta he näkisivät tämän monimutkaisuuden. Heille tarinat myyttisistä maailmoista olivat tärkeässä mielessä todellisempia kuin havaittavien tosiasioiden tilit. Tällaiset tarinankerrontajat myönsivät, että myyttisissä maailmoissa asuvat olennot ja niissä tapahtuvat tapahtumat olivat olivat vain näkyviä vain muutamille, ainutlaatuisesti varustetuille visionääreille. Silti he huomauttivat myös piilotetuista yhteyksistä näkymättömien myyttisten todellisuuksien ja tavallisten ihmisten, paikkojen, asioiden ja tapahtumien välillä, joita he ja heidän yleisönsä kokivat päivittäin.

Esimerkiksi muinaisen Kreikan myyttiset kertojat kertoivat muinaisista tapahtumista, kuten Troijan sodasta, ja yliluonnollisista olentoista kuten Zeus ja muut jumaluudet, joiden uskotaan asuvan kaukaisella Olympus-vuorella . Tällaiset tarinankerrontajat ja heidän kreikkalaiset yleisönsä totesivat varmasti, että he eivät voineet nähdä Troijan sankareita ja olympialaisia ​​jumalia. Silti he näyttävät tunteneen, että sellaiset tarinat kuin Troy ja olympialaiset olivat salaa yhteydessä sodan tuttuihin todellisuuksiin ja yliluonnollisten voimien näkymättömään vaikutukseen heidän jokapäiväiseen elämäänsä. Samoin Lähi-idän muinaiset kansat kertoivat nyt tarinoita heprealaisesta Raamatusta , Uudesta testamentista ja Koraanista. Kaikkein varmasti myönsi itselleen, että he eivät voineet suoraan nähdä Jumalaa, enkeleitä tai näissä tarinoissa kuvattuja demoneja; silti he tunsivat voimakkaasti jumalallisten ja demonisten olentojen salaperäisen läsnäolon sekä sisäisen rukouksen että ulkoisen palvelemisen aikana. Tämä kurssi sisältää monia esimerkkejä samanlaisista tarinoista muista kulttuureista.

Myyttiset perinteet eivät kuitenkaan ole vain menneisyys. Monet juutalaiset, kristityt ja muslimit raportoivat yhä kokevansa jumalallista mysteeriä elämässään. (Termin “myytti” ensisijaisen kielteisen käytön vuoksi näiden perinteiden seuraajat hylkäävät tyypillisesti tämän termin tarroiksi tarinoihinsa, mutta jos tarkastelemme sanan rikkaampaa merkitystä, Raamattu ja Koraani ovat todellakin myyttisiä yhteyksien luominen ihmiskunnan ja salaperäisten muiden maailmojen olentojen välille.) Tämän kurssin ensisijaiset lähteet tarjoavat lisäksi muiden kulttuurien antiikin tarinoita, koska ne eivät ainoastaan ​​selviydy, vaan myös muuttuvat ja kasvavat nykyaikana. Tällainen nykyaikainen myyttinen ajattelu ilmenee jossain määrin myös nykypäivän amerikkalaisessa kulttuurissa,

Myös nykyaikaisessa sekulaarisessa kulttuurissa tarinankeräilijät luovat edelleen yhteyksiä sen, mitä useimmat meistä kokevat päivittäin, ja todellisuuden syvemmän mysteerin, joka käsittää kaiken. Realistiset tietokirjallisuuden tyypit yhdistävät maailman, jota näemme tänään, vielä näkymättömään, mutta mahdolliseen tulevaisuuden maailmaan. (Harkitse ” Star Wars vs. Star Trek “, Gene Rodenberry’n dramatisointi tieteellisen fiktion realististen ja fantasia-genreiden eroista.) Myyttinen tarinankerronta kehittyy myös pyrkimyksissä tutkia hengellisiä realiteetteja, jotka usein piilotetaan tavallisella käsityksellä, tieteen pohjalta. kvanttifysiikan ja neurologian, kuten elokuvassa ” Mitä Bleep Do Know Know “, elävästi havainnollistettu“Lopuksi tarinankerronta on myös voimakas voima, jota käytetään kiinnittämään huomiota globaalia yhteisöämme muodostavien yhteenliitäntöjen verkkoon, ja tärkeisiin haasteisiin, joita lajimme kohtaavat tuleville sukupolville (ks. Esimerkiksi elokuva” Baraka: maailma Sanojen kertomukset “). Ajankohtaisista asioista, kuten ilmastonmuutoksesta ja öljynhuippuista, kerrotut tarinat sopivat sana” myytti “syvempään merkitykseen, koska ne yhdistävät näkyvän päivittäisen kokemuksen näkymättömiin sosiaalisiin, geologisiin ja taloudellisiin voimiin, jotka vaikuttavat elämäämme.

Myyttinen vs. muut tyypit

Myyttisten tarinoiden erottamiskyky on ilmeinen, jos verrataan niitä kahteen muuhun tarinaan, joissa on hyvin erilaiset asetukset.

 • Päivittäiset elämänkerrat käsittelevät ihmisiä, paikkoja, asioita ja tapahtumia, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin useimmat meistä: esimerkiksi kertomukset tämän kampuksen elämästä ja Sacramenton alueesta, mukaan lukien näiden paikkojen historia. Jokainen, joka haluaa tarkistaa tällaisten tarinoiden tarkkuuden, voi yleensä tehdä niin suoraviivaisella tutkimuksella; tällainen tutkimus ei välttämättä osoita lopullisesti, että jokainen tarinan yksityiskohta on tosiasiallinen, mutta yleensä paljastaa, onko tarina kokonaisuudessaan uskottava. Jos ystäväsi kertoo, että liiton kahvilassa on erikoistarjous finaaliviikon aikana, tai näet sen mainostetun, voit helposti tarkistaa sen itse. Päivittäisten elämäkertojen ihmiset, paikat jne. Voivat olla laajalti tunnettuja, mutta ne voivat myös olla melko tavallisia, kuten yllä olevassa esimerkissä.

  Mielenkiintoista voidaan väittää, että jokapäiväisten elämäkertojen luokka sisältää tietyntyyppisiä fiktiivisen kertomuksen , kuten historiallisen fiktiota. Vaikka tällaisten tarinojen tekijät tunnustavat tällaisten tarinoiden muodostamisen ihmisille, paikoille jne., He tekevät kaikkensa tutkiakseen tilanteita, joita he kirjoittavat, jotta ne olisivat uskottavia. Toisin sanoen realistinen fiktio ontodennettavissa siinä mielessä, että todisteet viittaavat siihen, että sen kertomukset voisivat tapahtua.

 • Fantasy-tarinat puolestaan ​​maagisesti muuttavat tilanteita, joita useimmat ihmiset kokevat. Tarinat Cinderellasta ja nukkuvasta kauneudesta sekä uudemmat tarinat, kuten Pieni merenneito; joulupukin ja pääsiäispupun; of Superman, Spiderman ja G-Girl (” My Super-Ex Girlfriend “); ensimmäinen “Star Wars” -jakso (“Kauan sitten galaksissa kaukana …”) ja vastaavasti fantastiset tietokirjaelokuvat – kaikki nämä ottavat päivittäin elämää ja muuttavat ne maagisesti erilaisiksi. Kaksi merkki-merkkiä siitä, että tarina on fantasia, on se, että mikään henkisesti tasapainoinen aikuinen ihminen (jota kutsutaan joskus ” neurokeskukseksi “)“) väittää, että se voi olla totta, ja että fantasiatarinojen hahmot rukoilevat harvoin tai vetoavat sellaisiin muukalaisiin voimiin, joita on kuvattu myyttisissä tarinoissa.

  Fantastisista luonteistaan ​​huolimatta fantasia- tarinat ovat arvokkaita mielikuvitukselle sekä lapsille että aikuisille. Tällaiset tarinat välittävät usein tärkeitä moraalisia oppitunteja ja / tai tuovat esiin tärkeitä mutta muuten abstrakteja psykologisia kysymyksiä ja moraalisia ongelmia. Joulupukin ja Cinderallan kaltaiset tarinat antavat lapsille hyvin konkreettisen käsityksen siitä, että hyväsydäminen on palkittu, vaikka kukaan ei näytä katsovan sitä aikaa. Vanhempien lasten ja aikuisten nauttimat supersankari- ja fantasia-fiktio-tarinat tutkivat monimutkaisempia käsitteitä, kuten kohtalo ja ajan laajuus, korostaen hienovaraisuuksia yrittää tehdä oikeaa asiaa monimutkaisessa maailmassa.

Sen lisäksi, että myyttiset tarinat erotetaan jokapäiväistä elämää ja fantasiamaailmaa käsittelevistä tarinoista, on tärkeää tehdä ero myyttien ja legendojen välillä. Tähän kurssiin sisällytän molemmat näistä “myyttisistä tarinoista”, mutta on hyödyllistä olla selvää siitä, mitä ne erottavat toisistaan. Nämä kaksi tarinatyyppiä lähestyvät kaukaisia ​​ja / tai näkymättömiä mysteerejä erillisillä mutta yhtenäisesti yhdistetyillä tavoilla.

 • Myytit , kuten perinteisesti määritellään, keskittyvät lähinnä yliluonnollisiin olentoihin ja maailmaan, jossa he asuvat. Myytit kuvaavat usein yliluonnollisia olentoja, joilla on ihmisten, eläinten ja joskus kasvien muotoja; tarinankerrontajat ja heidän yleisönsä pitävät tällaisia ​​kuvauksia usein symbolisina eikä kirjaimina. Esimerkkejä Apollosta, joka kulkee vaunun läpi taivaan läpi, tai Herra, Israelin Jumala, joka ratsastaa pilvissä, ehdottaa lähentymistä muista maailmallisista realiteeteista, joita on vaikea kuvata sanoilla. Jotkut tarinat osoittavat nimenomaisesti tällaisia ​​myyttisiä kuvauksia visionääreille, jotka näkevät asioita, joita useimmat ihmiset eivät näe.

  Tarinat myyttisistä maailmoista ovat maagisia siinä mielessä, että nämä maailmat ovat tuntemattomia, ja koska myyttisten olentojen vaikutus näkyvään maailmaan on salaperäinen. Toisin kuin ihmiset, jotka kertovat ja kuuntelevat fantasiatarinoita, myyttiset tarinankerrontajat ja heidän yleisönsä katsovat useimmiten, että tällaiset myyttiset maailmat ja olennot ovat todellisia, vaikka sanat, joita käytetään kuvaamaan niitä, ovat likiarvoja.

 • Legendat , toisin kuin myytit, kuvaavat aikaisempia sankareita tavalla, joka on yhdenmukainen käytettävissä olevien historiallisten tietojen kanssa. Tarinoita kertovat tarinat kertovat todellisista ihmisistä tavalla, jota heidän yleisönsä pitävät ainakin uskottavina, vaikka usein eivät ole suoraan todennettavissa. Legendat kertovat yleensä ihmisistä, jotka ovat vuorovaikutuksessa näkymättömien olentojen kanssa; legendojen sankarit palvelevat usein mallina tavalle, jolla kukaan voi itse olla vuorovaikutuksessa heidän arjen kokemuksensa salaperäisten näkökohtien kanssa. Legendat eroavat siis yliluonnollisten maailmojen ja olentojen tarinoista, jotka kuvaavat symbolisesti sitä, mikä on useimmille näkymättömiä.

  Legendat eroavat myös fantasiatarinoista, jotka välittävät moraalisia viestejä ja vihjeitä psykologisiin ongelmiin epärealistisesti maagisten merkkien ja asetusten kautta. Lasten kuulo Cinderella ei ole kirjaimellisesti kerrottu toivottavansa maagista muutosta, joka antaa hänelle mahdollisuuden osallistua prinssin palloon. Mutta tarinoita Troysta, Israelin muinaisista patriarkkeista ja Jeesuksen ja Mohammandin seuraajista, esittävät käytännön esimerkkejä rukouksesta ja rohkeudesta toiminnassa, jota usein käyttävät ne, jotka pohtivat tällaisia ​​tarinoita.

  Legendat kuvaavat usein tapahtumia, jotka rajaavat ihmeellisiä. Jotkut ihmeet ovat dramaattisia, kuten silloin, kun maa on nielemässä tai matkalla alamaailmaan (kuten kreikkalaisessa myytissä) tai kävelee vedellä (kuten kristillisissä evankeliumeissa). Muut legendoissa kerrotut ihmeet ovat hienovaraisempia, kuten silloin, kun henkilö kuulee jumalallisen äänen ja / tai saa jumalallisen näkemyksen (kuten Mooses, Muhammed ja Jeesuksen seuraajat ovat sanoneet), tai kun joku on parantunut taantumattoman sairauden jälkeen rukouksen tai visio (kuten toistuvasti on kuvattu Uudessa testamentissa). Tällaisten ihmeiden luonne tekee joistakin legendoista fantasiatarina. Legendat eroavat kuitenkin tyypillisesti siten, että ihmisten vastaukset ihmeisiin.

Myytin ja legendan erottaminen korostaa, että molemmat myyttiset tarinat luovat enemmän tai vähemmän hienovaraisia ​​yhteyksiä tuttujen päivittäisten elämysten ja maailmojen välillä, jotka ovat suoraan näkyvissä vain muutamille, ainutlaatuisesti varustetuille visionäärille. Myytit korostavat näkymättömyyttä, mutta ne myös viittaavat siihen, että myyttinen todellisuus vaikuttaa voimakkaasti arjen todellisiin realiteetteihin, vaikka suurin osa meistä ei voi suoraan havaita tätä vaikutusta. Legendat ovat realistisempia kuvaamaan ihmisiä, jotka mahdollisesti asuivat samassa maailmassa kuin kertojat, jotka kertovat niistä; he kuitenkin korostavat myös näkymättömiä voimia, jotka vaikuttavat ihmisten elämään. Käsittelemään tämän kurssin nykyaikaisia ​​tarinoita usein tarkentan usein legendaluokkaa erottamalla kertomukset vähemmän dramaattisista ihmeistä, joita esiintyy nykyaikaisissa yhteyksissä, viitaten niihin yksinkertaisesti “ihmeinä”. Esimerkkejä näistä harkita näyte tarinoita kirjoittanut aiemmin opiskelijat tällä kurssilla.

Tarinan kolmio ja kartan analogia

Yllä oleva vertailu jokapäiväisestä elämästä, fantasiasta ja myyttisistä tarinoista viittaa siihen, että pikemminkin kuin “myytti” ja “tosiasia” on lineaarinen spektri, jota rajoittavat radikaalisti vastakkaiset, mustavalkoiset vastakohdat, voisi mielekkäämmin ajatella myyttejä tarinoita yksi kolmion kolmesta kohdasta, kuten oikealla on esitetty. Tämä kolmikulmainen spektri, kuten lineaarinen spektri, viittaa siihen, että näiden kolmen luokan välillä on monia “harmaita alueita”.

“Harmaa alue”, joka on erityisen kiinnostava tälle kurssille, on se, jota edustaa pystysuora viiva, joka ulottuu “kertomuksista mysteeristä” (myytit, legendat ja ihmeitä) ja tarinoita fantasiasta ja taikasta (kuten satuja, supersankareita ja fantasiaa) tieteiskirjallisuus). Kuten edellisessä osassa todettiin, myyttiset tarinat rajaavat toisinaan fantasiaa, etenkin modernisissa pre-modernisissa kulttuureissa, jotka eivät ole asettaneet tieteellistä analyysiä henkisistä tutkintamuodoista. Mutta kuten edellä selitettiin, myyttejä tarinoita voidaan useimmiten tulkita visioina ja symbolisina lähentymisinä suurelta osin näkymättömästä todellisuudesta, jota näiden tarinojen yleisöt pitävät todellisina. Myyttien ja legendojen välillä on myös “harmaa alue”:

Kurssin alussa ja lopussa tarkastelemme myös “harmaita alueita”, jotka johtuvat kolmion kahden muun puolen. Päivittäiset elämänkerrat voivat sisältää myyttisiä huolia, kun käsitellään näkymättömiä voimia, kuten rakkautta, kohtaloa, oikeudenmukaisuutta ja viisautta. Päivittäiset elämäkerrat voivat myös pyrkiä kohti fantasiaa, kun yksityiskohdat ovat liioiteltuja tai sensationalisoituja, usein rahaa tai mainetta saamaan.

"kolmion muotoinen spektri", joka on kuvattu tekstissä

Lopuksi, huolimatta päivittäisen elämän, fantasian ja myyttisten tarinoiden (mukaan lukien legendat ja ihme-tarinat) eroista, heillä on useita yhteisiä asioita. Näiden kaikkien tarinoiden yhteiset piirteet vaikeuttavat joskus sitä, milloin tarina käsittelee enemmän fantasiaa tai mysteeriä, sitten jokapäiväistä elämää. Tunnustamalla ominaisuudet, joita kaikki tarinat jakavat, on siis tärkeä ensimmäinen askel, joka ylittää samankaltaisuudet kuin kolmen eri tarinan ainutlaatuisuudessa. Ilmeisimmin se on ihmisille, jotka kehittävät ja välittävät kaikki kolmenlaisia ​​tarinoita perheissään ja yhteisöissään. Kaikki kolme tyyppiä käyttävät selvästi samanlaisia ​​kertomustekniikoita kuvaamaan hahmoja, tilanteita ja tapahtumia. Tarkemmin sanottuna kaikki kolme tarinatyyppiä vaikuttavat ja / tai kannustavat nimenomaisesti tiettyjä ihmisen toimia.

Kuten koko kurssin aikana on havainnollistettu, yksi erityisen voimakas analogia tarinoiden tehokkuuden ymmärtämiseksi toimia ohjaa ajatus siitä, että jokainen tarina on kuin jonkin alueen kartta. Tämä alue voi olla näkyvässä ihmisen maailmassa; sen maaginen muutos; ihmisen aistien näkymätön todellinen maailma; tai näiden yhdistelmä. Tällaisten alueiden tarinakartat ohjaavat ihmisiä, jotka kertovat ja kuuntelevat heitä ja auttavat ohjaamaan heidän toimintaansa. Vaikka se auttaa ymmärtämään kaikenlaisia ​​tarinoita, tämä analogia on erityisen hyödyllinen ymmärrystä siitä, että myyttisellä tarinalla “kartoilla” on oltava selkeä yhteys todellisuuteen selviytyä ja levitä. Karttojen kaksi ominaisuutta tekevät tästä näkökulmasta erityisen selvän.

 1. Kartan tavoin myyttisen tarinan on oltava yhteydessä siihen, mitä on jo kokenut, jotta se olisi hyödyllinen. Esimerkiksi Sac-valtion kampuksen kartta on hyödyllisin jollekin, joka on ollut yksi tai kaksi pistettä kampuksella, tai ainakin tietää, missä sisäänkäynti on. Joidenkin ulkomaisten alueiden kartta ei ole järkevää, ellei siinä kartassa ole jotakin kohtaa, jossa ainakin on joitakin ohjeita siitä, miten päästä tai suurempi kartta, kuten maapalloa edustava maapallo, joka sisältää sekä ulkomailla ja mitä jo tiedetään. Oregonin kartta muuttuu hyödyllisemmäksi, kun huomataan, että se sisältää Kalifornian rajan, ja Euroopan kartta tulee ymmärrettäväksi, jos joku on kuullut, että joku siinä luetelluista kaupungeista voi lentää. 

  samalla laillaMyyttinen tarina on yhdistettävä kuuntelijat siihen, mitä he ovat suoraan kokeneet, ja sitten käyttävät tätä kokemusta perustana osoittamaan jotain vähemmän ilmeistä. Fantasy-tarinat liittyvät yleensä kuuntelijan kokemuksiin ensisijaisesti tunteiden ja kuvien avulla, jotka ovat samanlaisia ​​kuin unelmissa. Joulupukki intuitoi lasten toiminnan laatua; Cinderellan hyve on oikeutettu keijuhengellä, joka muuttaa tavalliset kotitalousobjektit palloon saapuvan jalo-naisen asuinalueiksi; ja ei myöskään löydä paikkaa maailman historian realistisissa tileissä. Myyttiset tarinat puolestaan ​​kuvaavat tyypillisesti realistisempia kokemuksia vaikeuksista ja kamppailusta, jotka ovat osa laajalti hyväksyttyjä historiallisia kertomuksia. Kreikkalaiset soturit kokevat vihan ja suosivat olympialaisia ​​merellä ja muinaisten välimeren todellisilla taistelukentillä; Mooses, Jeesus, Mohammad ja heidän seuraajansa paljastavat myös hyveensä tavallisten kriitikkojen ja epäilijöiden edessä, jotka elävät dokumentoitujen historian aikana.

 2. Kuten useimmat kartat, myyttiset tarinat vaativat jatkuvaa tarkistusta, joka usein kasvaa vanhentuneeksi pian sen jälkeen, kun se on tehty. Millä tahansa kartalla alue kuvaa muutosta tuhoamalla olemassa olevat maamerkit ja uudet kasvut. Vielä tärkeämpää on, että näiden maamerkkien ja alueiden merkinnät muuttuvat ajan myötä; ja eri kartanvalmistajat havaitsevat ja korostavat sen maan ominaisuuksia, joita ei aiemmin ollut pidetty tärkeinä. Niin liian myyttiset tarinat vaativat jatkuvaa sopeutumista, ei vain siksi, että jotkin myyttisen todellisuuden näkökohdat kehittyvät ajan myötä, vaan myös korostamaan kuulijoille tärkeimpiä yksityiskohtia tietyissä tilanteissa, ajanjaksoissa ja kulttuurisissa yhteyksissä. Kreikkalaisia ​​ja roomalaisia ​​myyttejä ja legendoja kerrottiin runossa, kirjallisuudessa ja draamassa. juutalaisia,

Auttakaa havainnollistamaan karttojen ominaisuuksia ja korostamaan edellä selitettyä analogiaa ja pyydän teitä edustamaan tarinoita karttoina eri kohdissa koko kurssin ajan. Aloitatte, kun valmistaudut kokeiluryhmän toimeksiantoon tekemällä oman tarinakarttasi Sac-valtiosta, joka kertoo jokapäiväisestä elämästä siitä, miten koet tämän kampuksen. Kaikkien kartta on erilainen, aivan kuten todellinen karttoja kampuksen edustavat kukin eri näkökulmasta (katso esimerkit 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 ). Jokainen kartta osoittaa kuitenkin, että tapa, jolla henkilö kertoo tarinansa, voi auttaa heitä käsittelemään päivittäisiä elämäntilanteita, joita he kohtaavat.

Myyttisen ajattelun ABC: t

Kuten edellisessä osassa esitetty tarina <–> kartan analogia viittaa, aikaisemmin kuvatut tarinatyypit edustavat erilaisia ​​ajattelutapoja, joiden joukossa myyttinen ajattelu on ainutlaatuinen. Päivittäisissä elämänkerroissa ilmenevä heijastus koskee ensisijaisesti logiikkaa, joka yhdistää selvästi havaittavat yhteisöt – esimerkiksi miksi unionin unionissa oleva kahvi on vapaa – ja on siten ilmeisimmin erilainen kuin ajattelu, joka kertoo fantasia- ja myyttisistä tarinoista. Suurin osa ihmisistä pyrkii siis olettamaan, että fantasia ja myyttinen ajattelu ovat samaa asiaa, ja tästä johtuu joukko myyttistä ajattelua koskevia stereotyyppejä.

Tarkoitan alla olevia lopullisia kohtia kutsumaan sinut ylittämään tällaiset stereotyypit. Ensimmäinen painottaa myytin ajattelun ainutlaatuisuutta toisin kuin heijastus, joka kertoo muuntyyppisten tarinoiden kertomisesta ja kuulemisesta. Muut kolme pistettä korostavat myyttisen ajattelun piirteitä, jotka koskevat myös jokapäiväiseen elämään ja fantasiatarinoihin liittyvää heijastusta; mutta ihmiset usein unohtavat tällaisia ​​ominaisuuksia, kun he puhuvat myyttisistä tarinoista. Viittaan näihin pisteisiin aakkosjärjestyksessä “myytin ABC: ksi”, jotka auttavat sinua muistamaan heidät koko kurssin ajan, täydennyksenä edellä esitetyn kolmion spektrin kolmeen kohtaan.

A “Tarkkuus:” myyttiset tarinankerhot ja heidän yleisönsä luottavat tyypillisesti siihen, että on olemassa ainutlaatuisesti varustettuja visionäärejä, jotka voivat tarkistaa myyttisten tarinojen totuuden.

Ulkopuoliset katsovat yleensä, että myyttiset tarinankierrokset keksivät tarinoita piirtääkseen kuuntelijoitaan ja täyttävät jotakin psykologista tarvetta niin paljon samalla tavalla kuin fantasiatarina. Kriittisimpiä tällaisista ulkopuolisista pyrkii näkemään tämän merkkinä siitä, että tällaiset myyttiset tarinat ovat vääriä, jopa harhaanjohtavia. Yksi tämän näkemyksen suosituimmista sanamuodoista on, että “myytit tarjoavat selityksiä asioista, joita he luoneet eivät voineet ymmärtää (tai yksinkertaisesti eivät ajaneet).” Sympaattiset ulkopuoliset, toisaalta monet modernit myyttien tutkijat mukaan lukien, väittävät usein, että myyttisissä tarinoissa kerrottujen tietojen tarkkuus ei ole koskaan ollut merkityksellistä niille, jotka kertovat ja kuuntelevat myyttisiä tarinoita. Enemmän merkitystä on, että tällaiset sympatiat väittävät, että nämä tarinat ovat voimakkaita symboleja ja viestejä.

Vaikka emme kiistä myyttisten symbolien voimaa ja viestejä, joita voin sanoa, väittäisin, että molemmat kannat, kriittinen ja sympaattinen, harhaanjohtavasti sekoittavat myyttiset tarinat fantasiaan. Kuten edellisessä osassa esitetystä kartan analogiasta käy ilmi, myyttiseen ajatteluun osallistuvat katsovat yleensä, että heidän kuulemansa ja kertovat tarinat ovat tarkkoja tärkeässä mielessä, toisin kuin fantasiatarinat, joiden tosiasiallinen epätarkkuus on henkisesti tasapainoisen itsestään selvää aikuisia. Onko tällainen implisiittinen väite, joka koskee todellisuutta myyttisistä tarinoista, tosiasiallisesti pysyä valvonnassa, on kysymys, jonka tämä kurssi on välttämättä varattava tuottavan akateemisen analyysin edistämiseksi. Tämän analyysin yhteydessä on kuitenkin tärkeää tunnustaa, että myytit,

Miten myyttiset tarinankerhot ja heidän yleisönsä voisivat oikeuttaa todellisuuden todellisuudesta, joka on aina jossain määrin fantastinen, jopa maaginen? Kuten jo vihjattiin, he olisivat tyypillisesti olettaneet, että ainutlaatuisesti varustetut harvat, yleensä sekä lahjakkaat että koulutetut piilevien totuuden havainnoimiseksi, pystyvät havaitsemaan suoraan myyttisen todellisuuden totuuden ja sitten kartoittamaan ne niille, jotka eivät näe niitä suoraan , aivan kuten rajaseurantajat. Tällaiset väitteet mytisen ajattelun totuudesta ovat ilmeisiä kvanttifysiikan, neurobiologian ja ympäristötieteiden innoittamilla nykyisillä hengellisillä liikkeillä (ks. ” Mitä Bleep tiedämme ?” Ja ” Baraka: Maailman ulkopuolella sanat“), jotka luottavat pienen määrän visionäärisiä tutkijoita, mutta monet tässä kurssissa kysytyistä myyttisen ajattelun ennenaikaisista perinteistä viittaavat siihen, että heitä innoittavat samalla hengelliset visionäärit riippumatta siitä, ovatko ne erityisesti nimettyjä shamaaneja ja pappeja tai tavallisia ihmisiä, joilla on hengellisiä lahjoja.

Tietysti monet tarinankerrontajat myöntävät, että he eivät tiedä henkilökohtaisesti tällaisia ​​visionäärejä. Silti he väittävät myös, että tällaiset visionäärit ovat olleet olemassa, nähdessään syvästi arkipäivän elämää koskevien näennäisimpien yksityiskohtien piilotetut ulottuvuudet – näennäisesti sattuneiden tapaamisten ja sattumusten takana toimivat voimat. Heidän mielestään on vähän, että useimmat meistä voivat täysin selittää sanallisesti, loogisesti. Useimmat ihmiset, jotka tarjoavat selityksiä, joko tarinoita tai tieteellisiä teorioita, ovat yksinkertaisesti gropping elämän mysteerin valtavassa ja pimeässä monimutkaisuudessa.

B: n “leveys:” eri versioita tarinoista, jotka kuvaavat samoja myyttisiä todellisuuksia – jopa näennäisesti ristiriitaisia ​​tarinoita – voivat kaikki edistää laajempaa ymmärrystä kuvatuista myyttisistä realiteeteista.

Myyttisten tarinankerronta-perinteiden äärimmäisimmät kriitikot korostavat todennäköisesti, että on vain yksi totuus, joka voidaan useimmiten kuvata sanoilla ja ideoilla. Vain yksi versio tällaisista kuvauksista on oikea, kun taas kaikki muut ovat määritelmän mukaan virheellisiä. Myytit, fantasia, ovat määritelmän mukaan väärin; vaikutuksensa kompensoimiseksi olisi levitettävä mahdollisimman laajalti oikea totuuskatsomus (joka on väistämättä se, että tällaiset kriitikot itse luottavat ja joka yleensä on itse asiassa myyttinen)!

Karttojen moninaisuus ja jatkuva tarkistaminen, jotka on mainittu edellisessä osassa, viittaavat tämän äärimmäisen näkymän rajoituksiin. Mutta on vain pohdittava, miten päivittäiset elämänkerrat kehittyvät ja heijastavat heijastusta nähdä, että totuus heijastuu näkökulmien moninaisuuteen. Jopa päivittäiset elämäntapahtumat, joita monet ihmiset ovat todistamassa, aiheuttavat useita tarinoita, joista kaksi ei ole identtinen ja jotka joskus ristiriidassa tärkeiden yksityiskohtien kanssa. Tärkein esimerkki onnettomuudesta tai rikoksesta kertovien silmä-todistajien kertomusten tutkimuksesta. Useimmissa tapauksissa kokenut jurori tai detektiivi, joka pyrkii ymmärtämään, mitä todella tapahtui, pitää jokaisen tarinan erillisenä mutta ainakin osittain pätevänä perspektiivinä tapahtuman totuudesta, kuten palapelin palaset, jotka ovat järkeviä, kun koko kokoontuu. Tottakai, jotkut näkökulmat otetaan vakavammin kuin toiset: luotettava todistaja on kuin koskemattoman palapelin pala, kun taas toisen todistajan todistus voidaan verrata mangleeseen tai hyvin kuluneeseen kappaleeseen. Käytännössä monet kappaleet puuttuvat usein ja oletetaan hävinneiksi; Silti, kun etsivä tai jurori kerää ja kokoaa saatavilla olevat kappaleet, hän tulee lähemmäksi koko näkemystä, vaikka hän ei koskaan saavuttaisi täydellistä varmuutta. Vaihtoehtoinen lähestymistapa on etsiä yksi todellinen tarina ja heittää pois kaikki muut. Mutta täydellinen todentaminen on usein hankalaa, ja vaihtoehtoisten näkökulmien heittäminen voi usein jäädä huomiotta. S todistus voidaan verrata mangleeseen tai hyvin kuluneeseen kappaleeseen. Käytännössä monet kappaleet puuttuvat usein ja oletetaan hävinneiksi; Silti, kun etsivä tai jurori kerää ja kokoaa saatavilla olevat kappaleet, hän tulee lähemmäksi koko näkemystä, vaikka hän ei koskaan saavuttaisi täydellistä varmuutta. Vaihtoehtoinen lähestymistapa on etsiä yksi todellinen tarina ja heittää pois kaikki muut. Mutta täydellinen todentaminen on usein hankalaa, ja vaihtoehtoisten näkökulmien heittäminen voi usein jäädä huomiotta. S todistus voidaan verrata mangleeseen tai hyvin kuluneeseen kappaleeseen. Käytännössä monet kappaleet puuttuvat usein ja oletetaan hävinneiksi; Silti, kun etsivä tai jurori kerää ja kokoaa saatavilla olevat kappaleet, hän tulee lähemmäksi koko näkemystä, vaikka hän ei koskaan saavuttaisi täydellistä varmuutta. Vaihtoehtoinen lähestymistapa on etsiä yksi todellinen tarina ja heittää pois kaikki muut. Mutta täydellinen todentaminen on usein hankalaa, ja vaihtoehtoisten näkökulmien heittäminen voi usein jäädä huomiotta. ja heitä kaikki muut. Mutta täydellinen todentaminen on usein hankalaa, ja vaihtoehtoisten näkökulmien heittäminen voi usein jäädä huomiotta. ja heitä kaikki muut. Mutta täydellinen todentaminen on usein hankalaa, ja vaihtoehtoisten näkökulmien heittäminen voi usein jäädä huomiotta.

Samalla tavalla ne, jotka kunnioittavat ja harjoittavat myyttistä ajattelua, luottavat usein siihen, että erilaiset myyttiset tarinat, jopa sellaiset, jotka näyttävät ristiriitaisilta, tarjoavat erilaisen näkökulman suurempaan totuuteen. Miksi loppujen lopuksi olisi vain yksi kertomus tapahtumasta, joka on niin monimutkainen ja salaperäinen kuin luominen, sen päättyminen tai ensimmäisten ihmisten luominen? Jopa visionäärit, joille myyttiset visiot usein kirjoitetaan, voisivat vain välittää osan siitä, mitä he kokivat sanoin. Mielenkiintoista on, että sama voidaan sanoa fantasiatarinoista: jokainen Cinderallan, Joulupukin, Supermanin jne. Tarinan muutos selventää taustalla olevia psykologisia kysymyksiä ja moraalisia dillameja, joita nämä satuet tutkivat. Kokeiluryhmän tehtävänä tässä kurssissa kuvaa, päivittäistä elämää, fantasiaa

C kontekstille: myyttinen ajattelu kukoistaa tavallisissa asetuksissa, jotka vaikuttavat todellisiin, lihaan ja veren ihmisiin, ja haalistuvat, kun ne eivät enää ole laajalti kyseisille ihmisille.

Kriittiset ulkopuoliset pitävät tyypillisesti myyttistä ajattelua fantasiana, joka on täysin erotettu siitä, mitä todellisilla ihmisillä on todellisessa, päivittäisessä elämässään. Kuten arkielämässä ja fantasiatarinoissa ilmenevä heijastus, myyttinen ajattelu kuitenkin kuolee, kun se ei ole enää merkityksellistä niille, joille se tapahtuu, aivan kuten vanhoja tieteellisiä teorioita ylittävät uudet. Unohdamme monia omia menneisyytemme tarinoita, jotka eivät enää näytä olevan suorassa suhteessa nykyiseen tilanteeseemme; harkitsemme uudelleen niitä, joita me muistamme sen valossa, jotka olemme tänään. Ihmiset eivät enää kerro vanhoja satuja, jotka eivät puhu heidän nykytilanteisiinsa, tai muuten he kirjoittavat ne nykyaikaisten asioiden integroimiseksi. Samoin myyttinen ajattelu muuttuu aikojen kanssa, koska salaperäinen

D / F “Dysfunktionaalinen:” kuten muutkin ajattelutavat, myyttinen ajattelu muuttuu toimintahäiriöksi, kun sitä ei tasapainoteta tarkalla käsityksellä.

Tässä luokassa korostetaan tarvetta opiskella ja ymmärtää myyttistä ajattelua empaattisella harkinnalla niille, jotka kertovat, kuuntelevat ja luottavat tällaisiin tarinoihin ohjaamaan ajatuksiaan ja tekojaan. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että jokaisesta luokassa kuuletusta myyttisestä tarinasta käytetään terveellä tavalla; päinvastoin, olen tarkoituksellisesti sisällyttänyt useita esimerkkejä myyttisestä ajattelusta, jotka näyttävät olevan ainakin osittain toiminnallisia. Analysoimalla tähän luokkaan osoitettuja lähteitä, en pyydä sinua hyväksymään mitään ja kaikkia myyttejä tarinoita päteviksi ja tarkoiksi. Pikemminkin ehdotan, että myyttinen ajattelu parhaimmillaan, kun se yhdistetään tarkkaan käsitykseen ja harkittavaan pohdintaan, näyttää vaikuttavan erittäin arvokkaaseen tehtävään ohjata niitä, jotka luottavat siihen toimimaan innostavalla tavalla.

Johtopäätös: oman tutkimuksen aloittaminen

Tämä yleiskatsaus siitä, miten määritän “myyttisen tarinan” luonteen ja sen suhde muihin tarinatyyppeihin, on tarkoitettu lähtökohdaksi, kun tutkit kurssin aikana kohdattuja ensisijaisia ​​lähteitä, eikä lopullisena totuuden toteamuksena hyväksytään, tallennetaan ja toistetaan. Kehotan teitä tutkimaan, muistamaan ja pohtimaan vakavasti niitä kohtia, joita olen tehnyt

 • myyttisen, fantasian ja jokapäiväisen elämänkerron välinen suhde, joka on esitetty kolmion spektrinä;
 • miten myyttiset tarinat erityisesti muistuttavat karttoja; ja
 • myyttisen ajattelun “ABC: t”, joita ehdotan haastamaan vallitsevia myyttejä koskevia stereotypioita.

Toivon kuitenkin myös, että testaatte nämä ajatukset sen sijaan, että hyväksyisitte ne yksinkertaisesti keskustelemalla niistä ikäisensä kanssa ja punnitsemalla vaihtoehtoja. Toivon, että harkitsette, missä määrin myyntisestä tarinankerrontaesityksestä, jota opiskelet koko lukukauden ajan, selvitän väitteeni riittävällä tavalla, mieluiten jälleen keskustelussa muiden kanssa, joilla voi olla erilaisia ​​näkemyksiä. Ja toivon, että saatte omia ideoita ja näkökulmia myyttisistä tarinoista ja kulttuureista, joissa he viihtyvät, ja prosessissa kehittää ja terävöittää tutkintavalmiuksia, jotka palvelevat sinua elämässäsi jollakin tärkeällä tavalla.

Leave a Reply